Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 27 708
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
  • На брега на реката
Има го и елемента на прекаленото вглеждане, но си мисля, че не самовнушение.
Аз нямам чести позиви, а съвсем нормални и нямам болки, просто тежест. Мисля, че отшумява, но ще видим!
Другото, което ми прави впечатление е, че при мен се получава пролетно време - април, май и трудно отшумява. Само миналата година ме пропусна, а съм така от 4 години. Почти през цялото лято емил някакъв лек дискомфорт и като заесенее, всичко изчезва!  Мисля, че и климатиците, също оказват влияние!

# 721
Интересно.На мен ми е първа година и дойде след секс...по-ясно изразена клинична картина няма как да има.Може би се превръща в така наречения хроничен цистит и в определени моменти от годината се активира, а в други "заспива".PH на урината колко ти е?Може би и то има значение.

# 722
По принцип при смяната на сезоните се обостря. Пролет и есен. Мойта нефроложка каза есента пак Уростим. Вероятно трябва и от билковите неща, чайчета... Изобщо на повишено внимание март и септември октомври. Просто си има сезонност.

# 723
  • На брега на реката
Не съм изследвала Ph.

Пандорина, аз продължавам с уростима и ми казаха 3 месеца. В моя случай, до края на август и след тримесечна почивка, да направя още един курс.

Ти колко време го пи или още пиеш?

# 724
Не съм изследвала Ph.

Пандорина, аз продължавам с уростима и ми казаха 3 месеца. В моя случай, до края на август и след тримесечна почивка, да направя още един курс.

Ти колко време го пи или още пиеш?

Той излиза с обикновената урина.Не пускаш ли такава?
Разбрах, по трудния начин, че е хубаво да се пуска и тя, защото виж какво се получи последния път- няма изолирани бактерии, ама в обикновената урина са над нормата.Голяма заблуда може да се получи с пускането само на стерилна урина.

Ph е от огромно значение при наличие на бактерии.При ниски стойности се развиват много повече.
Аз успях да вдигна моето до стойност 6.(от 5,5)

# 725
Ще го пия 2 месеца. Засега е минал месец и нещо. После почивка и пак. Предполагам, че пролет и есен ще се правят курсове.
Относно дразненето след пикане и аз бях така известно време, но отшумя. Май е нормално докато мехура отново се научи да задържа по-дълго. Нефроложката дори ми каза да стискам малко.. за да науча мехура да държи по-дълго. Странно ми е това, защото знам, че стискането не е ок при нашите проблеми, но..   тя каза, че е нормално мехура да е преминал в режим на често пикане и му трябва време.

# 726
Здравейте, и аз съм така след секс ме хваща веднага.. Ползвайте вагинален пробиотик няма да ви навреди. Предпазва от гъбички.
Интересно.На мен ми е първа година и дойде след секс...по-ясно изразена клинична картина няма как да има.Може би се превръща в така наречения хроничен цистит и в определени моменти от годината се активира, а в други "заспива".PH на урината колко ти е?Може би и то има значение.

# 727
Здравейте, и аз съм така след секс ме хваща веднага.. Ползвайте вагинален пробиотик няма да ви навреди. Предпазва от гъбички.

Може ли името на пробиотика?
Имам някакви смътни спомени, че май сме го обсъждали , но не съм сигурна.
И от гъбички често страдам...не полово предавани, мои си.Явно средата ми наистина е много гостоприемна за такива неща.

https://remedium.bg/natural-factors-multi-probiotik-za-zheni-s-c … -kapsuli-132914/p
това звучи много добре и като за нас.

# 728
  • София

И от гъбички често страдам...не полово предавани, мои си.Явно средата ми наистина е много гостоприемна за такива неща.

Ето нещо от което имам и аз добри отзиви като пробиотик, но е скъп: https://www.medbio-bg.eu/bg/narine-lady-narine-leydi-175-ml-vagi … -smes-za-promivki

Ето и още един добър продукт за жени страдащи често от гъбични инфекции: https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/1653 . Намалете сладкото и тестеното, защото те доста често предизвикват инфекциите.

# 729
Пробвайте Гинексид вагинално. На мен ми го предписаха за вагиналната флора. След морето ще направя 10 дневен курс.

# 730
Здравейте да приемам този, но вагинално ще трябва и също, Видермина е много добър, веднага след като се измиете. Можете да ползвате също Гинексид или Цикатридина те също предпазват ако имате дразнене след това, горе долу са на този принцип.  Преди ползвах Интимохелп не виждам подобрение от него. Но за най-сигурно пробвайте Видермина. 😉Ако се сетя още някой който са ми давали, ще пиша.

https://remedium.bg/natural-factors-multi-probiotik-za-zheni-s-c … -kapsuli-132914/p
това звучи много добре и като за нас.

# 731
Дали глобулите могат да се поставят след секс?
Има и нещо друго- как се отразяват при опити за бебе ?

# 732
Може, гинеколожката ми ги препоръча, защото съм чувствителна. Но все пак се консултирайте с вашият лекар, за ваше успокоение.
Дали глобулите могат да се поставят след секс?
Има и нещо друго- как се отразяват при опити за бебе ?

# 733
  • На брега на реката
Вервам, как си, как върви лечението?

Аз реших да пия Нитрото 7 дни ,че хем ме е страх 5 да не са малко, хем 10 да не ми дойдат много, че и без това ми е трети АБ. От вчера го пия по 2 т дневно и след няколко дни, ще мина на 1.
Продължавам да усещам леко дразнене и другата седмица ще пусна стерилна и обикновена урина, да вися как са нещата!
 Предни години, гинеколожката ми беше препоръчала Фунголон против гъбички, по 1 капсула седмично. Пия го, но забелязвам, че веднъж седмично ми се появава някакво жълтеникаво течение, което е без мириз, но ме озадачава. Ходих вчера да ме прегледа и да каже дали няма нужда и от някакви глобули, но за жалост е в отпуск до 19 юли.
Сякаш имам и лек дискомфорт в областта на яйчниците, ниско долу. Пфу, аман вече.

Признавам си обаче, че се радвам, че темата е замряла значи, че сте добре! Пу, пу, пу, нека все така да е!

# 734
И аз си мислех да пиша тези дни, да проверя как сте Stuck Out Tongue
Явно наистина, да чукаме на дърво, са спокойни нещата за сега.

Аз почнах Видермина глобули и Геритамин витамини(по предписание на док, за по-бързо възстановяване на лигавицата).И при мен все още го има дразненето, все едно и също е- като че не съм се доизпишкала и като постискам така малко, после е по-спокойно.
Пия си фуронтина, имам още 9 хапчета- съответно 9 дена.
Страх ме е какво ще стане като го спра.
И аз мислех дали да не пусна една обикновена урина тези дни, да видя дали ще има някакви левкоцити и бактерии.Но се разубедих като че ли, нали докато се пие антибиотик, резултатите са фалшиви?

Общи условия

Активация на акаунт