Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 27 685
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Vervam,никого не отчайвам,защото проблемите ми са специфични.Цистита ми е от дете,но бъбречния ми проблем е сериозен,а и съм многократно оперирана .Ешерихия или който и да е друг бактерий, не сме особено съвместими.

# 691
Sun, разбирам.
Аз го казах леко шеговито, че един вид пишещите тук като видят 20 години лечение...
Искам да ти се извиня, знам какво е да имаш проблем, който бориш с години.При мен е ендометриозата Simple Smile
На близка приятелка сестра и е с бъбречни проблеми(и не само) и знам за какво става дума Sad  Успех и сили ти желая!

Дева, , аз мисля след 3 дена, като приключа тежкия антибиотик, да си почнем пак да правим с ММ.То реално ще са минали почти 2 месеца.
И нещо смешно да добавя- последния път като ходиох на уролог го питах за секса, споделих му същото и викам- да изчакам ли и 20-те дена фуролин? И той някакъв, с явна мъжка солидарност, вика, ама мега ентусиазиран - нееееееее! как ще чакаш, достатъчно е, действайте!
Grinning

# 692
  • На брега на реката
Здравейте, момичета!

Днес ми е 14-ти последен ден на Бисептол и от утре ще започна Фуролина!
Въпреки Бисептола, пак усещам леко дразнене в канала и се чудя как да пия Фуролина?! Ще е достатъчно ли да го пия по веднъж дневно за 20 дни или да го приемам два пъти дневно за 5 или 10 дни и после по веднъж на ден за още 10 дни?
Моля за съвет, защото ЛЛ не е и чувала за това лекарство и не може да ме посъветва.

# 693
Буболина,ако го пиеш 2 по 1,има антибиотичен ефект,ако е само вечер-противовъзпалителен и поддържащ.Сега при последния курс го пих 2 по 1 седмица,после по 1 вечер ,непосредствено преди сън още една,но бях след 2 аб .Предния път фуралина ми беше само опашка на аб курс и 6 мес го пиех само вечер като след седмица проверих с урокултура дали я стерилизира.И в двата пъти имах проблем с понасянето му,вечер беше по-лесно,че заспивах. И да не е на гладно.
Много деца с урологични проблеми им се дава година,две,но при дълъг курс всеки месец се следят кръвните показатели +чернодробни.
Много объркано го обясних,но дозата му определя ефекта-дали антибиотичен(литичен) или бактериостатичен.

# 694
  • На брега на реката
Да видим дали правилно съм те разбрала:
Пила си го първата седмица, 2 пъти дневно по 1 таблетка и още една седмица по 1 таблетка вечер преди лягане?

Аз също пих Ципрофлоксацин за 10 дни и около 2 седмици след това Бисептол за 14 дни, което е до тази вечер, но дразненето продължава и затова го мисля толкоз!

# 695
Бисептола как го пиеш -като аб или опашка?
Ако имаш още стомашни раздразнения,по-добре мини само вечер на фуролин,но месец.Но пак с уговорката преди лягане и хапнала.

# 696
Здравейте група. Аз пуснах стерилна урина, която излезна чиста (странно, защото има специфична миризма и си имам симптоми) но има 2 кръвни телца в нея и 1 левкоцит… Не съм говорила с лекар, проверих ги само онлайн. Утре ще звъня пак. Какво ли значи това?

# 697
2 кръвни телца не е проблем, така мисля де.
За специфичната миризма - и аз се бях притеснила преди десетина дни, точно по тази причина.
Но тогава пиех Прокомбо и не знам дали и той не променя миризмата на урината?
За витамини от група В е ясно, от тях винаги имам друга специфична миризма. И сега пия Милгама и я усещам.

# 698
Аз не пия нищо в момента освен Д-маноза. Сок започнах да пия често, но той си е химия и кафе от скоро. (Бях го спряла за 5 месеца)

# 699
  • На брега на реката
Съни, Бисептола го пих като антибиотик.

# 700
Буболина, проблемът е, че ти не започна Бисептола веднага след АБ, а чак когато отново имаше бактерия. Само Бисептол, вместо АБ ми се вижда слабо. Него го дават като опашка. Още повече, че имаш и симптоми.
Затова моят съвет е да пиеш нитрофурантоина няколко дни в лечебна доза, а не поддържаща. Примерно 5 дена 3х1, 5 дена 2х1 и 10 д по 1 вечер. Защото има опасност да е слабо лечението и да цъфнеш пак и тогава ще си изгърмяла патроните си.
Урината мирише и ако сте яли чесън, таратор примерно. Lime, 2-3 еритроцити и лекоцита са напълно в нормата.

# 701
  • На брега на реката
Вярно е, че имаше пауза от около 2 седмици между Ципрофлоксацина и Бисептола, но ЛЛ искаше да видим дали има бактерия и тогава да се продължи лечението.

Ако дразни много стомаха, ще продължа с Омепразида.

# 702
Ми тая лична не е много в час. То опашката се дава за да не се стигне до бактерия, а не ако има бактерия. И Бисептола се дава като опашка, а не като основно лечение.

# 703
Че то и аз го пих като основен АБ Бисептол.
Тогава едно момиче в темата беше ходило на лекар, по нейната дозировка го пих, че урологът беше болен. Но той одобри после, лошото е, че нямаше ефект.

# 704
  • На брега на реката
Ми то и при мен, май няма ефект или поне не изчезнаха съвсем симптомите! Понякога, цял ден нямам никакви оплаквания и привечер усещам дразнене, сякаш ми е надраскан уретера и неголяма тежест в долната част на корема. Не е болка, а по-скоро непириятно усещане. Урината няма неприятна миризма и е бистра!

От днес започвам Фуролина, дано има ефект! Ще го започна като АБ, защото явно Бисептола не свърши изцяло, тази работа. Ще трябва да потърся още една опаковка, че тази май няма да стигне и ще продължа с пробиотика и Омепразид, че ми създават проблеми.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 10:30 от Бубoлина

Общи условия

Активация на акаунт