разпределение на семейният бюджет при втори брак

• 10 794
  • 318
  •   1
Отговори
# 255
Ей тука си прав, под наем се лишаваш, като си решил да плащаш не само твоя, ами и на селския хитрец.

# 256
Лъвица,
С тези 900 лева при мама и тате или при гаджето са достатъчни, защото под наем, ще има доста да се лишаваш.
С тия 900 лв. ще си намери по-евтино жилище, ако ще и със съквартиранти и нито ще плаща наема на тариката, нито ще кара втора смяна, обслужвайки го.

# 257
  • София
В стая под наем за под 200 лева ще си си топ. Тя като е сама, няма да се шири в апартамент за 600. Това са на мъжлето претенции. Ама и това вече се каза.

# 258
До вчера с претенции , че 300 лева са нищо, но от утре в мизерна стая  с обща баня с непознати.
Може пък да случи на съсед по стая с по-висока заплата от на сегашния Simple Smile

# 259
  • София
Свободата някой да не ти се мръщи на всяка покупка, е безценна Wink Особено пък когато този някой го переш и храниш. А пък туко виж случила на съсед, който е мъж, че тоя нещо не отговаря много. Ако пък е и надарен... Ех, размечтах се чак Joy

# 260
какво ли ще се случи , ако жената остане без личен доход, не ми се мисли.  аз пък душата си давам , всичко да е на ред, когато съм обвързан.
колелото се върти , пести си парите за черни дни, до колкото е възможно

# 261
Свободата някой да не ти се мръщи на всяка покупка, е безценна Wink

Точно. Била гонила 50 и хванала последния влак. То па един влак, дето “може” и да пести (що не), да купи на детето си космически кораб...
А може да е родила на 18 и да е само на 36...А може да има момент, когато по-добре сам, отколкото с цял влак след теб.
Ма винетката била скъпа...

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 00:54 от Aerin

# 262
0001, не всички мъже са като тебе, слава богу!

# 263
Развеселихте ме. Sunglasses
Обаче, има нещо такова, че като почнахте да й обяснявате колко ще й е добре в стая със съквартиранти и да яде само леща по два дни, авторката (вероятно потръпна от ужас и) изчезна.
Не вярвам да става дума за превръзки и глупости в темата. Много добре знаем какво си купуваме ние за душата, нали? Аз знам какво си купувам. Ако този разход го възложа на мъж, който е с русенска (например) заплата, докато същият плаща и храна, всички сметки и покрива нуждите на дете, скоро ще е на банкрут работата.
А авторката едва ли ползва само дезодорантчета и превръзки, без съмнение и тя си има парфюмите, чантите, съответния брой чифтове обувки и т. н. Няма лошо, но без цифри не можем да преценим доколко възмущението й е основателно. И без оглед на пола някои хора си харчат безразборно и партньорите им се тревожат. Нали трябва да има и някакъв резерв, ако се загуби работа или нещо такова. По-пестеливият гледа да държи нещата под контрол.
Така съм чувала. Simple Smile Не разбирам много от общи бюджети. Nature Sun With Face

# 264
Моите коментари са, ако авторката не е прахосница, която пилее пари за глупости. Такива има и сред жените, и сред мъжете. Да, дяволът е в детайлите, но тук се появи един господин, който вкарваше 500-те лева разход за личния си автомобил в семейния кюп, защото возил жената до гръцкото море веднъж годишно.

# 265
Моите коментари са, ако авторката не е прахосница, която пилее пари за глупости. Такива има и сред жените, и сред мъжете. Да, дяволът е в детайлите, но тук се появи един господин, който вкарваше 500-те лева разход за личния си автомобил в семейния кюп, защото возил жената до гръцкото море веднъж годишно.

Той, ако въобще има жена, сигурно ще го остави да си покрива този разход сам (ако може), пък тя ще ходи със спестеното от този "семеен" автомобил, на който ѝ предлагат да се вози веднъж годишно до Гърция, два пъти годишно на Малдивите.

Иначе аз не бих оставила човек, който с 300 лева джобни не сколасва да си купи дезодорант и превръзки, да се грижи за плащане на сметки и купуване на храна. С 900 лева може да живее и сама, но дори и в по-евтино жилище няма да ѝ остават 300 лева свободни пари, с които не се налага да плаща неща от първа необходимост.

# 266
Въпросът е тия 300 лв. свободни ли са?

# 267
Добро утро дами, не така с лошо от сутринта Simple Smile

Lorelada,
Радвам се , че има такива като теб прочели снощните коментари и схванали идеята на включванията ми.
Още с първия коментар съм посочил, че темата за мен е много веселяшка и забавна, но беше тръгнала на умирачка, защото нямаше явен враг на едностранчивото тълкуване на нещата.
Затова се появи един господин, дето насочи малко темата в друга посока, но само лъвица май го възприе от веселата и провокативната страна Wink

+-123,
Познаваме ли се, че си с такива заключения.
Да, семейният автомобил, не пада от небето, а си е сериозен разход  в семейството.
Както казах среден клас автомобил дори и подарен и да не се смята, как са събрани 50-80 хиляди за неговото придобиване, след това носи ежемесечни разходи, дето също трябва да се покриват от картата в която не са останали 300 лева Simple Smile
Не мисля темата да се измества към мен, затова ще ви оставя засега да си фантазирате дали пък не съм гей в равнопоставена връзка Simple Smile редуващ се пред пералнята и съдомиялната и натискащ безплатно копчетата и после оплаквайки се как слугува на другия.
Ама как го измислих само ааа
Темата е веселяшка и не трябва да замира Wink

# 268
0001, такива пари се харчат за нов автомобил. Ако не можеш да си позволиш такъв, не се изхвърляш, а си купуваш евтина кола на старо или джиткаш с обществен транспорт, където е възможно. Сори, ама ми идват малко повече изхвърлянията ти и омаловажаването на домакинската работа. Ако имаш жена, жал ми е за нея!

# 269
0001, не всички мъже са като тебе, слава богу!

Има да пиииише по нощите в мамата с този начин на мислене.... После, всички жени лоши и използвачки (освен мама, де), що съм сам на 40-45, що не ме оценят. Ами какво да оценят, дребната ти душичка ли? Пишат съфорумките отстрани колко грозни са нещата, той ръси обиди и закани за Лъвов мост!? Те свестните мъже не са се свършили, да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт