Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 238
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз ползвам станд миксер, много е удобен.
Бръм да се оправя бързо детето.

# 166
  • Bristol
Една приятелка го " меси", като прибира тестото в няколко  найлонови плика и го пуска в пералнята само на центрофуга 1200, два пъти. Мисля да го пробвам тази година.
Мъжът ползвам за месене. Отначало се съпротивляваше и се редувахме, но сега си знае и чака Simple Smile На мен месенето ми тежи, отнема много време.
Питки, пици, мекици нямам проблем да омеся.
Козунакът веднъж годишно в събота вечер го правя, за да е готов за неделя. Не знам колко добър става, но се изяжда от домашните. Даже събота до късно чакат, за да го извадя от фурната и топъл, топъл го нападат.

Ходих да ми погледнат колелото, едната гума сякаш леко е нарушила формата си и скоростите не ме слушат винаги. На едното място направо си казаха, че са много заети, нямат часове. На другото за средата на юни имам час, но поне го погледнаха, казаха от какво има нужда и колко ще ми струва.

# 167
Големи подстрекателки сте 😅
За закуска утре - козуначени кифлички с шоколад и сладко от череши по рецептата, която пуснах. Половин доза, 16 кифлички.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 22:15 от G&B

# 168
  • Bristol
Добро петъчно утро!
Вчера бил денят на Земята. По този повод пускам снимка от разходката ми след работно време

Днес пък е St. George's day тук 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Уикенда се очертава прилично време. Надявам се и за нашия Великден да се запази така. Аз се чудя, дали да не взема и петък отпуска, както понеделник е банк холидей, перфектно ще се получи!

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 11:57 от Merry

# 169
  • London
Изпуснах ви .... нова тема и много страници.

# 170
Вчера беше първия ми опит с козунак. Изобщо не стана. ММ и детето казаха, че все ще го изядат на закуска и мляко с какао. Е, ако видя, че много се мъчат, ще го хвърля. Много неща обърках - като се почне от това, че нямах обикновена бяла кристална захар (имам кафява и caster), не съобразих да извадя по-рано от хладилника и да темперирам яйцата и се усетих в момента на смесването, но продължих. И още, и още грешки...

# 171
  • на малък остров в океана
И аз все забравям за яйцата, но за 5 минути ги слагам в топла вода и са на стайна температура. 😁
А пък ако не става за ядене можеш да го направиш на крем карамел с козунак. Гаранция, че ще стане.

# 172
  • Великобритания
Блу - никво хвърляне , режеш на филии , нареждаш в тавичка и заливаш отгоре със смес за крем карамел ( яйца , мляко , захар ) и печеш.. моите умират за това
А иначе , и аз замесих тесто , ама по такава измислена рецепта , която никога няма да мога да повторя , ако случайно козунакът вземе да стане хубав Grinning

# 173
  • След завоя в дясно
Аз много обичам козунак като  пържени  филии

# 174
  • Bristol
Следващата седмица и аз ще ходя да купувам продукти за козунак Simple Smile

Обичам такива слънчеви уикенди, направо ми се върна желанието за живот!
В съботата кратка разходка с колело и барбекю в двора.
Днес най накрая след толкова време стъпих на уелска земя! Отдавна бях мернала маршрута, започва от винарна, наистина бяха заобиколени от лозови масиви и се стига до нещо "сладко", покатерихме се до Sugar Loaf 😁 Яко ни обдуха горе на "хълмчето". Такива силни пориви на вятъра имаше, че дъхът ми спираше. Затова пък в подножието беше завет и минахме през живописни ферми.
Скрит текст:
Пред входа на винарната, за съжаление още не са я отворили за посетители

От върха

В подножието

# 175
  • Шотландия/Абърдийн
Цяла седмица времето във Шотландия е слънчево като да не повярваш малко снимки от днешната разходка край морето цели 11 градуса беше днес 😊

# 176
А духа ли при вас? Тук има слънце, но духа много, вчера поривите стигаха до 50 мили в час, така и не излезнахме с децата. Така е няколко дни, вкл и днес, но не чак толкова силен вятър като вчера.

# 177
  • Великобритания
Не че нещо, ама циганката умря .. и да се похваля само минавам ..Страхотен стана, мек, на конци .. заслужи си биенето в плота на 100%

# 178
  • Leeds, UK
Майсторка си Mimmito😁
Аз ще правя в събота и ще ходим на гости. Миналата година ми стана разкошен, мек и на конци. Аз не го бия в плота, Термомиксът го меси и после го пека в чугунен Le creuset във фурната.  Там си пека и хляба. Имах хлебопекарна, но е несравнимо. Изхвърлих я.

# 179
  • London
А духа ли при вас? Тук има слънце, но духа много, вчера поривите стигаха до 50 мили в час, така и не излезнахме с децата. Така е няколко дни, вкл и днес, но не чак толкова силен вятър като вчера.

При нас духа много.....вчера беше ужасно, големия син дори успя да настине, защото не е по шапките, а нашия тате не е по преценяване на метереологичните условия. Изпружил го цял ден покрай Темза на вятъра.....Сега ще си седи вкъщи няколко дни да мине настинката. Аз от вятър отит направих преди няколко седмици пък, та си носете качулки, шапки, много е коварен вятъра.

Не съм по козунаците аз, не правя, не ям и тн.

Общи условия

Активация на акаунт