Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Странна схема, Монурал след Левофлоксацин? Thinking

Пила съм Нитроксолин като опашка след Амоксиклав, 10 дни.
Имах единствена чиста урина, но я пуснах много рано, подведе ме АГ, на 3 ден.
Тогава имах Клебсиела във вагинален секрет. След болничен престой, после разбрах, че била вътреболнична инфекция. Но поне тя се махна.

# 91
Лоритта ако ще почваш АБ не знам има ли смисъл от чесъна. Той е за да стопира кризата вместо АБ. Знам ли едновременно с АБ дали не прави някакви ефекти.
Относно Монурала се чудя как все още не е дал резистентност. Всеки път се моля пак да ме спаси.
За нитрофурантоина прочетох че не се комбинира с хинилоновите

# 92
Пандорина, ти за тези 2 години не си ли пускала стерилна урина?
Само визуално ли определяш, че си била в ремисия?
Чесъна не е вариант за мен.
Чесън и лук не ям.
Хляб и тестени изделия съм спряла от 2010, млечни от 2015.
Картофи ям 2 пъти годишно, абе изобщо съм минимизирала въглехидратите.
Само черният шоколад ми е страст. И кафето Simple Smile
Тях не мога да ги спра. Kissing Heart

# 93
Дева, какво ядеш? Може и на лично.
Аз ям основно въглехидрати заради стомаха - хляб, макарони, картофи, млечни и плодове . Месо и сурови зелени зеленчуци като спанак почти не ям. Хляб, макарони и прочие си купувам безглутенови.
От януари съм пила два пъти кафе. Изведнъж започна да не ми харесва вкуса, без причина.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 20:46 от Lime_

# 94
Урини пусках само след като свърши лечението и после не. А под ремисия имам предвид без криза. Иначе бактерията си е била там вероятно. Но ако не ми прави криза не и обръщам внимание.

# 95
Ясно, криза имаш предвид.

Lime, ям целогодишно пресни салати, по много. Това ми е основната храна,: зеленчуците. Яйца, маслини, обожавам ги, месо, лимони също по много, в салатата ги слагам. Масло, в кафето и така само, на резенчета обичам, с черен пипер .Simple Smile
А черния пипер дразни. Sad
Лятото си хапвам сладолед, признавам си Simple Smile
Шоколад, само черен, плодове - малко.
Фурми обичам, но гледам да не са често.

# 96
  • София
Дева Левокса ми го изписа личната, нефролога каза, че той не би го дал за бъбреци. Както и, че според него бактерията е вторичен процес. Иначе да, каза че така процедират с опашка от Бусколизин или Монурал. Това в Александровска болница. И аз се чудя дали не пуснах рано микробиология - след 7 дни. Така или иначе съм и на гинеколог в четвъртък и като излязат и там резултатите смятам да пусна още една микробиология след 1-2 седмици преди да ми изтече направлението. Че имам още едно от личната дадено.
П.С А кафето как дразни бъбрецитееее не е истина. Сутрин буквално всяка глътка усещам с бъбрека. Ама по глътка на час гълтам, не мога без кафе аз Cold Sweat

# 97
Пандорина, ти направо си се разорила с този ЦР. Като му знам цената. Ще изпия таваника и ще пробвам следващата събота с чесън, макар да не го обичам. Пък и не знам стомаха как да реагира.
Дева, чела съм те в други теми и съветите ти са ми били много полезни. Аз също се интересувам от начина ти на хранене. Освен месо нещо готвено не ядеш ли? Супи?  И аз не си давам кафето. Едно дълго сутрин без захар и с малко мляко. Ами това ми остана само.

# 98
Да, ама разоряването с цистостопа не епнищо в сравнение със това сега откак почна кризата. То е нещо срашно..за прегледи при уролози, при лечители, при хомеопати, урини, антибиотици, някои от които не пих (Таваника), нитрофурантоина 2 опаковки, който също не пих, монурали, чайове, цистостоп, цистирен, витамини, зеленчуци и плодове за сокове..и утре съм на хомеопат, че тоя вчера нещо не смея да му пия хомеопатията която ми предписа. Взе ми 70 лв и аз не можах да гъкна, хич не се и интересуваше какво казвам или какво питам..само дето не ме изрита накрая..Верно каза ми няколко полезни неща, които споделих с вас..но..като цяло съм много недоволна от отношението. Все едно си отишъл там да му досаждаш, че смее и въпроси да задаваш...

# 99
Лори, не, готвени ястия, тип манджи/супи, не ям.
На фурна само, аз мразя да готвя и гледам и практичната част. Simple Smile
Зеле, тиквички, чушки, обожавам чушки, а пък за люто да не споменавам. Но го намалих заради цистита.
Пандорина, и преди съм се чудила как издържаш финансово с този Цистостоп Рапид, по 6 на ден?
А онази терапия с бактериофагите е разоряваща. Аз не бих дала толкова пари за съмнително лечение.
Хомеопатия също не ползвам. Не ми вдъхва доверие.

# 100
Искам да знам, че съм опитала всичко. А за Цистостоп ите, ако знам, че ще ми предотвратят цистит бих се лишила от друго, но не от тях. Защото за какво са ми пари ако нямам здраве.

# 101
А пробвала ли си да спреш всичко?
Възможно ли е да има елемент на хипохондрия/психоза, че трябва постоянно да пиеш нещо?

# 102
Разбира се, че съм пробвала да намалява дозите и започваше помътняване. Аз имам и други признаци по които усещам, не само мътността. Имам инконтиненция и едната лабия ми се възпалява, започва да сърби. И тези две неща явно са тясно свързани с бактерията, защото когато съм на АБ ги няма. Като почне да ме сърби лабията съм нащрек. При инконтиненцията явно непрекъснато се овлажнява мястото и ако има бактерия се възпалява. Това ми е като барометър.

# 103
Момичета, снощи пих чесъна с лимона.
Мъжа се прибира и вижда чашата в хладилника и вика- какво е това извращение в чашата? Grinning
Гадничко е, ама е само няколко глътки и, за сега, го няма позива за тоалетна!
Това дали става обаче за дълга употреба?Ако всяка вечер пия по малко, да не взема да се повредя нещо(освен, че ще пъдя всичко живо с този чесън Grinning )?

# 104
Еднократно през деня, и доколкото си спомням като го попитах колко време май каза докато се оправиш. Ма нещо ми е мътно това, че тоя при всеки мой въпрос истерясваше. Ще му звъня допълнително да питам. По мойта логика би трябвало няколко дни, както се пие антибиотик. Но ще гледам днес да звънна и ще пиша. Ти за всеки сл. си приготви дозата да отлежава.

Общи условия

Активация на акаунт