Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 249
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • на малък остров в океана
С какви естествени багрила пробва та не са ти станали?

Обелки от лук, коприва, куркума, цвекло - пълно фиаско.
Може и от яйцата да е било, че бяха кафяви. Но нито едно от яйцата не мязаше на боядисано. И въобще това отделно варене за всеки цвят. Не е за мен.

# 196
  • London
Аз съм в събота на зъболекар, че един мъдрец ми създава проблеми тия дни и може и да ми го извади направо......та най-вероятно няма да ми е много до боядисване на яйца после, че и до празници. CryJoy

# 197
Копривата и цвеклото са лош избор определено. Аз кафяви шаря, тук много трудно намирам бели. С куркумата за 5 минути стават като на снимката. С лук са кафявите или докарвам мраморен ефект (като намеря снимка, ще покажа)

Аз накисвам от предната вечер багрилата с оцет. На сутринта пускам котлоните и като кипнат махам багрилата да остане само цветната вода.
Намалявам котлона на 1 и слагам току що сварените яйца във водата. Най-бавно боядисва червеното зеле (15-20 минути), но пък става чуден син цвят. Червеното го правя с борш. И то за около 5 мин става.

La Catrala, палци за безболезнено посещение при зъбаря!

П. П. Намерих една снимка с мраморните. Голям провал ми бяха пъдпъдъчите - като започнах да ги полирам с олио и петната им взеха да падат😂

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 19:31 от Pampers

# 198
  • София
Ще боядисаме и ние яйца, и козунаци, и салати ще има, има кутии с шоколадови яйца, но ... като пътувахме тези дни видях едни бебенца пухкави агънца как припкат край майките и просто така ми се сви всичко ... не бях виждала така отблизо и на живо - казах им на домашните, че не искам да пека агнешко и те се покъртиха просто. Ще видим какво ще измислим..

# 199
  • Bristol
Памперс, какво имаш в предвид като казваш "борш"? Червено цвекло или цветно зеле? А синьото от какво го получи? От какъв лук обелки ползваш, червен или кафяв?
Много въпроси май станаха Simple Smile

# 200
Памперс, какво имаш в предвид като казваш "борш"? Червено цвекло или цветно зеле? А синьото от какво го получи? От какъв лук обелки ползваш, червен или кафяв?
Много въпроси май станаха Simple Smile

Ох, тоя коректор ме е поправил😤Брош - корена, не борш.На английски е madder root.
Лукът е най-обикновен кафяв от магазина.
Синьото е от червено зеле (red cabbage)

# 201
И аз боядисвам яйцата в събота. Купувам обикновения им цвят, М размер - те са по-здрави, почти не помня са съм имала счупени яйца при варенето. Боядисвам 15-ина яйца с готови бои и като изключва един фал с червената боя преди 2-3 години, винаги ми се получават съвсем прилични. 1/3 задължително са в червено, по едно две да пробвам цветовете (то зависи и колко цвята имам, тази година са 4), малко нашарени в памук и толкова.
Миналата година, понеже цветовете бяха много хубави, разкъсах един бял стар чаршаф на парцалчета, които усуквахме, връзвахме и боядисвахме. Красиви шарки се получиха и дъщеря ми тази година пак иска и чаршаф да боядисваме, не че после стават за нещо.Simple Smile
За козунака още се чудя дали да меся или да купя нещо козунакоподобно.

# 202
Скрит текст:
Боядисахте ли яйцата или за събота сте го планирали? Simple Smile
Много ми е рано в четвъртък. Винаги в събота ги шаря.
Ujasiaчудни са станали цветовете!
С какви естествени багрила пробва та не са ти станали? На мен винаги ми се получават чудни ярки цветове с тях. Само зелено нямам, защото все забравям да си купя хлорофил - с всичко друго стават сиви.

Ladybird как точно боядисваш със сладкарските? Аз една година пробвах и боята не се задържаше. Стана страшно мазало😱

Като с нормална боя за яйца - разтварям в 150мл гореща вода + 3с.л. оцет.
По принцип оцета "стабилизира" боята да не пада.

# 203
Явно аз съм била попаднала на кофти боя. Оцетът не помогна 🤔

# 204
Не знам - моите станаха и боята не пада, че и по ръцете имам....

# 205
Хванах първите изпречили ми се яйца в Асда и казах тези ще са. Боя имам, българска, каквото такова. За козунака ще се постарая повече.
В събота ще са, всичко ще се струпа тогава и мисля, че след обяд ще съм "парцал". Важното е детето (номер 2 още нищо не разбира от Великден) да потроши 15-20 яйца и да е щастливо 🤣🤣

# 206
  • Великобритания
И ние боядисахме малко, колкото детето да се радва и омаже, май хубави станаха с пяната за бръснене.. а боите бяха някви румънски, но много хубави , наситени цветове

# 207
Как се прави с пяна за бръснене?
Аз в събота ще боядисам 10тина, и без това сама ще си ги ям. Само с памук досега съм правила шарени или чисти цветове.
Нямам време и умения за козунаци....

Пратиха ми смс с покана за ваксинация, още се чудя..явно дойде времето на моята възрастова група. Simple Smile

# 208
  • някъде в орбита...
Нямам ни сили, ни нерви, ни време през седмицата. Ще боядисваме в събота, и малко ме е яд че не купих естествени багрила. Няколко пъти правих, и ставаха интересни (предимно щото все нещо оплитах). Ама сега нещо се отнесох и забравих. А по-лесно ми е с естествените, щото просто ги варя яйцата в оцветителите. До като с боята, в тая къща наша с деца и котка, ще ми се разкаже играта после да чистя Astonished Grin Smile

# 209
  • Великобритания

Veggie- пръскам пяна за бръснене върху лист фолио , отгоре с лъжица накапвам различни бои и слагам яйцето отгоре , те се смесват и става интересно ( за децата )
днеска замесих още 2 козунака , последните , един с плънка от орехи и какао , и другия със сладко от вишни
Дилемата е , кой от двата да оставя на мъжа ми , че да занесе на работа Flushed

Общи условия

Активация на акаунт