Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 248
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
  • Шотландия/Абърдийн
А духа ли при вас? Тук има слънце, но духа много, вчера поривите стигаха до 50 мили в час, така и не излезнахме с децата. Така е няколко дни, вкл и днес, но не чак толкова силен вятър като вчера.

При нас духа много.....вчера беше ужасно, големия син дори успя да настине, защото не е по шапките, а нашия тате не е по преценяване на метереологичните условия. Изпружил го цял ден покрай Темза на вятъра.....Сега ще си седи вкъщи няколко дни да мине настинката. Аз от вятър отит направих преди няколко седмици пък, та си носете качулки, шапки, много е коварен вятъра.
Ооо не сте видял и във Шотландия как духа Лондон е нищо със сравнение тука и във Лондон сме живял и и затова правя това сравнение рядко хубаво време има във Шотландия почти всеки ден духа вали и така е целогодишно но сме и доста на север.

# 181
  • London
Ужас, няма по-гадно от ветровито време. Тук не е навсякъде така, но ние живеем на брега на Темза и при нас действително духа много. Ако си по-вътрешно в града не е така. 

# 182
Много моля към тези вкусни снимки да прилагате ПК, за да идвам да дегустирам. Никога не съм месила козунак и едва ли ще се пробвам някога, но обичам да го ям😁

И тук подухваше, но беше много приятно. ММ го хвана алергията и само скокнахме до един парк да се раздвижат децата. Нищо интересно за показване.

# 183
Още за една закуска остана от моя козунак. Оказа се, че студен изобщо не е толкова зле. Ходих до Теско сега и взех брашно с 14г протеин и пак забравих бяла кристална захар. Може пък да извадя машината за хляб и в нея да меся следващия козунак. Термомикс ми е нова думичка и сякаш не е за нашата къща и нашето хранене. Най-трудоемко ми е миенето, беленето и рязането на зеленчуци. Знам, че се предлагат опаковки измити и нарязани, но имам големи резерви към тях. Дори и от електрическата месомелачка за момента съм се отказала, че нещо много гадно взе да ми става свинското. Чакам да отворят вътре кръчмите или да се стопли времето. Искам някой друг да ми сготви, сложи и вдигне. И тогава ще си избера нещо, което не бих си играла или не мога да го правя у нас.
Цяла седмица ходя с едно по-тънко яке, щото уж било по-топло. Но след като вчера се събудих със скован гръб, следобед излязох с дебело яке. Студен вятър имаше, изобщо бая студено е още. И bluebells почти още няма цъфнали при нас.

# 184
Вчера ходихме да търсим с приятелка блубелс в едни гори до нас. Имаше, но им е рано още.

# 185
Цяла зима бях с пролетно яке, от тънките шушлякови, така и не можа да ми стане студено. Тая сутрин беше 3-4 градуса и духаше ледено, ама аз и малкия бяхме по суитчър и грейка. Нашите почивни дни минаха под лайтмотива на отминаващата Т и мрънкащо сополиво едногодишно. Надявам се следващата седмица уикенда да е по-добър.
Забелязах, че малкия е стресиран от посещението в спешното, не иска съвсем да ходи на непознати места, не иска да излиза от колата. С количка е по лесно. То едно, че в пандемията вижда само нас и не ходи никъде, а сега след болницата е съвсем ошашкан.

# 186
  • Великобритания
ауу и при нас какъв студ беше сутринта , детето искаше да ходи без чорапогащника днес , само по чорапки , добре че не и се вързах на акъла
Аз имам хлебопекарна , ама дори не знам къде се намира , някъде из мазето в кашона си е , изобщо не ми е удобна честно казано .

# 187
Вчера ходихме да търсим с приятелка блубелс в едни гори до нас. Имаше, но им е рано още.

Не знаех, че така се казват. И аз снимах вчера.

# 188
  • Великобритания
Февруари месец си отмъкнах от горичката до нас няколко коренчета, мислейки ги за нарциси.. Тръцки- ей такива блубелчета излязоха и сега са ми в саксия.. Трябва да ги преместя, ама кучето ще ги нападне, а знам, че са отровни

# 189
  • Bristol
Боядисахте ли яйцата или за събота сте го планирали? Simple Smile

# 190
  • След завоя в дясно
Аз да, имам рожденик в Събота и хич няма да ти е до това. Simple Smile
Merry ти за кога си ги предвидила?

# 191
  • Bristol
Аз да, имам рожденик в Събота и хич няма да ти е до това. Simple Smile
Merry ти за кога си ги предвидила?
За съботата съм решила, Ell. И козунакът ще е тогава Simple Smile Днес работих, но утре съм взела почивен ден. Бу ми даде идея и още се чудя, дали да не пробвам с натурални бои да боядисам 🤔
Аз следващата седмица имам рожденичка, точно днес пристигнаха балоните с букви happy birthday и 16 😁

# 192
Аз ги боядисах със сладкарска боя/течната от morrisons/. Там намерих и бели яйца.
С тази боя ми харесват цветовете най-много.

# 193
  • на малък остров в океана
Ние боядисвахме яйца пробно на католическия Великден. Всъщност аз само съвети давах, а дъщеря ми ги боядиса и аранжира сама. В Лидл имаше пастелни бои за бели яйца. Станаха страхотни.

Сега ме е яд, че не взех повече от тях.
Миналата година пробвах и с естествени оцветители, обаче беше голям провал.

Иначе и ние в събота ще боядисваме и месим козунаци. А за Великден си харесахме от последното предаване на Saturday Kitchen една рецепта за агнешко с пресни фурми.

# 194
Боядисахте ли яйцата или за събота сте го планирали? Simple Smile
Много ми е рано в четвъртък. Винаги в събота ги шаря.
Ujasiaчудни са станали цветовете!
С какви естествени багрила пробва та не са ти станали? На мен винаги ми се получават чудни ярки цветове с тях. Само зелено нямам, защото все забравям да си купя хлорофил - с всичко друго стават сиви.

Ladybird как точно боядисваш със сладкарските? Аз една година пробвах и боята не се задържаше. Стана страшно мазало😱

Общи условия

Активация на акаунт