Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

• 35 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Вярно, че е голяма занимавка, но не може ли водопроводчик да измести тръбата, по-скоро да я вкопае в стената. Ако е водопроводна, а не канализационна, вероятно няма да има проблем.

# 436
  • Точно където трябва
Някой ще помогне ли с избора на съдомиялна - какво да гледам? Какво е добре да има и да няма? Чета за 3 кошници-това са двете долу+ тази за прибори или освен тази за прибори да има още 3?

# 437
Тази трета кошница аз смело казвам, че хич не ми е плюс. Още едно чекмедже за дърпане. Може би още ме държи навика от старата, но в нея също чудесно се измиваха приборите в кошничката. Освен това, черпаци и по- високи неща не влизат в моя, слагам ги в горната кошница.
За мен голяма удобство е разпределението в долната кошница, да има по- тесни и особено по- широки разделители, за по- дълбоките чинии. Но, много ми е важно да има 1-часова програма, защото за кратко бях се набутала с една, която нямаше програма под 2 часа, и не говоря за еко програмите

# 438
Някой ще помогне ли с избора на съдомиялна - какво да гледам? Какво е добре да има и да няма? Чета за 3 кошници-това са двете долу+ тази за прибори или освен тази за прибори да има още 3?
Не продавам съдомиялни и не съм запозната със самите модели и не зная кои са най-най.
Имам опит само с една и то от началото на годината.
От практиката мога да дам насоки.
1. Ако сте в модерно жилище тип холо-кухня гледайте да е безшумна.
2. Да има разумно кратка програма около 1.30 мин. примерно не повече,  която да мие прилично.
3. Горната/втора кошница да може да се регулира когато се мият отдолу по-обемни съдове ( тенджери, тави).
4. На мен лично не ми липсва функцията "отваряща се врата". Пускам я основно след вечеря и сутрин когато я  отворя няма влага и съдовете са ми сухи.
5. В моя модел отчитам като минус това, че в долната кошница разпределението на шишовете ( тези с по-голямото разстоянието на шишовете) не е от една страна само. Мога да слагам 4-ри дълбоки чинии отпред в дясно  и 4-ри вътре в ляво. И когато имам тави и тенджери ме затруднява в подредбата. Би ми било по-удобно да са в редица.
Скрит текст:
6. Имам освен кошница за прибори и малка табличка за прибори, която се маха ( те и двете се махат). И ползвам предимно едната, а другата ми седи на отцедника на мивката, използвам едната  в повечето случаи  като сушилник за неща които не мия в съдомиялната . И винаги ми е подръка когато имам повече прибори или дребни джундурии. 
 7. Следваща ми съдомиялна ми се иска да има часовник, които да отброява оставащото време.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 11:18 от Кris_80

# 439
  • в 1001-та нощ
Това с продължителността на програмите и за мен е доста странно. На старата ни съдомиялна Електролукс - най-дългата програма беше час и нещо. Докато новата Уърпул - за моя изненада - е с доста дълги програми от по няколко часа. Уж трябва да са еко, да пестят вода, ток, за да се пази природата, ама не. Озадачена съм.

Иначе, откакто смених еко таблетките с нормални - мие добре. Но, след миене - виждам пяна по дъното. Може би е от препарата за изплакване и не е "проблем"?!?!

# 440
  • Велики Преслав
Алена то точно така пестят. Дълга програма с малко ресурси.

# 441
  • в 1001-та нощ
Ааааа, добре, да съм спокойна, че не нанасям вреди с този си избор. Благодаря Simple Smile

# 442
  • Велики Преслав
За пяната, намали гланца. След миене така, пиши.

# 443

Вземам отношение по въпроса с третата кошница. Предишната ми нямаше, новата има. Само нея ползвам, защото долу се отваря място, което за мен е предимство, защото миялната ми е 45 см. И преди време коментирахме петна като от ръжда по някои ножове и каква е причината. Пак не знам каква е, но е факт, че откакто мия приборите "легнали", а не вертикално, петна няма.

# 444
  • Точно където трябва
Гледайте да е безшумна - колко dB е безшумна? В см. В магазина няма да ми я пуснат и да преценявам. И за кошниците не разбрах, с колко е добре да е - повече вероятно? Тогава какъв е максимума? Виждала съм в магазин 2 кошници + една малка горе за прибори. Така ли се броят да са три или имас 3 големи+ тази за прибори. Принципно тези кошници може ли да си променят местата?

# 445
  • Варна
Кошниците са 2 + тази за приборите.
Да,трябва да може да се променя нивото на горната (не тази за прибори) кошница.
Относно dB,разгледайте скъпите модели колко са шумни и гледайте да се придържате към тези dB.

# 446
  • Точно където трябва
Благодаря! Други екстри да търся ли? Една колежка сподели нещо за впръскването на вода, от колко места да е. Аз не съм срещала такова нещо в описанията.

# 447
  • Велики Преслав
Мъж с пушка съчета невъзможното с реалното.
Малко са тихите бюджетни машини

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 18:06 от Vasil Vasilev 676271

# 448
  • София
Гледайте да е безшумна - колко dB е безшумна? В см. В магазина няма да ми я пуснат и да преценявам. И за кошниците не разбрах, с колко е добре да е - повече вероятно? Тогава какъв е максимума? Виждала съм в магазин 2 кошници + една малка горе за прибори. Така ли се броят да са три или имас 3 големи+ тази за прибори. Принципно тези кошници може ли да си променят местата?

Моята по книжка е 43dB, но имай предвид, че това са показания, измерени в някакви супер правилни условия, каквито ние обикновено нямаме у дома си. На мен ми е първа миялна и не знаех и аз дали това наистина е тихо или не, просто търсих с възможно по-ниски децибели и да е в бюджета ми. Като пуснем филм на телевизора, ще чуя миялната само ако умишлено се заслушам. Познати с повече опит със съдомиялни са ми казвали, че им се струва тиха, затова предполагам, че може да се води такава.
Три кошници са двете основни + тази най-отгоре за прибори. Ако сложат повече, няма да е функционално. На мен тази за прибори ми върши добра работа, почти никога не ползвам пластмасовата поставка, която се слага в най-долната кошница (заема ми място, а не намирам разлика в измиването). Черпаци и големи щипки аз също мия в средната кошница, а не в най-горната. Не го намирам за неудобство.
Според моя опит не е важен толкова броят на кошниците, а наистина разпределението на шишовете (гледай да има пространство без шишове в най-долната кошница, или част от тях да се сгъват - при мен е така) и средната кошница да може да се регулира/повдига нагоре-надолу. За година и половина веднъж ми потрябва да я вдигна нагоре, ама се радвах много, че мога (онзи ден мих тенджерата за варене на буркани).
Също подкрепям функцията с часовник, показващ колко остава до края на миенето. Моята само прожектира точка на пода, че още работи - не е полезно.
Аз съм от привържениците на автоматичното отваряне на вратата с цел доизсушаване на стаен въздух. Засега отделената влага не ми е съсипала нищо (тя не е особено много, защото машинката първо суши на затворена врата и после отваря за доизсушаване). И съм привърженик на 60-сантиметровите уреди, защото у нас се готви доста, а ММ не мисли изобщо какво оставя след себе си - друго си е да събера освен чашите и чиниите, също стъргалки, купички, някой чарк от робота, две малки тави, един тиган и една голяма тава Grinning
За мен е много полезна екстра опцията за половин зареждане, затова и си купих голяма съдомиялна - можеш да сложиш по-малко посуда в голям уред, но повече посуда в малък уред - не.
Полезен съвет, който срещнах в една стара тема тук, като търсих за себе си, беше да не се увличам по броя програми - рядко хората ползват всичките 10-12 или колкото там им слагат. Моята миялна е с 8 програми, досега съм ползвала поне веднъж 5 от тях. Две ползвам най-често (Еждневна и автоматична), от време на време пускам една друга (предварително изплакване) и веднъж пуснах интензивна, защото тук стана дума и реших да я тествам.
Гледай да е поне с две перки (тук максимата е колкото повече, толкова по-добре). Това е имала предвид колежката ти с впръскването на вода.

# 449

Добре е кошниците да са с промяна  на ниво и заложена допълнителна дюза на миещето рамо./при промяна на височина са взаимно обвързани/ Не е новост и са произвеждани от преди 1994 г.
Относно отделение за прибори или кошница е въпрос на субективно мнение и удовлетвореност Кошницата при новите модели е тотално изхвърлена и преобладават модели с чекмедже/тава за прибори за хранене, като някои обслужващи за сервиране  на храна не се вмества в предвиденито
Турбо сушене и допълнително рамо са  налична екстра при някои марки и модели.
Програми и температури, както и времетраене на смоменатите са особено важни. Градуси също.
Децибелите са за предпочитане по-ниски, ако е хол-кухня, с или без при надена трапезария.При отделно помещение са желани, но не на всяка цена.
Автоматичното отваряне на вратата никога не ми е харесало и е било пренебрегвано от мен като "екстра" / да се четат кавичките/😊.
Скрит текст:
програми и температури пери свободно стоящ smeg LVS254CX

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 14:53 от niljaniljo

Общи условия

Активация на акаунт