Ритат със крачета, махат със ръчички, есента посрещат МАЙските душички!

• 14 379
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро мамчета,
Честито на всички месечковчета - да са мнооогоо здрави и игриви!!!

Никола ни събуди в 3 h, но слава богу след като татко му го гуши и люшка - отново заспа. По едно време ми вика, мамо дай му една цица и е заспал -но аз отрекох- вече на 5 месеца, преди 5h цица не давам Naughty!И в 5 - вече цокахме...
crazykitty - да разкажеш за бебешкото парти после, че и ние ще празнуваме имен ден преди рожден ден  Laughing
Bubilina - радвам се, че е по-добре адашката, ако идвате към нас, звънкайте да  lalalala
За цокането - ами да вече го кърмя в отделна стая с намалени светлини, иначееее - няма по-важно нещо от света наоколо!  Wink
Да ви кажа, решила съм да купя една голяма възгавница - тип полукръг. Гледах в едни американски сайтове, като почват да си седят на дупетата, бебоците ги слагат в такава възглавница, а пък на където и да се катурнат - все е мекичко Wink Никола все иска в полулегнало положение и пак все на коремна преса седи  Sunglasses, но Драганов (ортопеда) каза, че седенето е за след 6 навършени месеца - та как ще го удържа незнам. Гепва се за някъде и се набира постоянно Wink

# 76
  • София
Здравейте и от нас - Косьо днес навършва 5 месеца и ще празнуваме:   party002  Gift Tada
Още повече, че имаме и друг повод за празник - моята сестичка  Heart Eyes се върна от Щатите, тя изобщо не беше виждала мъника, който се роди докато я нямаше!
Та ние заминаваме за 1-2-3 седмици /според зависи как ще ни хареса/ на село да се гледаме с нея и с баба и деди  Laughing

Бубилинка, много ми стана тъжно, че Никол е прекарала гадния вирус..., а ние си мислехме, че се топка на някой басейн край Албена...

Иги, Смайли, Алекста, домъчняло ми беше, хайде включвайте се активно!

Ами чао за сега от нас, ще имаме нет по някое време, надявам се към края на седмицата, та до тогава и да са здрави бебчовците и усмихнати мамите!   bouquet

# 77
добро утро  bouquet
тъкмо беба заспа и аз сядам да си пия кафето във вашата компания Heart Eyes
относно киселите-именно защото кашата е доста калорична редувам със кисел.тук детската кухня за нашата възраст включва кисел и зеленчуково пюре така че не мисля че е рано.все пак ние се захранихме рано и за мое учудване не наддаваме много.сравнявах калориите на млякото и на кашата и се оказа че в 150гр каша има 3 пъти повече калории от колкото в 200гр мляко Shocked но пък вече толкова много лудее беба че всички калории отиват на кино.
питах за нишестето защото незнам каква е разликата между него и кисела освен че в кисела има плодово брашно.
димана постоянно прави коремни преси #Crazyиска седнала а й е рано.не и е достатъчно да е полуседнала а иска да стои направо седнала.хем не може хем се пъне Crossing Arms
честито на всички празнуващи  bouquet  bouquet  bouquet
днес май ще откачим още един хубав ден като гледам какво слънчице е напекло. Laughing Laughing Laughing

# 78
Добро утро майчета!

Ол4е, благодаря ти много за положения труд и за най-красивата темичка   bouquet!

Най-накрая малко време да се отчета и аз.
В неделя бяхме на женевското езеро. Времето беше супер и си направихме една дълга разходка покрай езерото. Обаче на къщата и се случи нещастие  Cry, някаква част не издържала налягането на водата и станало бая наводнение. Сега вътре е пълно с машини, които един месец трябва да сушат пода и стените. Аз тъкмо планувах да си празнувам рождения ден там, ама няма да стане. То добре, че стана тази работа с наводнението сега, а не след като са сложени паркета и кухнята, че тогава става сложно. Абе щастие в нещастието.

Добре завърнали се на Смайли и Алекста   bouquet!

За разсейването и ние сме така - първата мъжка клюкарка на махалата. Де кой се обади трябва да видим какво става, даже и аз като Кабранска не говоря, защото той започва да ми се смее и не иска да суче. Преди всяка вечер като кърмех се обажда на майка и татко, а сега не мога да говоря по телефона. Навън същата работа, все едно ще изпусне нещо важно човека. Покривам го с пелена, ама той я дърпа и я маха.
Най-новото, което прави Килиан е да пърди с уста. Много е смешен и аз като му направя така, той започва да ме имитира. Иначе от няколко седмици ръмжим и си държим краката. Напоследък се опитва да ги лапа, но още не му се отдава добре това упражнение.
Захранване не съм почнала все още, но му давам от време на време да смучи малко ябълка или морков. Много му харесват. За зимнината и аз съм от мързеливите мами. Нищо не съм направила, но мисля да купувам замразени плодове и зеленчуци, ако ги няма на пазара, а и тук има био - продукция на всичко - месо, мляко, яйца и т.н., само че са по-скъпи от другите.
За свекито - аз не мога да се оплача от моята. Много разбрана жена. Но... за екс-свекито мога цял роман да напиша  Tired.

Айде стига толкова от мен, че ще раздавам медалите.

# 79
  • Велико Търново
Честито на всички месечинки /няма да ги изброявам,че са много и да не забравя някой/ !Пожелавам им да са здравички,да папкат и да слушкат!  :party023

welcome на Смайли,Алекста и Нанди!Отчитайте се често! Hug

Божидара вчера е пропуснала две кърмения,ама това си е нейна работа,аз АМ няма да дам.Да видим кой е по-голям инат,ама мъжа ми заложи на мен.Изпитано е.Това нехранене е предизвикано то нейния голям инат и на клюкарските и прояви,които аз в зародиш мисля да изкореня.Като огладня в 21.30 хич и не помисли да се оглежда  Mr. Green.
И аз съм в отбора на неправещите зимнина Blush.Да живеят фабриките за детски храни!

Ех,Люси как я отвори тази тема за свекървите,то и тъщите не са по-малко зло според моето скромно мнение.Като се зажени Божидара мене трябва да ме изолират на най-малко 250км,защото като се знам какво съм чудо Embarassed.Ама,аз съм казала давам апартамент и къща на село,а ние се изнасяме многооооооооо на далеко.

Ако,знаете каква игра си намери Божи сега хванала е една кесия и я върти и мачка,а кисията шумоли и сега и е на главата.
Вчера цял ден бяхме на вън,а днес като гледам времето ще сме пак цял ден в парка.
Отивам да   1dishes newsm79 prostor!Чао от мен и хубав ден ви пожелавам!

# 80
Здравейте от нас
Първо ще пиша после ще чета....че 3 дни без интернет....изпаднах в абстиненция.......наводнила се някаква шахта....ама мен какво ме интересува Simple Smile....както и да е
Добре сме......хапваме от всичко по малко..... чаршафи.... завивки .... играчки .....е и храна ядем ама по по малко
В момента Мони спи на подложката за преобличане

Не пропускаме да излизаме......нищо че вали....вчера ни гледаха странно на кафето....сборен пункт на люлинската част от форума .. ама не пропускаме.....че пишат отсъствия  Laughing

Честито на месечковците празнуващи днес Simple Smile
Сега отивам да наваксам с четенето....че добре сте се справили тези дни.
И да не забравя......Олче......страхотно оформление....пак сме номер 1

# 81
Нали един път се оплаках, че много забравям, та ще ме извините.

Честито на месечковците! Много да са здрави и весели!

Тази нощ сънувах, че с Румя ходихме по магазините тя да си купува дънки. Сигурно влезнахме в над 20 магазина и тя нищо не си хареса  Crazy, най-накрая в един магазин успя да си купи много хубави и то два чифта. После имахме среща с Кабранска на събота пазара, но аз бях забравила къде не (нищо, че в Пловдив живеем точно до пазара), та разпитвах наляво, надясно къде е. Май съм се затъжила доста за България  Cry.

# 82
  • София

Тази нощ сънувах, че с Румя ходихме по магазините тя да си купува дънки. Сигурно влезнахме в над 20 магазина и тя нищо не си хареса  Crazy, най-накрая в един магазин успя да си купи много хубави и то два чифта.
Кейт, това явно добре си го спомняш - много трудно избирам... както казва мъжът ми така оглеждам всичко сякаш чакам да ми проговори  Joy Joy Joy
Айде, оправяй си нещата и ви чакаме на родна почва!!!

# 83
Здравейте!При нас се опитва да изгрее слънце.За упражненията ние си вдигаме краката и хващаме,но за коляното най-много повече за дупето май hahaha се държим.И не се обръщаме още пфуу мързел..Има ли други бебета дето не се обръщат?Иначе все се надига,напъва мятка крака ръце..Като суче все се разсейва,смее ми се кара ми се ,кокори се..Един път имах работа и закъснях с кърменето ,тя вече прегладняла вика..и като почнах да я кърмя беше много смешна яде, яде и пусне за малко да ми се скара с пълна уста.Още докато ми се кара спира почва пак да яде и пак с пълна уста да ми се кара..Голям смях беше все едно "конско" ми чете.Ръмжи понякога така силно ,че гърлото ще я заболи,свива си очите и устата и вика като делфинче.Много е интересна  Heart Eyes
Крейзи кити внимавай с нишестето май бях чела ,че не трябва да е пшенично заради глутена и имало някакви други.. newsm78Ама много не помня,но четох в кърмаческия.
Смайли  welcome Съжалявам ,че не си видяхме.Поне пиши и слагай снимки.
Кабранска много ти са сладки синовете да му мислят женските майки  Crazy И с тия сладки обувченца Ивко е бонбонче.
Кате направо жално ми стана като ти четох последния пост.Въобще всички дето сте надалеч сте герои,аз не бих могла,щеше да ми е много трудно.

# 84
Добро утро и от мен.
Честито на месечковченцата. Нека са здрави и леко да мине захранването им.

Добре завърнали се на Смайли и Алекста. Чакаме с нетърпение да пишете повече и да гледаме снимки.

Криси пропуска нощните хранения вече 2-ри ден. Но гърдите ми не са изобщо напрегнати. Така, че не ме притеснява.

Аз искам да правя "зимнина" за Криси, но засега имам само 10 бурканчета. Иначе само  измивам продуктите, нарязвам в бурканчета и сварявам. Мисля, че през зимата ще му дойдат добре.

Ира  - при вас имаше някакво лекарство за отпушване на нос, което се мажеше на гърдите на бебето. Продаваше се свободно. Може да има нещо подобно и за гърло - да се маже някъде от вън и да става за 5 месечно бебе.

Аз имам ужасно главоболие  и си почивам пред компютъра. Макси от утре е пак на градина. Днес ще ходим до педиатърката за 4-та ваксина на Криси и да прегледа Макси.

Голяма ми е мъка, че ни се развали люлката. Беше много лесно с нея - слагах Криси и докато хапе нещо се унася и заспива.  С нашия хубав ток сигурно е изгоряло нещо. Днес ще търсим майстор да я погледне, защото мъжа ми каза, че не разбира и не може да помогне.
Иначе ще трябва да поръчваме нова.  То транспорта на частите е почти колкото транспорта на цяла нова люлка.

Приятен ден на всички.

# 85
  • Велико Търново
Мимозке,и Божа не се обръща мързеланата му с мързелана.Да се нядавам,че да края на петия месец ще усвои това упражнение.Ни крака лапа,ни ги хваща,абе спокойствиеееее.

# 86
  • София
Да се отчета набързо преди предстоящия квартален лаф - мо'абет... Laughing
Честито на празнуващите бебоци, да са здрави, нахилени и все така чаровни!!! Heart Eyes
Добре завърнали се на Смайли и Алекста! Hug Еличка, опасна чаровница, пак ще настане една борба за женско внимание, усещам го... Mr. Green
Относно разсейването - ние сме от най - изявените клюкари... ooooh! Научил се е да играе с цоцата  Crazy, лапа, пуска, къде чуе шум се оглежда, хили, после пак лапа - цирк Буш! Party
Ето вчера, взела съм го аз да цока, а баща му до мен ми разправя нещо за новата кола  smile3515 и той само като му чуе гласа прави дъгичка и се обръща към него, нахилен като рапон  Mr. Green и вика "ееееее!"  ooooh! Как ли не се преустройвахме, разменяхме си местата да не се извръща така назад - не и не, търси го с поглед и се маймуни... Monkey Все едно иска да му каже - гле'й са аз к'во си имам!  bowuu И ми лиже зърното и се лендзи... Ей, на*иках се от смях, направо. hahaha
Кабранска, душа, много готин Иво с тия сладки, вирнати крачета - егати сладура!!! Heart Eyes Много нежни черти има за момче, красавец. Дай го тук по Софийско за зет  Mr. Green, ако имам щерка в близко бъдеще и той предпочита "по - млада мръвка" Joy го взимаме да знаеш! Naughty Зет като мед! hahaha
Юносче, дай напътствия как удържате без цица до 5 часа? Как точно го приспива татито и как се съгласява Ники да "нощува" без цица? newsm78 Че аз ми се иска лееека - полека да премахна това нощно ядене на търбух, ама идея си нямам как ще стане... Rolling Eyes А не ти ли намалява млеконадоя като не се стимулират циците нощно време?
Хайде да излизаме, че ми клипват, тоя форум голяма заплесия... Embarassed
Приятен ден от нас с бандюгата!  bouquet

# 87
  • София
добро утро!

и миа стана днес в 6.30, но след малко полюшване и упорито плюене на бибата, с която заспива се умълча и успа, но аз дрямах до 8, когато започна да крещи в леглото, понеже искаше да й се сменя памперса вече  Mr. Green

и сега отново заспа в 9, а аз закусвам, то няма сън за мен вече...  Tired

но няма да се оплаквам, ако да, какво да кажат мамите с по 2 деца... или 3..

кате, гадна история с наводнението...тук миналото лято и сега, много краища на България пострадаха ужасяващо от наводнения , причинени от проливни дъждове, направо без покрив останаха хората... драми...

иначе и ние клюкарим и пърдим с уста, дори сутринта в 6.30 се събуди с точно това плюнчещо бръмчене..прочетох в книгата ми, че е характерно за малките в 4ч месец да го откриват това приключение с устата.  Party

кабранче, и аза нищо не пипвам за зимнина, токът й той не ми е евтин за 2, 3 фори с пюре цял фризер, няма как да стане..ще купуваме каквото има сезонно или готово, какво да се прави. всичко си има и  -  или +. пс. много ти е хубав ергена , зеленоок е нали?  Flutter

хайде, хубав ден, слънчев, тук поне пекна и хайде Simple Smile  1stroller

# 88
Добро утро Simple Smile))

Ванилка, къде го видя това слънце?!?!
Няма ли да се оправя това скапано време. Ужас! Като съм си постоянно у дома и се отпускам и ме мързи яко.... Друго си е да знам, че ще излизам и да си организирам всичко както трябва.
Откакто съм станала не съм пипнала нищичко, а вися пред компютъра - то след малко обяд ще стане..... Май съм си за бой, ама няма кой да ми го приложи!

Отивам да сменям памперса на малкия човек, пък и на Йовчето, че май и той направи работата и се размириса мноооого....

П.П  Я виж ти..... и при нас дойде слънцето Simple Smile)))

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 10:31 от tania_ark

# 89
Привет и от нас!
И аз нещо съм се отпуснала тези дни, като си стоим у дома. Ама днес сме на консултация и ще трябва да се стегна. Няма къде да ходя!
Добре, че ви има! Аз си мислех, че само моята хубостница се разсейва докато я кърмя. Мислех, че вече не й е вкусна кърмата, тя просто не спира да се върти. Всичко да види, всичко да чуе...... , а пък ако я кърмя навън е страшно.......нищо не се пропуска, все едно и плащат да гледа кой минава и какво става около нея! Голяма шпионка е! Сега е на повивалката и така яростно си смуче крачето, все едно пуска нещо. Трябва да проверя!
Айде, почвам да се оправям вече!

Общи условия

Активация на акаунт