Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Щастлива мама, геловете измиват по-слабо замърсени съдове. Някои хора ползват прах, защото лесно си го дозирали според зареждането. Гланцът е по желание, той има отношение към изсушаването (не споделям това мнение).
Според мен най-удачно е използването на комбинирани таблетки. Едната ми миялна е 45-см, но въпреки всичко си слагам цяла таблетка, има хора, които делят таблетките (!!!). Както споменах по-горе - гланц не ползвам, съдовете ми са сухи и без него.
Каква е твърдостта на водата в твоя район? Разбери и си настрой машината. Ако е много мека може и без сол (по тази причина аз не добавям), а в упътването на едната ми машина пише, че ако водата е мн мека да не се добавя сол.
ПП май от мерак си попрекалила с препаратите 😉

# 466
Джорджия, хахаха попрекалих май Grinning
Странното е, че никога не съм искала такава машина ( никога не ми е било драма да си измия чиниите), това е мерака на ММ ( от години мрънка). А от година съм делегирала това задължение на синът ми и той е другият мераклия.
Казвате прахообразно по добре, Ами и такова ще взема Joy явно ще заредя за цяла година препаратите.
Не съм мерила твърдостта на водата още, ще настройвам като я свържат, но аз съм от Варна и тук е твърда. Така че сол ще трябва при всички случаи.

# 467
Щастлива мама, има във форума хора от Варна - дано споделят на каква степен са си настроили солта.
Знаеш ли, и аз преди няколко години бях като теб. Скандали имахме с мъжа ми - той искаше миялна, аз - не. Задрах се и затова купихме 45-см - голяма грешка! Ама аз съм си виновна. Затова и когато купувахме втората хич и не се замислих каква ще бъде, хем тя е за лятна кухня.
След някой и друг месец ще се чудиш защо си се опъвала за миялна…

# 468
Сигурно си права, досега не познавам някой който да има съдомиялна и да не и се радва.
Въпроса е сега прахообразен препарат или таблетки да си взема още.....ама много скъпи тези препарати бе. Досега минавах с 5 лв. На месец за веро Grinning
И аз ще се радвам да споделят потребителките от Варна. Повечето ми приятелки не знаят дори дали ползват сол, мъжете им се грижели за това. Те само слагали таблетките.

# 469
Сигурно си права, досега не познавам някой който да има съдомиялна и да не и се радва.
Въпроса е сега прахообразен препарат или таблетки да си взема още.....ама много скъпи тези препарати бе. Досега минавах с 5 лв. На месец за веро Grinning
И аз ще се радвам да споделят потребителките от Варна. Повечето ми приятелки не знаят дори дали ползват сол, мъжете им се грижели за това. Те само слагали таблетките.
Аз ползвам комбинирани Fairy platinum и сол и гланц не добавям,защото се съдържа в тях/така е по иструкция/
При първото  пускане в експлоатация , резервоарът се пълни със сол, а също така, ако препаратите не я съдържат/не с комбинирани/.

# 470
Щастлива мама,  здравейте и честита придобивка Simple Smile
Аз съм от Варна и като теб бойкотирах този уред дълго време Wink ( мислех, че аз мия по-икономично от нея )
Та... водата във Варна е много варовита и съм настроила солта на най-висока степен.
Гланц ... ползвам, защото и аз от мерак като теб купувах да има, но поне пазарувах от Турция та нещата са ми в пъти по-евтини от БГ. Поне аз като го свърша гланца ( което не знам кой век ще стане) няма да купувам повече... не виждам разлика, суши си и без него. Иначе е настроен на най-ниска степен.
Течният препарат го сипваш в отделението на таблетката, само вратата трябва да ти е отворена напълно, хоризонтално на пода. Ще видиш вътре има разграфени чертички.

# 471
Ей това Феъри го гледах днес.
Едно шише е гланца- 160 зареждания, Joy, но течният е две шишета Сомат голд и там пише всичко в едно.
Благодаря, хора, започва да ми се изяснява. Чета темата наред.
Абе ще се образовам Grinning

# 472
На мен  ми е най-удобно с капсули ( феари ползвам)

Подариха ми сомат твърди таблетки и сол... нещо не мога да им свикна. Вярно е че не ми миришат така силно като Феарито, но не ми измиха един тиган, а той бе предварително накиснат и обран със салфетка...
Също солта която ми дадоха е ситна като готварска сол... досега такава не съм ползвала... да не прецакам машинката?

# 473
Ужасна е водата във Варна, задължително сол.
И от мен глас за Феъри платинум Hands V Сол взимам от марката на Кауфланд или на Лидъл, едра е, бавно се разтваря и е на достъпна цена - 2.99лв. Гланц ползвам на 2ра степен, сега съм с този на Денкмит от ДМ, преди ползвах и солта им, но е по-дребна и минах на споменатите. Много свикнах с миялна и за нищо не я сменям. Само трябва да се съобразява кое може да се пуска и кое не е препоръчително. Аз не пускам дървени бъркални, дъски, ножове с дървени дръжки, ако слагам буркани/бутилки например, махам етикетите.

# 474
Да добавя и аз какво не слагам в съдомиялната.
дървени неща
Пресата за чесън от Икеа ( съсипах една, почерня, окисли се)
Ножове от ковано желязо-ръждясват.
метална цедка и тя потъмнява уж нераждавейка...
алуминиеви неща-окисляват се
Забелязах, че една рекламна чаша започна да избелява и да и се размиват цветовете... неин  проблем.

# 475
  • Pazardjik
Защо не се слагат дървени неща ?

# 476
  • Варна
Защото поемат от препаратите и не е много здравословно след това да се използват.
В хранителния бранш например са забранени дървени дъски.Използват само пластмасови.

# 477
  • Точно където трябва
Като чета колко неща не се слагат в съдомиялна и се чудя ще ми трябва ли.

# 478
  • Бургас
Изобщо не се чуди. После ще се чудиш как си живяла без нея. 😃

И всъщност не са толкова много нещата. То зависи и какво използваш в домакинството. Аз например не слагам само дървени дъски и лъжици, както и някои ножове. Всичко останало ми е подходящо за миялната.

# 479
  • София
Изобщо не съм съгласна, че гел-а бил за по-слабозамърсени. Мия само със Сомат голд, двуфазния и измива перфектно. Предпочитам гел-а защото мога да си го дозирам, докато с капсулите не мога, а табкетките масово драскат съдовете.
щастлива мама - един съвет - не слагай буркани с етикет вътре - ще се отмият и лепилото даже ще падно, но това ще навреди на машинката, т.к. всичко което мине след филтъра (а лепилото ще мине, т.к. ще е втечнено) се налепя по маркучи и тръби.

Общи условия

Активация на акаунт