На пазар във Варна - тема 63

• 37 239
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Христос Воскресе!
Бъдете здрави и благословени!

Да споделя тазгодишния си опит с пекарна Стефани. Уточнявам, че отново взехме от Виница, но мисля, че е малко вероятно да има разлика по другите им обекти.
Когато за пръв път взехме от тях преди две години, бях поръчала в обекта им на Нептун. Козунаците дойдоха топли и бяха невероятни. Не бяха във форми, а оплетени, наредени в тави и изпечени така. От миналата година взимаме от Виница, защото така се налага и не знам дали за там правят различно производство или изцяло са минали на вариант козунаци печени в хартиени форми (по подобие на тези на Пармаксъзов). Не ми пречи формата, но определено отстъпват по качество на тези от преди две години, като тази година са по-зле от миналата. Сега взехме и такъв със стафиди (оказа се, че бил и с локум, но ММ не разбрал, като поръчвал). Обикновеният е приличен, но този с добавките за мен поне е отвратителен. Не знам как ще се изяжда. Вероятно ще отиде на чайките, в един момент. Има ужасно много стафиди, за сметка на това безвкусни и някак воднисти, както и излишно много локум в силни цветове и с гаден вкус (в Турция такъв се продава буквално най-най-евтино... можеха поне качествен локум да сложат... при цена от 9 лв...). Та, извинете за препоръката. Догодина ще търся друго място... или ще меся, защото явно посоката навсякъде е към повишаване на цените и намаляване на качеството.

Благодаря за препоръките за клинчетата. Някой знае ли дали днес работят в моловете магазини като Waikiki  и Хиполенд и евентуално работно време? Аз ли не намерих в сайта на първите правилното място или нямат инфо, не знам, но не намерих...

# 406
  • Варна
На Стефани прословутите питки са с маргарин, за козунаците нямам идея.
Относно питането за офисите на куриерите - в сайтовете им има опция за търсене на най-близкия офис по даден адрес.

# 407
  • Варна
Аз поръчах за майка ми три козунака от малка квартална пекарна и преди малко ми начука канчето. Никак не ги е харесала. Преди няма и месец взехме един за проба и тя го одобри, затова и поръчахме за празника пак от тях. Какво са се изложили не знам, но беше много недоволна. Каза, че другия Великден по-скоро щяла да яде купешки от най-евтините отколкото това.

А пътят за Златните е отворен целия. Не знам дали това им беше ремонта или само за празниците са го отворили, но се изкефих на макс. Бях се приготвила да повися в трафика.

# 408
Вчера след 15ч отвориха пътя.

Очаквам скоро да затворят пак и да започнат другото платно.

Някой знае дали утре Гранд мол е с нормално работно време?

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 19:39 от alethea

# 409
  • Варна
Сама си пека козунаци и не се ядосвам. Има толкова лесни рецепти. Е, отнемат ти половин ден време, ама знаеш какво ядеш и най-вече се чувстваш доволен от себе си Smiley

# 410
Хоп и аз да изкажа мнение за козунаците,които купих от "Тед" на К.Величков".Да,миришеха на козунак,да,сладки са,но дотук.Нито бяха като ония козунаци,на които сме свикнали "на конци",нито една нормална "филия" не можах да отрежа-всичко се разпадна и стана на трохи.За догодина,живот и здраве,пак ще се вкарам в "чуденка ".Ние ли пък сме станали толкова придирчиви,ама носталгията по козунаците от онова време ,остава.

# 411
Здравейте, да ме насочите към работещи утре магазини за мъжки костюми? Също така моите мъже са доста високи и ми трябват размери с височина различна от 176? Насочили сме се къ района около катедралата- нагоре в посока Гранд мол! Ако има други подходящи места моля да споделите!

# 412
Здравейте,къде във Варна можем да намерим магазин за диамантени гоблени?

# 413
Малко по повод цените на козунаците и изобщо за празника. Минах през parkmart и исках да взема козунак или панетоне. На щанда на пармаксъзов беше пълно с козунаци, не знам защо не ми допаднаха визуално. Прекалено голям брой, очевидно от преден или предни дни и с локум (не обичам локум). Панетонето беше свършило и ме насочиха към щанда на новата сладкарница в магазина. Малко панетоне 20 лв. Не можах да повярвам. С две лилави целувки отгоре...накрая купих торта. Просто нямам думи за цените.

# 414
Нищо не купих, разболявам се и не отидох до Лидл за козунак. Мъжът ми донесе някакъв пакетиран с плънки - *великденски бонус* от работата. Майка ми купила от фурна до ОУ Караджа с предварително записване - сладък хляб се оказа - определението го взаимствам от един политик, той така определи козунака, купен от Биляна Гавазова - *Чети етикета*. Няма да се учудя , ако има залежали непродадени козунаци предвид качеството и цените. Губят клиенти с тези тарикатлъци.

# 415
Някъде предлагат ли се уроци по каране на колело? За 10 годишно дете, предпочитам индивидуални, ако изобщо има

# 416
  • Под Слънцето
Някъде предлагат ли се уроци по каране на колело? За 10 годишно дете, предпочитам индивидуални, ако изобщо има

Велоклуб Устрем. Здравко ще помогне.

# 417
Козунаци, ако някой още търси - на пазарчето в Чайка, в една от бараките, до цветята, козунаците им са хубави, на конци, сладки, с достатъчно захар на коричката, има всякакви видове. Носят ги от някаква фурна. Взех 3 от тези със стафиди ( 3.80лв/козунак) изядохме ги за един ден и пак ще купувам, надявам се да работят днес. Светли празници!

# 418
Здравейте,къде във Варна можем да намерим магазин за диамантени гоблени?

Скоро минавайки по Владислав с колата ми се стори, че видях табела за Диамантени Гоблени някъде, мисля че беше около Dress for less. Аз до сега само онлайн съм поръчвала.

# 419

Велоклуб Устрем. Здравко ще помогне.

TopsyG, благодаря ви, ще го потърся!

Общи условия

Активация на акаунт