Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 27 687
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
steliruseva, каква урина пуснахте? Ако е само обикновена трябва стерилна. Урината мътна ли е? Има ли миризма? По всичко изглежда да е цистит. По-добре цистостоп рапид да пиете.

# 676
steliruseva2, аз страдам редовно от гъбички и нямам тези оплаквания.Единственото , което ми показва, че пак са се появили е...сърбеж.

DeVa®, ясно.Питам, защото имам съмнения да не би "моята" лаборатория да не прави коректни изследвания.Бодимед е.
Защото след всеки антибиотик имам на стерилната урина- посявиките не пораждат растеж.
Да не би да пускаш някаква по-специална?
И още един въпрос, който е към всички, които са изпили антибиотици с шепи- имате ли някакви странични реакции от честия прием?(освен проблеми със стомах).
Страх ме е, че мога да си докарам проблеми на черния дроб или бъбреците или и аз не знам какво.Все са ми казвали през годините- не е хубаво да се пият антибиотици често.И това за 1-2 пъти в годината, а сега ми е 7-ми за 6 месеца(ако броим и Монурала). Sad

# 677
  • София
Точно с Бодимед преди година доказаха цистит при дъщеря ми. Задължително с него вървеше и антибиограма обаче. Нефроложката и изписа червена боровинка и антибиотик съответно + пробиотик, който да приема дори 15-20 дни след приключването на лечението. Възможно е при вас да е станал хроничен. Лигавицата удебелена ли е?

# 678
При гъбички никога не съм имала подобни течения.
Нещо бактериално е това.

Вервам, не, стандартна стерилна урина си пускам, в МБ лаборатория.
Не съм имала проблеми с черния дроб.
Следя показателите по други причини.
То и аз не исках да пия толкова АБ, но нямаше как.

# 679
По пронцип след антибиотик трябва да е стирилна поне за няколко дена. Дева, нещо ми се струва ,че са ти объркали резултатите. Не може нон стоп да си с бактерия при това без никакви други симптоми и с бистра урина.Типичния случай при рецидивиращ цистит е до 2 - 3 седмици след приключване на антибиотика да е ок и след това да се появи отново. При мен обикновено беше 20 дена след монурал. Затова след Аб почвам да броя дните. Сега съм на 32 ден. Минах критичните 20 дена но съм постоянно нащрек. Всяко дразнене долу ме хвърля в стрес.

# 680
Е аз имах една контрола, на 3 ден, стерилна беше.
Но изобщо не я смятам.
И не винаги съм пускала контрола след АБ.
Говоря за  трайно стерилна.

# 681
pandorinaАммм, аз говоря за резултат пуснат поне 10 дена след АБ.Ясно, че веднага след приема му , ще е без наличие на бактерии.

I.R , не мисля, че е хроничен, поне няколко специалиста казаха, че не е.
Лигавицата на пикочния мехур не е  удебелена.Това, което и тук обсъдихме и докторите ми казаха е- голямо раздразване при секс в началото, възпалена лигавица и в последствие от най-малкото пак пламва.Трябва и почивка, ама кооооооолко се питам аз Sad

DeVa®, добре, поне съм малко по-спкойна, че не се мре, ако изпиеш няколко антибиотика в рамките на 5 съседни месеца.

# 682
Аз пия вече 21 години антибиотици ,много рядко да ми се размине месец без...
Нямам чернодробни изменения,но до кога ли...
Отделно заради алергии са съчетани с кортикостероиди и антихистамини....
А и противогъбични също много,че минах през генерелизирана кандида...
Все се каня да пия нещо профилактично за дроба,но то от антибиотици нямам светъл период...
Някой пие ли лавандулата на Айдън? При мен отлежава,но някой се беше консултирал лично,може ли да сподели дали е доволен.

# 683
Sun, може би са навързани нещата?Антибиотика отслабва имунитета и съответно почват алергии.
Не казвай, че заради ешерихия пиеш всеки месец АБ, 21 години, че ще ни отчаяш всички тук! Sad

# 684
Ааа, Пандорина.
Как без симптоми?
Казах, че мътна урина не съм имала.
Симптоми като парене, смъдене, гъделичкане, болки ниско. си имам винаги, когато стигам до АБ.
А то през 2 месеца беше.
Последно пих АБ точно преди Коледа. Бисептол, че само него май не бях.

# 685
Имам предвид след като спря АБ - ците, нямаше симптоми, но все ти излизаше бактерия.

# 686
Да, имало и без симптоми, когато съм пила някакви билкови и съм проверявала резултата.
Но АБ съм пила само при симптоми.

# 687
Е това е ясно, никой не би пил АБ без симптоми.

# 688
Да, имало и без симптоми, когато съм пила някакви билкови и съм проверявала резултата.
Но АБ съм пила само при симптоми.

Един малко личен въпрос, но касае темата много - секс правиш ли? Казваш, че преди Коледа си пила за последно, от тогава видиш ли редовен сексуален живот ? Питам , защото ми е интересно дали изобщо е възможен този феномен - липса на оплаквания и ЕК и интимна близост ...

# 689
Да, даже и ММ е пил много АБ с мен.
Но, според последните двама уролози, не е трябвало. Неговата урина е чиста.
Докато пиех Боровинката не правехме, за експеримента.
Но аз я спрях преди Великден още, не можах да я допия.

Общи условия

Активация на акаунт