Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 275
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Просто недоумявам как при толкова ясна картина не са ти предписали профилактично.

Ами, като му казах, че все след секс се получава, урологът почна да се смее- еееее, какъв е този секс.
Никой не го взима на сериозно.Единствено ми казват да не бъркаме с аналния(а ние там изобщо не припарваме).
Не можело да има връзка...Само вие, тук, във форума, ме разбрахте.

# 451
Дева, нитрофурантоина го има и в Бодимед и Цибалаб.
На мен ми излезе обикновената урина, фраш с левкоцити. На нея пише, че няма бактерии, но ще видим стерилните.
Стерилната от цибалаб излезе "без бактериален растеж". Три часа след като съм я дала!! това ме усъмни, кога има време да я занесат в централата, да посеят и да отчетат резултат? Затова им звъннах да питам. Казаха ми, че разбира се че се прави посявка, но имат нов апарат, който много бързо отчитал.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 16:04 от pandorina

# 452
  • На брега на реката
Най-после ми излязоха изследванията.

Снощи взех един Монурал и имам за още един прием + пробиотик.

Нямаме специалист при който да отида и се чудя как да продължа.

# 453
Аз нещо не разбирам. Пише Ешерихия, но и Стррптококус? Какво значи това? И двете ли ги има и антибиограмата за кое е? Обади се в лабораторията да питаш?

# 454
Най-после ми излязоха изследванията.

Снощи взех един Монурал и имам за още един прием + пробиотик.

Нямаме специалист при който да отида и се чудя как да продължа.

Стандартното лечение, което дават е още един монурал след първия, след 3 дена и това е.
Но вече не смея да кажа, че след това няма да ти се появи вече.Всеки случай е индивидуален.

# 455
Буболина, от моя горчив опит те съветвам да не оставаш на Монурал, защото вероятността от рецидив е много голяма. Ако аз можех да се върна във времето назад поне до първата от тази серия рецидиви от март насам щях да си изпия Таваника, страх не страх от странични действия, после опашката от нитрофурантоин пак въпреки страха и после уроваксом-а. Аз от страх не ги пих, търсех по-леки антибиотици и се докарах до.. Бог знае докъде всъщност.. вече дори не знам какво се случва. Така, че те съветвам на 2-рия ден от Монурала почивай Таваник и после нитрофурантоин. Разбира се говорим за Ешерихия коли. Ако няма откъде да намериш нитрофурантоин (фуролин) ще ти пратя. Имам 2 опаковки и знам къде го продават. Действай ударно за да пресечеш, че хронифицирани ли Бог да ти е на помощ.

# 456
Защо 2 Монурала?
На мен 3 не ми вършат работа, а 2 съвсем.
Предпоследният уролог също ми изписа 2. А после, при стерилна урина, да слагам СтроВак.
Аз не съм я купила тази ваксина и като цяло не съм убедена, че ще ми подейства.
Но Монурал купих, стоят си, не съм ги пила.
Обаче преди това са ми изписвани по 3, тук също чета, че по 3 се пият.

# 457
Защото ако ще пие после друг просто няма смисъл от 3. На мен нефрологът ми каза довечера да изпия един Монурал. А аз след сутрешните мътилки сега се чувствам добре, а и едната урина излезе стерилна. Чудя се откъде пък са тия левкоцити. Забелязах, че мътилката е в първите порции урина, в следващите сякаш се поизбистри. Някъде пишеше в зависимост в коя порция е мътността къде е проблема, но не мога да го намеря.

# 458
В моя случай нямаше да се пие друг АБ, трябваше 2 да изчистят бактерията.
За да се сложи ваксина.
Ти каза ли на нефролога колко Монурал си изпила досега?

# 459
Да, разбира се. Но дали е запомнил..

# 460
Здравейте ! Тези прахчета нищо не правят ! Има едни италиански жълти хапчета (не се сещам за името ) много съм доволна от тях , 10 г не беше се появявал цистита , миналата година 3 месеца подред ме хващаше , пих други антибиотици оправя се за 2-3 седмици и айде пак цистит , последния път като усетих пак че се появява пих сода с вода 3 пъти за деня и да ви кажа оправих се . Имах мътна урина . Вече 1 год не се е появявал . В аптеките постоянно ми пробутваха прахчета и боровинки , но на мен не помагат .успех !

# 461
Добро утро, момичета.
Аз направих грешка да НЕ пия монурал снощи, защото за момент се почувствах по-добре и си рекох, че ако мога да задържа на билките до доктора, би било чдесно.
Да, ама сутринта се събудих с парене, позиви, болка при изпишкване...
Ще пия монурала в най-неподходящото време на деня, то се е видяло.Ще стискам колкото мога и така.
Няма как да изкарам до довечера, а съм и на работа. Sad

п.с. на мен пък са ми изписвали само 1 прахче, личната ми каза второ не, само ако продъллжава да е зле положението.

# 462
И на мен ЛЛ ми е изписвал само 1, докато чакам резултат от МБ.
Лимон със сода пробвай, или дори само сода, при мен пресича оплакванията.

# 463
Случайно да знаете кой код трябва да е направлението за уролог ?
Защото личната ми е изписала номер 3.
В интернет чета, че това е гастро, ама не знам колко е достоверна информацията.

p.s.излезнали са на мъжа изследванията на еякулата- абсолютно чист.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 11:36 от Vervam

# 464
Ами ето, казах ти, че няма нужда и той да пие АБ.
Бактериите са си твои, даже и без секс ще ги имаш.
Просто секса допълнително раздразва лигавиците.

Общи условия

Активация на акаунт