Великобритания - тема [87] Пролетно - Лятна Много Коронована Локдаунска

• 34 259
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
По половин от двата??
Аз правих козуначени кифлички за ММ. Носи на работа вчера. Харесаха ги, дори един от колегите му искал да си поръча, но отказах. Меся само, когато имам муза, не става по поръчка 😅

# 211
  • Bristol
Браво, че успявате да опазите козунаците до неделя Simple Smile Аз вадя от фурната и те изчезват. Затова в събота меся, за да има останало нещо за неделя сутрин 😂 А и топли са ми по-вкусни...

# 212
  • на малък остров в океана
Малко в страни от Великденските трепети, но ако има фенове на скандинавските кримки, BBC Four от тази вечер в 9 p.m. почват да излъчват The Killing https://m.imdb.com/title/tt0826760/
Всяка събота ще дават по 3 серии.
Това беше първият датски сериал, който гледахме и тотално се влюбихме в скандинавските филми и сериали.

# 213
  • Bristol
Ujasia, ще го пробвам! Аз The Bridge на един дъх го изгледах. Има и американска негова версия в Прайм, но след скандинавската, нещо не ме грабна.
Започнал е и нов сезон на Call the midwife по BBC, за който го следи Simple Smile Всички негови сезони са достъпни на BBC iplayer в момента.

Аз боядисах с натурални оцветители. С куркумата се издъних, но за догодина ще знам. Но с цветното зеле, обелките от лук и червеното цвекло се получи 😊 Не съм цедила водата и затова са на петна, а не равномерен цвят. Слагах по две бели и две червени във всеки цвят. Доста бели се спукаха, не ги темперирах, но има и оцелели. Трябваше да са 16 общо яйцата Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 15:25 от Merry

# 214
  • Шотландия/Абърдийн
Ето и мойте яйца боята закупих от един литовски магазин.

# 215
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ние сме готови с яйцата Simple Smile сега умувам как да направя brioche swirls ( каква рецепта да избера:) ) домашните решиха, че искат това вместо традиционен козунак.

# 216
  • London
Аз се върнах от зъболекар и пак съм на антибиотик, мъдреца след 12 дни ще го вадим. Трябвало възпалението да поутихне. Мъжа е взел отнякъде боя за яйца ама да си ги боядисва той. Нещо се откъснах доста от религията и ми влияе на желанието да празнувам. Чувствам се нелепо ...

# 217
  • Leeds, UK
Изобщо не съм в настроение тази седмица, пък и бях на работа. 4-ма стаф напускат включително мениджъра и ЧР-то. Идея нямам за какво става въпрос.
Много красиви яйца сте показали. Аз боядисах бели с българска боя, но определено с румънска ми стават по-хубави. Смятах и да ги рисувам тази година, но днес установих, че четката ми не става за нищо вече. Козунак не знам дали ще направя днес. Беше ми поръчана баклава с кексова плънка, че утре сме на гости. Това им се ядяло. Еми...😁

# 218
  • UK
Страхотни яйца сте показали. Аз сварих 12 и нито едно не се спука. Боядисахме ги с децата, че от четвъртък чакат няма да ги показвам най - обикновенни, български бои ползвах.
И аз не съм в настроение, голямата е бил а вече цяла седмица и ме притеснява. Ще пропуснем гости и излизания този уикенд.

Happy Bella интересно ми стане за тази баклава с кексова плънка, не бях чувала до сега.

Ujasia благодаря за инфото, мисля че точно него го търсих но не го намерих никъде. Чела съм, че е вдъхновен от The Bridge или обратното, не съм сигурна или просто и двата са скандинавски. 😂

# 219
GreenP, тези два сериала, заедно с трилогията на Стиг Ларшон, са ми най-любимите скандинавски ever.
Мостът излезе няколко години след Убийството, ако помня добре.

Детето пак боядиса яйцата. Мислех, че няма да е толкова ентусиазирана като предния път, но и сега с желание ги боядиса сама. Даже ми помогна за козунаците. И тази година ги правих по любимата ми мързелива рецепта без месене. Излезоха 3 малки. А плънката е по желание на детето, два с парченца шоколад и един със стафиди.

Happy Bella, моля те дай рецепта за тази кексова баклава. Дори не съм чувала за нея, но звучи като нещо много вкусно. А и имам кори в хладилника.

# 220
  • Leeds, UK
Много е вкусна. Аз я обожавам, точно защото не натъртва на орехи. Казват й гръцка баклава. В средата на баклавата се слага кексово тесто смесено с орехи.
 Един пакет кори Фамилия 500 гр. Нареждат се половината в тава като всяка се маже с разтопено масло. Общото количество за мазане на корите е накъде около 125 гр. Изсипва се кексова плънка от разбити на пухкав крем 5-6 яйца и 1 чч захар, добавя се 1 чч чаша брашно с 1 бакпулвер и се добавят 1,5 чч смлени орехи като се разбъркват с шпатула. Да не пуснете миксера😁 Нареждат се останалите кори пак намазани с масло. Разрязва се внимателно с остър нож и без много натиск да не излезе тестото на повърхността. Залива се с горещо олио. По рецепта е с около 1 чч, но аз слагам по-малко, около половината или малко повече. Баклавата носи на масло.  Пече се на 180 около 30-40 минути. Бухва от кексчето. Охлажда се напълно и се залива с горещ сироп от 4 чч вода, 3 чч захар, 3 ванилии, сок от лимон аз слагам около 1/2 лимон. Сиропът ври около 5-6 минути.

# 221
  • Шотландия/Абърдийн

# 222
  • Leeds, UK
Христос Возкресе! Здраве и берекет за всички!
Да допълня за баклавата, че забравих одеве. Тъй като при печене се слива като се охлади се реже втори път и тогава се залива със сиропа.

# 223
  • Bristol
Во истина воскресе!

Happy Bella, гръцка баклава ли се води? Не бях пробвала такъв сладкиш до сега, а уж съм по сладкишите 😁

# 224
Благодаря за рецептата, доста захар има, но със сигурност ще я пробвам някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт