Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 462
  • 739
  •   1
Отговори
# 390

Слагам Бош на второ място, защото две мои близки се оплакват от недобро измиване от Бошове, купени през последните 2 години. Тук, във форума, също имаше подобни оплаквания. Не знам дали проблемът не е в задмиялното устройство, но това са ми наблюденията. Нямам претенции да съм много веща при миялните машини, но мисля, че от към ремонти, може би, АЕГ е по-евтиният избор.

И аз четох много недоволни тук и като казах в магазина, че не искам Бош, щото се оплакват хората ми се изсмя "консултанта". Взех си пак Електролукс и съм супер доволна

# 391
  • Sofia
Ханса имат ли техен сервиз в България?

# 392
  • Велики Преслав
Не мога да повярвам, кой вярва на консултантите.
АЕГ мият много по-хубаво имат много евтини части и са по-добре устроени
При Бош помпата върви комплект с нагревател за 500 лева а при АЕГ са отделно. Помпа 240, нагревател 60 лв.

# 393
  • София
Тогава кои марки са за предпочитане? Един консултант ни препоръча Ханса (неизвестна за мен марка) или Бош, ако държим да е по-скъпа. Категорично ни каза да не е АЕГ. Колебаем се и за ВУ Миеле модел на максимум 3-4 години, ако успеем да намерим такъв. Съдомиялната ще е частично вградена, задължително трябва да е с нейна цяла врата. Бюджет до 1000 лв. Ще е първа съдомиялна.
Това за АЕГ-то са пълни глупости, мият си много добре. А ВУ миялна ... нито знаете как е потребявана, нито как е поддържана, нито дали йонообменника е "жив". Да дадете пари за амортизиран и изхвърлен уред, колкто за нов не ми се струва добра идея, аз не бих. Марки - АЕГ, Самсунг, Елктролукс, бош, ако е високия клас. Идете в магазин и вижте само модели на Ханса и Аег примерно.

# 394
Който вярва на "консултанти", после реве много силно!
Това са хора, които ви насочват към определени продукти, според това, което им е наредено в момента. Не мога да повярвам, че още има хора, които наричат разни продавачи с думата "консултант" и им се доверяват.

# 395
АЕГ са си много хубави при съдомиялните. Този консултант да не дрънка глупости!

# 396
Значи ще ходя в някой по-голям град да ги гледам, че при нас няма нищо от това, което уж търсим. Бош висок клас - над 1000 лв вероятно вървят вече. Ще гледам и пак ще питам, защото тук съм тотално боса и изобщо не знам какво да гледам освен 3-те кошници и трите перки, или там както се казва. ММ май иска Миеле ВУ Rolling Eyes
https://zora.bg/product/ffb62700pm
https://zora.bg/product/ffb83730pm

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 20:27 от Frozenn

# 397
То тук в темата и от Миле-та първа употреба, на по 2 години, има оплаквания, че се развалят.

# 398
  • София
То тук в темата и от Миле-та първа употреба, на по 2 години, има оплаквания, че се развалят.
Кое им се разваля?

# 399
  • Велики Преслав
Ми на последък, помпите им горят много и платките.

# 400
  • Бургас
Уред втора употреба бих взела само, ако наистина не мога да си позволя нов. Честно казано предпочитам ново Беко пред старо Миле, ама аз съм доста гнуслива.
1000 лв не малък бюджет за миялна.
Вижте и в магазините за уреди с транспортни дефекти.

# 401
  • Велики Преслав
Частите на Миеле, обаче, въпреки че се развалят пак са на по-поносима цена от тези на Бош. И мият хубаво машините.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 10:00 от Vasil Vasilev 676271

# 402
  • Русе
Здравейте, имам следния проблем. При последното зареждане със сол (н а Кауфландска марка, винаги слагам такава) всички стана бяло и солено. И от тогава дуралекса и стъклото стават бели и се надраскаха.дайте идея как да неутрализирам това. Слагах обезмаслител, веро, оцет, мисля сега да я пусна с лимонтузу. Чудя се дали да сложа лимонтузуто в мястото за солта. Вече се изчерпах откъм идеи. Миялната е стара на 12 години

# 403
  • София
Здравейте, имам следния проблем. При последното зареждане със сол (н а Кауфландска марка, винаги слагам такава) всички стана бяло и солено. И от тогава дуралекса и стъклото стават бели и се надраскаха.дайте идея как да неутрализирам това. Слагах обезмаслител, веро, оцет, мисля сега да я пусна с лимонтузу. Чудя се дали да сложа лимонтузуто в мястото за солта. Вече се изчерпах откъм идеи. Миялната е стара на 12 години
Къде сте слагали обезмаслител, веро, оцет? Ако е в отделението са сол - това е абсурдно, вероятно сте прецакали йонообменника. То след всичко това направо си за нова миялна. Каква е била идеята? Многото сол вероятно е  от не добре затворена капачка или ако имате малко дете, да е отвъртяло настройката на макс. Не слагай нито лимонтозо нито нищо друго в отделението за сол - то е за сол, не за марината. Ще трябва да промиете хубаво на ръка с гъба и чиста вода отделението за сол, да заредите вода и сол и да пуснете някой дълъг цикъл на 40-50 градуса, но не на автоматична програма. С какво миеш - таблетки, гел, друго?

# 404
  • Русе
Всичко си е затворено. Настройките са правилни. Препарати съм слагала само при съдовете. В мястото за сол изобщо не може да се бръкне камо ли да се мие. Последно мия с таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт