Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 8

• 28 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Ами ето, казах ти, че няма нужда и той да пие АБ.
Бактериите са си твои, даже и без секс ще ги имаш.
Просто секса допълнително раздразва лигавиците.

Ами, не е излседвал простатен секрет...

Няма как да е случайност, че никога през живота си не съм имала такъв проблем и 4 дена след като за пръв път правим незащитен секс, да развия толкова остра агресивна инфекция.
Не е като преди това да не съм водила полов живот...
Да не говорим, че се излекувам и след контакт с него, пак се появява.
Абсурдно е да се смята, че връзката е само механична.Все едно преди това съм била девствена...

# 466
Ние сме пробвали и с презерватив, пак имам проблеми аз.
Затова предположих, че и при теб е така.
То и аз съм имала един-единствен цистит преди 20+ години, мина и замина, но сега се закучи работата.

# 467
Ние сме пробвали и с презерватив, пак имам проблеми аз.
Затова предположих, че и при теб е така.
То и аз съм имала един-единствен цистит преди 20+ години, мина и замина, но сега се закучи работата.

Може ли да споделиш всички видове лекарства, които си пробвала от началото до сега, но явно без постоянен ефект?

# 468
Момичета, имате ли представа микомакс колко може да се пие. Освен тези 3 през 3 дена дали може да се продължи?
Да докладвам: значи от вчера едната стерилна отрицателна, в другата има находка, но с ниско микробно число и нещо не бяха сигурни дали е Ешерихия, работи се. Левкоцити вчера фраш. Днес - кристално бистра, ни левкоцити, ни бактерии. Питах ги как така става и казаха, че имало прехдна бактериурия и трябва профилактика. Така, че тая вечер ще пия монурала. Попитах личната за микомакс, каза, че не е желателно да се пият повече от 3-4 т. защото били хепатотоксични, но все пак да изпия едно и после да пуснем чернодробни ензими да видим какво става с черния дроб.
Та от всичко това извода е, че няма такова нещо като стерилна урина, ами просто бактерията стои и набира скорост да пламне в някакъв момент.... и трябва с нещо да се предотврати това пламване докато се повъзстанови лигавицата на мехура..защото когато се наслагват кризите на къси интервали лигавицата не успява да се възстанови и става все по -уязвима и се завъртаме в порочния кръг.  Ще пробвам да говоря с доктора и за нещо, което да стимулира имунитета и кръвообръщението.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 17:39 от pandorina

# 469
Това и аз съм го писала, че бактерии се отчитат при 10^5.
Не, че няма други, с по-ниско число.
АГ също ми е казвала, че няма стерилен ваг. секрет, винаги има някакви бактерии.

Вервам, всички от антибиограмата, само Панцеф не съм пила. Най-дълго - Нитроксолин, цял месец.
Най-много - хинолони, но вече отказвам.
Плюс двете ваксини - Уроваксом и Уростим.
Всякакви видове боровинка, Уроцист - разби ми стомаха, както и последната Боровинка, още не мога да се оправя.
Цистон, Уронат - двата вида, Цистостоп - двата вида.
Нищо не я маха гадината.

# 470
Здравейте! От края на ноември съм с Е. коли.
Пих фосфосептик 3 сашета през ден, урикод форте.
Отделно уринал акут сиропи, хапчета, разтворими, и всякакви подобни, мечо грозде със сода, измиване със сода, киснене в ябълков оцет, смрадлика..
Гинеколожката каза, че според нея си имам вагинална инфекци, а не цистит.. и при нея излезе Кандида и Бактериална Вагиноза. Лекувам ги аз и тях с какво ли не и от тогава(края на ноември до днес - не съм имала и един ден без оплаквания)
Края на Януари - стерилна урина - чиста (но не съм сигурна, тъй като използвах поредните глобули тогава)
Април - нова урина - отново Е. коли
Лечение - Монурал 4 бр. неоренал за месец
Не мина
Бисептол 14 дни Уростим - месец
Започнах и Д маноза (която още си пия)
Не мина, свързах се с уролога
Урологът каза - спокойно, всичко ще бъде наред, ще се оправите
Хванах Ковид
Нов антибиотик - Лефлокс 10 дни (приключих го в сряда)
Той също е от антибиотграмата за е коли
И исках да пускам 6-7 дни след антибиотика стерилна урина..
Обаче пия и много витамини заради Ковид.
И специално за изследване на урина пише - да не се прави изследването ако се приема във високи дози витамин Ц.
Аз пия 600мг дневно и не съм сигурна това голямо количество ли е и ще повлияе ли на изследването.
А много исках да го направя сега това изследване, защото ми предстои и вагинален секрет отново да се взима, подозирам че ще има нещо и ще трябва лечение, заради което пак ще бъде сложно изследването на урината..
Според вас какво да правя, някой да е чувал за витамин ц и грешни урина резултати?
Питах пулмолог и тя каза че няма проблем.. нефролог обаче каза 6-7 дни след цялото ковид лечение… е то аз Ц-то до 10 юни някъде трябва да го пия ама другите витамини са до 10 юли.. Много ще се отложи.
А във сайт на лаборатория пише за резултати и някакви си кристали ако са в повече че се дължало на витамин ц и домати спанак и тн. Което отговаряло за проблем с бъбреците, а моите бъбреци са си добре..
И последно да питам разликата между стерилна и обикновена урина? Стерилната показва точно каква бактерия имам, а обикновената показва дали има инфекция или няма? Правилно ли си ги обяснявам нещата? Дали да не пуска само обикновенна и по-натам вече след всички лечения и стерилна…
Ама като знам че докато не излекувам цистита, вагинално няма как да се оправят нещата, че с тези антибиотици постояно…
Моля за съвети….

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 21:24 от Ренирен

# 471
Не мисля, че за стерилна урина имат значение витамини.
Може за обикновена, за седимента, евентуално кристали.
Но на бактерии няма да подействат витамини.
Пускай смело!
На теб ти трябва стерилна, обикновена е по-скоро за бъбреците, а ти казваш, че нямаш проблеми.

# 472
О много благодаря, това исках да чуя!

# 473
Да ви споделя и моята терапия за е.коли.Към пеницилиновата група цялата и 4-те поколения цефалоспорини е резистентен .Та 5 дни едновременно амикацин инжекционно +ципрофлоксацин,7 дни 2 по 1 любимия ми фуролин,седмица само фуролин ,седмица почивка и урокултура.Аз исках с месеци на фуролин,но нефрото  не дава,че черния дроб е обременен.Едновременно ще пия фиброзим.
Миомата е станала огромна и притиска зверски мехура,и операцията не ми мърда.Много трудно уринирам от нея.
Пандорина,за гъбички съм много доволна от ломексин вагинално 1 път седмично до 3 седмици.

# 474
Може ли да ви споделя резултатите? Преди да си пусна изследването, бях на нефролог, която каза че бъбреците са ми добре след като ги гледа на ехограф, но след изследването не каза нищо..
Ако някой ги разбира, знае ли все пак дали наистина са добре?

# 475
Е не, ще откача.
Сутринта имах страшно парене и болка при пишкане, бях на косъм да пия монурал по никое време.
Обаче остисках , пих цистостоп и неоренал и маааалко размина.
Следобяда вече съвсем се подобрих и реших да не пия повече билкови, така и така довечера щях да мия монурал.
Е да, ама сега все едно нищо ми няма , не усещам абсолютно никакъв дискомфорт .
А дори и билковите отдавна им е минало действието.
Това не е реално просто.
Как може в един момент да съм супер зле, после да ми няма нищо ??!?
На какво може да се дължи ?

# 476
Ами нали и аз така - вчера сутринта бях убедена, че почва нова криза, левкоцити и бактерия, днес всичко чисто. Просто бактерията ту се активизира, ту се кротва по някакви си нейни съображения. Изпий си монурала, не е добре да се вихри дълго из лигавицата, че се окопава добре. И аз довечера ще пия Монурал въпреки, че днес съм ок. Е, не напълно де, при позив усещам по-натрапчиво дразнене в мехура.
Ренирен, няма нещо тревожно от обикновената урина.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 23:39 от pandorina

# 477
Вервам, и при мен така става.
За 2-3 часа, после преминава.
Даже и нищо не пия, само чай, какъв да е.

Рени, добре ти е обикновената, но при теб се виждат бактерии. При мен не, само на стерилна.

# 478
Дева, ти когато даваш стерилна колко време и как я съхраняваш преди да я занесеш? Чудя се дали е възможно реално да е в по-нисък титър, но ако престои на стайна Т да продължават да се множат и да дават завишен титър. Четох, че можело само 30 мин на стайна, иначе в хладилник. Аз никога не съм го правила, а понякога е престоявала часове, ако първото пикане е било много рано.

# 479
Пандорина, нищо не съхранявам
Първа урина не мога да занеса никога.
Такова бързане ще ми съсипе деня.
Пия кафе на спокойствие, правя си тоалет, последните 2 пъти слагам и тампон.
Отивам в ДКЦ-то пишкам в тяхната тоалетна и оставям в лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт