Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 106
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
На мен най-гадни са ми намеците за лоша лична хигиена.
Едва ли има някой друг, който повече да следи бърсането да е ИЗЦЯЛО от пред назад, една чанта със специални сапуни имам , не сядам на други тоалетни, освен моята(която се чисти с препарат супер често),взела съм и гел, с който се мажа след ВСЯКО ходене до тоалетна(разнасям като луда тубичка и в работата дори...).
И на фона на това, като ида при някой и ми каже- бършеш ли се от пред назад....и ми иде да му забърша аз един.
Аз чесъна ще го пия вечер обаче.Няма как да го изпия сутрин и да ида на работа Grinning

# 76
Да, и за бърсането са идвали в темата да ни поучават.
Отвратително е, като си знаем как треперим и от колко неща се ограничаваме, да не кажа лишаваме, да ни смятат за толкова малоумни, че да не спазваме хигиена или да си вредим сами.

# 77
Здравейте момичета, и аз съм нова в темата, но ви следя от доста време. И аз страдам от тая гад от много години, но от Декември месец насам е нещо ужасно. Какво ли не пробвах, нищо не ми действа. Забелязах, че определени храни особенно много влошават положението, поразрових се и стигнах до оксалатите. Откакто спазвам нискооксалатна диета, получих огромно облекчение на цистита ми. Може да опитате, нищо не губите. Оксалатите са малки кристали, които буквално остъргват лигавицата на пикочния мехур и уретрата и те се възпаляват. Давам линкове към статии на тази тема, за съжаление на английски. Това е кратък цитат от едната статия - ,, Растенията, които ядем, имат тези оксалатни кристали. Големите просто причиняват абразия ... Те са много малки, но на клетъчно ниво са доста големи и абразивни. Те просто причиняват механични повреди ...
Тези разтворими оксалати са тези, които лесно - тъй като са толкова мънички - преминават между клетките. Само с пасивен транспорт, ние в крайна сметка абсорбираме оксалати. Количеството, което усвояваме, зависи от много фактори, особено от здравето на храносмилателния ни тракт."    https://www.urologyofva.net/articles/category/healthy-living/374 … on-the-human-body                                                       https://sallyknorton.com/oxalate-science/oxalate-basics/

# 78
Ако ще го пиеш чесъна вечер направи го по-рано да отлежи няколко часа. Преди това зехтин, вероятно заради стомаха да не направи проблем. И трябва да е на гладно. Затова го дава сутрин явно.

# 79
Ще лапна и една-две лъжици зехтин, да.
Да чукам на дърво, със стомаха не съм имала проблеми до сега.То и с цицтит нямах де...
Имаме и кошери и силен извлек от прополис, ще взема и от него.
Като се замисля, последната криза не беше чак толкова ужасяваща, а преди нея се бях тъпкала с прополис, защото бях контактувала с болен от Корона.
Ще ви кажа после отзиви за чесъна Simple Smile

# 80
Друго от вчера - тиквените семки били много полезни, за предпочитане сурови.. И това набивам сега, коприва.. но не разбрах в каква форма, може би като чай.. и една супа от моркови (половин кило) без мазнина, ама да врат 1 ч в литър вода, като се долива ако извира и се пасират.Добавя се малко сол.  Нещо се разграждали полизахариди.. до полезни форми за лигавиците, на стомаха, но и на мехура. Сега си я сварих и ще я ям.
Между другото е много приятна.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 18:56 от pandorina

# 81
  • София
Това с оксалатите и аз го прочетох още миналата седмица и гледам да го спазвам.. Днес ми изляоха изследванията , микробиологията ми е чиста, кръвните са наред, Урина ОХИ 10 параметъра е наред, само Биохимия и CRP чакам. Обаче продължавам да си го усещам неприятно бъбрека и ми е малко нереално вече всички изследвания да са ок, а да ме тормози.

# 82
Кои са храните с оксалати..не мога да прочета тая огромна статия на английски....

# 83
Пандорина, опашката с Бисептол колко време и в каква доза да се пие? Утре ще купя Таваник-нямам избор. В петък ще пробвам и с чесъна. Поне събота може още да си ухая вкъщи.
Това за хигиената и бърсането отпред-назад е другото нещо, което събужда демоните в мен. На 50г. дали не знам нещо толкова елементарно, което знае всяко малко момиченце. Ей честно, искам да удуша някоя "съветничка".

# 84
  • София
https://www.magipashova.com/2016/04/13/oxalates/ По-специално избягвам шоколад и какао, спанак и броколи. Честно не знам дали се заблуждавам, но след малко шоколад сякаш ме дразни повече бъбрека.

# 85
На няколко места чета за тази "опашка" от бисептол.
Дали и аз не трябва да почна след антибиотика?
В четвъртък може да се обадя на уролога да питам.
Само ме притеснява малко че е баш Бисептол, защото с това ми лекуваха гнойни ангини преди време всяка зима по 2 пъти и в един момент развих непоносимост.
От 9 години не съм го пила , но изтръпвам като се сетя.
С каква идея се прави и дали е задължителен след силен антибиотик?

# 86
Част от храните, изброени в статията за оксалатите, и аз не мога да я прочета цялата, ги има на 1 страница.
Шоколад, ядки, така любимите ми фъстъци, зеленчуци, особено зелени, глутенови, картофи.

За Бисептол и аз се чудих доста, защото преди много години съм го пила и не ми понасяше добре. Накрая се реших, пих ударно 15 дни. Резултат 0, на антибиограмата пак излезе сензитив към него, пущината!

# 87
Не мога аз да казвам в какви дози се пие, трябва лекарят. По принцип с опашка след АБ има по-голям шанс за по-дълготраен ефект. Аз, обаче сега не пих нитрофурантоина (към Бисептол има резистентност) от страх от страничните ефекти. Двугодишната ми ремисия беше след 3 монурала, 10 дена Амоксиклав и опашка от нитрофурантоин. Няколко дена 3х1,няколко дена 2х1 и после по 1 вечер. Но както казах съм имала през това време много моменти, когато аха да тръгне криза.. и почва ударно Цистостоп рапид, иначе си го пиех по 3х2 всеки ден. Особено напечено е било есента на 2019,когато всеки ден съм имала мътности...Изобщо при смяната на сезоните нещата загрубяват. Трябва повишено внимание, детокси..

# 88
  • София
На мен също също нефролога искаше да ми назначи опашка след Лефоксито, но тъй като от дете имам голяма алергия към Бисептол ми каза да пия едно саше Монурал. Т.е това ми беше опашката, каза че и него често давали за опашка.

# 89
Това с бърсането е голяма простотия! Аз вече не се бърша ни напред, ни назад след уриниране , само попивам с хартийка и това е. След 2 нужда -
се къпя. Няма промяна! Много жени правят анален секс и нямат цистити.  Вманиачена съм на тема чистота, няма спонтанен секс, няма нищо.

Vervam, аз имах Ентерокок, но в урината. Пих Доксициклин 14 дни за друго и се изчисти.

Прополис съм си купила и пия от няколко дена. На вкус не ми харесва, но на две на три успявам.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 20:19 от Lime_

Общи условия

Активация на акаунт