Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 153
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
С този чесън как ще ходите на работа? Аз мислех да го пия петък вечер. Дано не трябва да са няколко поредни дни, защото ще трябва да се карантинирам вкъщи.
Пандорина, мила как си днес?

# 106
Даже и едно шкембе хапнах за обяд Grinning
Вечер като го изпия и до сутринта, след пастата , не мирише вече Simple Smile
За сега съм добре, утре ще звъня на уролога дали да продължавам с друг антибиотик.

# 107
С този чесън как ще ходите на работа? Аз мислех да го пия петък вечер. Дано не трябва да са няколко поредни дни, защото ще трябва да се карантинирам вкъщи.
Пандорина, мила как си днес?
Благодаря Лори, добре съм днес уж..ма то нещата са динамични та..не смея е да се похваля..забелязвам, че след като пия чай 33 на Михайлов, който е хвощ, гръмотрът и хвойна, после имам в урината едни бели плувки...попитах го, той каза, че се олющвал епитела..което би следвало да е добре нали?
Днес ходих на хомеопат, предписа ми рецепта, почвам я и нея.
Ти как си?
За чесъна днес няма да мога да се свържа с доктора, че пише, че в сряда не отговарят на обаждания. Чесънът е за пресичане на започваща криза. Силно се надявам да не ми се наложи скоро да го пробвам...Мисля, че след чесъна ако се дъвче магданоз се обезмирисява..май и зърно кафе също ...между другото въпросният доктор се изрдразни, че казвам "криза"...имало бъбречни кризи и пр., това било "обостряне на рецидивиращ цистит". Също силно се надявам повече да не ми се налага да ходя при този доктор. Иначе морковената супичка е много приятна.
Vervam, по-добре чесъна отколкото друг антибиотик. Наблюдавай урината - избистрена ли е? Смяташ ли, че чесънът е помогнал?

# 108
Пандорина, радвам се, че си добре. Отпусни си сърцето. Ще споделиш ли после за хомеопата?
И аз съм по-добре. Вече със съвсем бистра и чиста урина. Пия и таваника. Да видим.

# 109
Пандорина, радвам се, че си добре. Отпусни си сърцето. Ще споделиш ли после за хомеопата?
И аз съм по-добре. Вече със съвсем бистра и чиста урина. Пия и таваника. Да видим.
Лори, радвам се че си добре...не се радвам, че пиеш хинолонов антибиотик ама като няма накъде...наблюдавй се за странични ефекти и ако нещо забележиш се свържи с доктора.
За хомеопат/ката/ мога да кажа, че предишната криза ходих при нея. сега..знам ли дали това има общо с дългата ремисия...но е много приятна жена..за разлика от вчерашния и мисля, че си разбира от работата. Силно се надавям лечението и да предотврати нов рецидив.Между другото аз в последно време все се канех да отида пак, ама..ей на..закъснях.  Иначе за самите изписани лекарства няма смисъл да ги казвам защото както знаеш в хомеопатията всичко е строго индивидуално. Мога да ти кажа какво ми предписа Михайлов, защото той е по боаронската система и предполагам който и да отиде с хроничен цистит ще му изпише  същото. Ако искаш ще ти кажа схемата на лични.

# 110
Пръв ден без позиви за уриниране , Ураааа!
Все така добре съм, довечера ще пийна пак.
Относно въпросът за урината - на мен никога не ми е била мътна, освен като не почне кръв.
Тогава пак не бих я нарекла мътна, а просто с червени отенъци, до съсиреци, когато е най-зле.
При мен първи признак е съвсем леко парене при изпишкване.
Това като го усетя и ми настръхва косата.
Толкова е леко, че все си мисля, че си внушавам, но ,уви, до няколко часа положението е критично, ако не взема нещо.

# 111
Вервам, ти си като мен.
Пробвай с Цистостоп Рапид, 2*2, преди и след секс.

# 112
Vervam , за да кажеш че никога не ти е била мътна трябва да си я наблюдавала продължително време, пишкайки в буркан. Иначе как можеш да го кажеш?

# 113
Кои са храните с оксалати..не мога да прочета тая огромна статия на английски....

Извинявам се, не можах да отговоря веднага.
 Храни БЕЗ оксалати - месо, риба, яйца, мляко, животински и растителни мазнини и всичко, което се прави от тях.
Храни с МАЛКО оксалати - КАФЕ Simple Smile, тиква, зеле, рукола, ряпа, карфиол, бял ориз, бяло брашно, ябълки, череши, червени чушки, краставици, тиквички, кайсии, чесън, лук, авокадо, царевица, диня, пъпеш, лимони, боровинки, грозде, репички, маруля, ананас, кокос, кестени, ябълков оцет, праскови, мед, захар, вино.
Храни с МНОГО оксалати - спанак, червено цвекло, червено зеле, моркови, магданоз, смокини, куркума, цитруси, всички ядки, какао, картофи, броколи, целина, бобови, зърнени, фурми, киви, елда, къпини, малини, бира, зелен боб, бамя, маслини, стевия, пълнозърнесто брашно, просо, ръж, зелен чай, черен чай, кимион.
Храни със УМЕРЕНО съдържание на оксалати, да не се прекалява с тях - домати, патладжан, праз, кисело зеле, банани, леща сварена, мая за хляб, доматен сок, зелени чушки.

В различни източници има различни списъци с храни, които не винаги съвпадат, но според мен това е много достоверен списък. Най-добре следете как реагира тялото ви на храните. Основният източник http://www.lowoxalate.info/recipes.html

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 21:18 от krasito_p

# 114
Лелее, аз сега както маам сокове от магданоз, целина и моркови...по няколко на ден...а и картофи много обичам..

# 115
Vervam , за да кажеш че никога не ти е била мътна трябва да си я наблюдавала продължително време, пишкайки в буркан. Иначе как можеш да го кажеш?

И без буркан се вижда.
От първия път, когато имах кръв, винаги поглеждам как е положението в тоалетната. Бистра, без значение от цвета.
Но и буркана го потвърди.

Сега видях списъка с оксалатите.
Слава Богу, че кафето е с малко. Simple Smile

# 116
А аз кафето напълно го елиминирах от началото на кризата. Както и алкохола.Стана ми интересно за бирата и оксалатите. наливната имала много, бутилираната нямала. А сега де?
Аз сега вечерта пак нещо не съм доволна от последните пишкания..та за всеки случай си приготвих чесъна и лимона ..ако се наложи утре да го взема. Не знам колко време може да стои и дали може да престои няколко дена...

# 117

Не пишкам в буркан всеки път, но тоалетната е достатъчно чиста, че да преценя, че щом ясно виждам дъното, значи няма нищо.
В момента слагам глобули, които миришат на противопаразитна каишка между другото, много странно Grinning
Да разведря малко атмосферата с една история за това- оня ден си го слагам и понеже миризмата е доста силна и за момент се разнесе леко и мъжът ми вика- обичам те дори когато миришеш на куче Grinning Grinning Grinning
И на него не му е леко, вече 1 месец е без секс, не смея просто.Искам първо чиста урина да видя на изследванията и тогава ще се престраша, със страх .

DeVa® преди секс и после веднага след още 2 или се чака 1-2-3 часа?

# 118
След 4-5-6 часа, Вервам.
То не е АБ, да спазваш точно.

# 119
Здравейте. Аз искам да споделя нещо много тежко, което видях, но няма как да не споделя. Не четете надолу и не гледайте клипчето, ако сте чувствителни на тема сексуално насилие.

Изгледах този тикток, който ме натъжни страшно много.  Става въпрос за майка, която споделя първи признаци, които е забелязала в детето си, което е било насилвано.

1. Чести уринарни и гъбични инфекции.

И други поведенчески промени. (Кошмари, отказ за събличане дори преди баня, странно поведение около насилника)

Моля ви ако има родители тук, чиито деца имат такъв проблем да го вземат под внимание.  Може да има 1 млн. причини за инфекции и нищо общо с темата на видеото, но мисля, че си заслужава да разпитате подробно детето си. За съжаление има и такива изроди.
https://vm.tiktok.com/ZMeuGEU4u/

Общи условия

Активация на акаунт