Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 27 669
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, пили ли сте мулти пробиотика за жени? Дават го с 12 бактерии срещу рецидивиращи бактериални вагинози, и цистити. Мен не ме пропуска през месец. Имах някакво дразнене, пия го 2 3 дни и изчезна. Малко е скъпичък, дано си струва. Hug

# 706
Буболина, и аз имам такова дразнене , и пак е вечер предимно, като при теб.
Караш ме да се замисля дали да не пия и аз фуролина няколко дена 2*1 и след това само по 1 , вечер.
При положение, че имаме дразнене, ако пуснем урина сега, не би ли трябвало да излезе нещо, нищо че пием АБ?
И ако излезе, спокойно може да се продължи с лечението, а не с поддръжка.

# 707
Ще излезе бактерий,ако е нечувствителен към каквото се пие.
Тук към фуролин не изследват и след седмица на него,нефлоложката ми поиска урокултура,за да е сигурно ,че е чувствителен бактерия при дълъг курс.При нелидикса урокултурата ми беше с е.коли.

# 708
Момичета, от бактериална вагиноза мога ли да имам циститни оплаквания? От седмица започнах да имам засилено течение (прозрачно/бяло), без миризма но пък имам дискомфорт след уриниране и на интимните части като цяло. Купих си от аптеката тест (сама се тестваш за БВ) и излезна отрицателен. Днес пуснах и микробиология обаче докато излезне до понеделник не знам.
Говорих с лекар, каза че две кръвни телца не е проблем. Стерилна е урината. Може и да е фалшив резултат.
Другия вариянт е да се тествам за уреаплазма отново. Четох, че при някои жени се завръща.

# 709
Може, да.
Моят уролог, възрастния, точно това обясняваше.
Че поради специфичната анатомия на жената, вагиналните секрети от бельото отиват към уретрата и затова много лесно се пренасят в мехура.

# 710
Момичета, може ли помощ Cry.
Преди време бях писала в друга тема за гъбичките, но реших да питам тук. Та имах Enterococcus fecalis, в масов растеж, агто каза, че е много упорита, в предвид, че след толкова много време сега ми я откриват. Изписа ми антибиотик 7 дни, полижинакс 12 дни минах го, сега съм края с Донафил, обаче от 2 дни имам парене нямам други оплаквания. Трябва да довърша с донафила и чак след 2 цикъла да отида на контрола.
Извън София сме, а моят лекар не изписва лекарства туко така на око. ☺️
Та се чудя дали не е от Донафил, или не сме ги изтрепали тия гадове....
Колебая се между феминела, лактажин и гинофилус взимам и пробиотик. Кое от 3 е подходящо за Enterococcus ако паренето продължава, да чукна на дърво други оплаквания нямам. Моля за помощ.
П. С чувствам се безсилна ☹️

# 711
Между Феминела и Гинофилус бих избрала Феминела.
Поне на мен ми действа много по-добре.
За Лактажин нямам мнение.

# 712
Аз слагат лактажин. Но не знам дали точно той е имал ефект. После трябваше да слагам 10 дена Гинехид. Обаче след първата глобула имах дразнене цял ден и не посмях да сложа другите. Преди морето не ми се искаше да рискувам. Като се върна ще пробвам пак. Ако ще става нещо поне да съм си в София.

# 713
Може, да.
Моят уролог, възрастния, точно това обясняваше.
Че поради специфичната анатомия на жената, вагиналните секрети от бельото отиват към уретрата и затова много лесно се пренасят в мехура.
Точно това е, че си имам чисто циститни оплаквания. Дори сега имам болка ниско долу и чувстото, че имам урина, а току-що чишках.
Ще видим от микробиологията дали ще излезне нещо, но се притеснявам, че се усилват симптомите. Вкъщи имам два антибиотик, ще започвам освен единия ако няма подобрение.
П.С. Започнах Нитрофурантоин колкото и да не ми се искаше. Снощи вечерта ме втрисаше и след уриниране ме боли долу и ми пари. Може би да е бил фалшив резултата от урината.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 13:47 от Lime_

# 714
Момичета, да попитам? Вчера пътувах и лекарството от жегите се е стопило, днес търси в аптеките нямат налично чак за утре, днес трябва да си сложа донафил, а нямам какво да правя? ☹️Сложих само снощи глобула.

# 715
Cruella56, моята се унищожи за един курс антибиотик, за ралика от Ешерихията...
Нея си я мъча все още.

По темата- почнах фуролина, но мисля да го пия още 4 дена по 2 на ден, да станат общо 14 дена курс с антибиотик.
После ще пия по 1 таблетка 20 дена и да видим.
Честно казано, още ми се пишка непрекъснато.
Просто не мога да си го обясня.И то , ако съм отишла до тоалетна скоро.Ако задържа така половин-1 час , спира да ми се пишка??!??Демек, като ми е пълен мехура малко, съм добре, а колкото ми е по-празен, толкова по-силна е симптоматиката.Никаква логика.
Е, правя каквото е казал док, пък да видим.
И мисля до няколко дена , като ми свърши цикъла, да си почна със секса.Да видим дали ще окаже влияние. Simple Smile То ще са станали 2 месеца въздържание егати, все ще се е възстановил този мехур.

# 716
Аз имам същите симптоми. Като е празен имам дискомфорт, като се напълни малко спира. Аз започнах също Нитрофурантоина обаче още ми пари и вече и гърба взе да ме боли… А урината е стерилна. Ще го мисля, какво може да е.

# 717
Може да има някаква чувствителност, която се е появила след толкова изпити лекарства.

# 718
  • На брега на реката
Днес ми е 5-ти ден на Нитрото/3х1/ и като, че ли имам подобрение, но пак има от време на време леко дразнене и то привечер. Чудя се, дали да не го продължа за 7 или 10 дни и после да намаля дозата постепенно на 2х1  за 5 дни и после още 10 дни по 1 табл.? Страх ме е, да не се окаже недостатъчно 5 дни на голямата доза! То, след толкова изпит АБ и то без резултат, как да не се страхува човек!?  За последните 20 години, не съм изпила толкова антибиотик, колкото за месец и половина! Confused

Вервам, ти как си?

# 719
И аз се хвалех до миналата година, че не съм си виждала личната лекарка почти 8 години.За последните 6 месеца си изпих антибиотиците за всички тези години Grinning
Аз спрях да взимам по 2 таблетки от нитрото, ставаше ми лошо и , при положение, че преди това си изкарах 10 дена на антибиотик, реших да карам както ми каза доктора- по 1 таблетка вечер.
И така 15 дена.
Иначе се чувствам добре.То е на моменти, както казваш, Буболинке, вечер е по-зле.Но е само чувство, че трябва пак да ида до тоалетна и то леко.
Мисля си и друго- да не би да си внушаваме? Лично аз супер много се вглеждам в себе си, особено като отида до тоалетна.Сядам изтрънала да не ме "пререже".И може би прекалено го мисля.Защото ми прави впечатление, че като се разсеям в работата и спира да ми се пишка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт