Дванадесети клас - първите профилирани

• 50 428
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Казах аз, Ежкото е агент провокатор и цели да разбие майчините ни сърца с модно и либерално мислене.

# 271
Казах аз, Ежкото е агент провокатор и цели да разбие майчините ни сърца с модно и либерално мислене.

Ъ? Просто излагам фактите от живота.

# 272
  • Русе
Фактите - те не искат масажисти и хлебари.
Скрит текст:
Между другото хубостикът, който напусна училище в 10 клас е син на едни от най-добрите хлебари в страната. Може и най-добрите да са. Едни от най-близките ни и любими приятели. И хлебарница му направиха. Ама не ще. И той вече не знае какво иска.
  Не знам как са масажистите, но приятелското дете завършило с голямо желание и отличен унито със специалност Кинезотерапия, вече няколко години припечелва в Амазон. За сега бива, ама след 10 години не знам дали ще го удовлетворява.
  Фактите са,че сега всичките искат геймъри, youtubari, хакери. Ходят - запишат се една две години в университет и като видят какво тепърва трябва да учат и колко трябва да бодат и да четат ,та им мине меракът.
  Моето поне се изживя като печелещ от youtube. Къпеше се в самодоволство и паричен комфорт 2 години, ама видя че да се държиш отгоре трябва постоянна работа и талант

# 273

Ъ? Просто излагам фактите от живота.

Ъхъ!
Вече имаше подобна дискусия преди известно време. И тогава, и сега казвам, че уважавам правото на избор на детето си, но все още не мисля, че е чак толкова самостоятелно, че да оставя незрелия му опит да го води в една доста бурна възраст.
Освен това, има цял живот пред него да си допуска грешки и да си се учи от тях, но сега предпочитам да се съсредоточи върху явно не толкова важното решение какво смята да прави и да положи усилията, които са необходими, за да постигне това.
Пък хлебар, масажист или дюнерджия с доста добра среда може да стане винаги.

# 274
Цитат
Освен това, има цял живот пред него да си допуска грешки и да си се учи от тях, но сега предпочитам да се съсредоточи върху явно не толкова важното решение какво смята да прави и да положи усилията, които са необходими, за да постигне това.

+1
Освен, че ме стресирахте, докарахте ми и главобол. Ще си налея едно питие в ранен следобед.

# 275
  • София
А към какво са се ориентирали наборите да учат или работят? Моят се носи кат' лист обрулен, нищо не знае, рано било.

# 276
Вече имаше подобна дискусия преди известно време. И тогава, и сега казвам, че уважавам правото на избор на детето си, но все още не мисля, че е чак толкова самостоятелно, че да оставя незрелия му опит да го води в една доста бурна възраст.
Ако е пълнолетно и си изкарва само хляба не е длъжно да те слуша. Факт от живота. А опит откъде и как - негово решение.

Пък хлебар, масажист или дюнерджия с доста добра среда може да стане винаги.
Твоите предпочитания вече нямат решаващо значение. Свиквай. Винаги може и университет да завърши. Не е твое решение. Нито пък отговорност.

# 277
  • Русе
Ежко, и децата не са съгласни с теб.
ММ, който на времето е имал пълния комфорт да се развива както го влече и да не заляга над училището хич, впоследствие все пак завърши университет и все пак понеже си е талантлив в областта, в която работи се наложи като специалист. Да ама му се налага да пътува из целия свят, а език не е учил и сега много се мори с английския. Карах набора да му помага , но дребен каза - "Да е учил и майка му да го е натискала да учи"

# 278
Ежко, и децата не са съгласни с теб.
ММ, който на времето е имал пълния комфорт да се развива както го влече и да не заляга над училището хич, впоследствие все пак завърши университет и все пак понеже си е талантлив в областта, в която работи се наложи като специалист. Да ама му се налага да пътува из целия свят, а език не е учил и сега много се мори с английския. Карах набора да му помага , но дребен каза - "Да е учил и майка му да го е натискала да учи"

Тяхно право е да не са съгласни с мен. Но на твоя ММ майка му не ну е виновна (мисля, че и той така мисли). А и чадото да не разчита, че ти ще му береш гайлето. Рано или късно на неговото подгърбие се пише каквото и да реши оттук нататък.

# 279

Ако е пълнолетно и си изкарва само хляба не е длъжно да те слуша. Факт от живота. А опит откъде и как - негово решение.

Не е длъжно, да!
И аз не съм длъжна отдавна да слушам когото и да било, но моите родители са ме научили да уважавам мнението но хората, пък било то и различно от моето. Смятам за излишно, да ти обяснявам, че въпреки че съм станала на толкова години, уважавам и мъдростта на годините - факт от живота!
Императивния тон и поведение не са най-добрата политика!

# 280
  • столицата
Аз само не разбрах Ежко хлебар или кинезитерапевт е Simple Smile
Моето дете също все още не се е определило.  Аз не смея да насочвам, защото за мен е много важно това което работиш да ти носи удовлетворение или поне да не ти е противно и да го правиш само заради парите.
Иначе и аз имам познат, завършил преди 25г. само гимназия, но с бизнес за милиони. Ако искаше, можеше да си е купил вече няколко дипломи , но не вижда смисъл.

# 281
Нито едното, нито другото. Но ползва и двете услуги Simple Smile

# 282
  • София
galimar, за кинезитерапевт си трябва учене, образование....

Със средно образование може да станеш масажист, а с още по-малко усилия- масажист с хепи енд.

# 283
  • Русе
Винаги е бил определен от най-рано. Целите се сменяха през няколко години.  От две години настоява, че ще бъде Киберсигурност, Военноморското. Чете и упражнява, изкара курса в Софтуни. Според мен няма заложби , но той твърдо настоява,че ще е това. Предното желание му беше кино,фотография, за което си беше точно на място , и беше още преди две години готов с портфолиото за кандидатстване. От 5 годишен до 9 клас беше пак твърдо убеден че ще е лекар, но колкото повече учеше биология,толкоз разбра че не е за него. С химията се оправяше изненадващо добре.

# 284
  • София
Имам позната, която е от лекарско семейство и нейните планове са девойката да учи медицина.
Да, ама наборката е артистична душа, мрази химията и иска да стане моден дизайнер. Рисува, твори, свири на пиано... Лекарската професия я ужасява.

Та така.... Хубаво е да вървим по някакъв начин в синхрон с наборите.

Общи условия

Активация на акаунт