Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (5)

• 66 586
  • 767
  •   2
Отговори
# 300
Осъди го наскоро, нарекъл я базлама/пазлама/катма през 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=Ugm8IaLQkHk

https://www.youtube.com/watch?v=AP0UcbIsdBA

# 301
Това какво значи нещо чок обидно ли ?

# 302
Че лицето й е такова, както писа Светулка медена питка в лицето. Обидно си е.

# 303
Карол, има ли разлика между турския, който се говори в Турция и този от турците в България? Слушам ги тука нашите турци и имам чувството, че различен език говорят - или артикулацията е доста различна от тази, с която е свикнало ухото ми от сериалите, или нещо друго различно има ....

# 304
Даа, доста е различен. Нашия е смес от турски и български, не говорим правилен турски, затова й не уча детето си на турски засега. По-нататък ще видя какво ще правя. Бащата е българин и говорим само на бг вкъщи, научи и доста думички на английски от ютуб, а аз научих хубав турски от ТРТ1 като малка. Имаше различни образователни програми и още се уча, че турския е много богат език и има доста думи, които тук не ги ползваме.

# 305
А в някои от филмите има герои, които говорят на някакъв диалект, предполагам - с едно хъкащо-ръмжащо гърлено говорене /напр. Султан от Домът/. Откъде е този говор? Да не е кюрдски, че в Съла ги имаше доста такива герои?

# 306
И тук си имаме диалекти на турския и българския и там си има. Чистия турски си го има във всички сериали, диалекта си личи по различния говор и думи. Не гледам Домът и не знам как говори Султан. Мога да дам пример със Sefirin kızı, Hercai, Keşanlı Ali Destanı, Sen anlat Karadeniz. Там имаше диалект. Ама на някои им се отдава да говорят, на някои им стои изкуствено. Wink

# 307
Аа колко щастливи изглеждат всички. Отдавна не съм виждала Къванч така. Малко меморис.

# 308
Бяха хубав екип. Сега няма такива хубави сериали. Този и Dudaktan Kalbe са ми любими.

# 309
Хубав екип и сериал . Един от класиките си остава ЗП .
  Радвам се когато си запазват топли и колегиални отношения .
 От сватбата на Хазалка .Heart

# 310
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Че лицето й е такова, както писа Светулка медена питка в лицето. Обидно си е.

"Медена питка" го ползвам не като обидна квалификация аз, а като асоциация с нещо кръгло и сладко. Защото тя е точно такава в онзи сериал - кръгличка и сладка. Не е типичната красавица с хубав овал на лицето. Докато във Вратата е много хубава, красавица си е. Даже не мога да ѝ се нагледам там - очи, зъби, кожа, коса, усмивка - всичко ѝ е прекрасно, много я харесах. Жалко, че сериалът много бързо изтъпя и спрях да го гледам отдавна. Много ми харесваха с Керем. Като я гледам сега в сериала с Бурак - косата ѝ хилавка, една тъничка опашка вързала. А във Вратата е много по-разкошна. Как го правят този номер, се чудя. Бих искала да знам.Smile

# 311
Ами разкрасило се е момичето с разни процедури. Stuck Out Tongue Winking Eye
Повечето са пипнати, на кой си личи по-малко, на кой повече. Wink
Оня човек точно целеше да й се подиграе с базламата. Wink

# 312

Нетфликс ще излъчи  филма  Nasipse Olur,  в главната роля Бурак Севинч .

Селин Шекерджи като Мине Джансу ,  Много и отива ретро стила и грима .  Не съм и фенка но в Йешилчам не ме дразни и добре стоят с Чаго .Hands Pray

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 21:00 от femmi2

# 313
Май само аз харесвам Керем с новата прическа. 😀 Иначе ми беше много зализан с оня редичък перчем.
Едната ми баба правеше много вкусни пазлами ( така им казваше) .
А другата ми баба правеше чудни катми.
Но, въпреки че ги обожавам, си е обидно де, ако така те нарекат.
Ох, на диета съм. .. Гадост 🤢 😁😁😁

Светълче, кво шъ прайм без сериал и тази седмица? 😢

# 314
Преди време търсих този филм Nasipse olur, но не помня намерих ли го, гледах ли го. Сега го намерих и утре ще го гледам.
Харесвам Алгъ и Бурак също. Simple Smile
Сега чакам Неверния и да гледам глупостите на Дерин. Smile
Екранния й баща вече се оправя и се очаква скоро да излезе от болница. Тая вечер етикетът е Довиждане. Май ще има някакво сбогуване. Да не би да махат актьора от сериала и ще умре? Гьонюл ще откачи и ще побърка Дерин.

Общи условия

Активация на акаунт