На пазар във Варна - тема 63

• 37 153
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Това ясно... Ама да си носиш резултата от лабораторията ли? Или има някакъв друг документ конкретно за това...

# 571
  • Deutschland/HE
Коментира се възможност за пътуване без тест, ако си преболедувал. Това как се доказва?

Ще се доказва с положитерен ПСР тест, не по стар от 180дни. За антигенен не съм сигурна дали ЕС ще го приемат, защото след положителен се прави задължително ПСР.

# 572
  • Варна
Еми аз се оказва, че съм преминала през вируса, защото имам антитела. Но пък не съм била болна и нямам тест. Предполагам, че много хора ще са я същото положение. Как се процедира?

# 573
  • Sofia
Антигенен тест какво представлява точно? Признава ли се за Гърция?

# 574
  • Deutschland/HE
Антигенни са т.нар. бързи тестове, не знам дали Гърция ги признава.

# 575
  • Варна
Не мисля, че тест за антитела ще се признае. Би трябвало да е само с положителен ПСР, иначе как точно ще се смятат тези 180 дни?

# 576
Трябва да сложат някакъв минимум за антитела и над него да се признават. Супер тъпо е да те карат да се ваксинираш или да правиш ПСР, ако имаш не малко антитела. Ама то вече кое не е тъпо...

Аз да похваля Хиполенд. Нали имаха луд уикенд. Снощи в 23:30 пуснах поръчка и днес сутринта са я пратили. Пуснаха ми мейл към 8 часа, изненадах се много, защото се сещам, че покрай техните промоции винаги има драма с доставките.

# 577
  • Варна
Явно тази година са имали малко поръчки.
Аз пуснах така в събота в 23:30 и вчера в 6:30 получих мейл с товарителница.
Поръчката ми от Комсед от четвъртък в 22:10 пусната в събота получих.
Или всички са си вземали бележка с хаоса от минали намаления, или наистина поръчките та много по-малко от очакваното.

За пътувавето с тестовете за антитела... няма логика да се пътува с такъв, защото изискването е преболедуване през последните 6 месеца, а само с наличие на антитела не доказваш кога си боледувал.
Сертификатът на ваксиниратите също има валидност-1 година от втора доза, а не е ваксиниран си или просто имаш още антитела и пътуваш свободно.
Вероятно с времето ще има промени, но докато всички държави се борят за бърза масова ваксинация не вярвам да се случи.

# 578
  • Варна
vaflichka,
Следете темата за Гърция плюс ГБ групите за Кулата/ Маказа. Там постоянно се дава текуща информация, защото мерките постоянно се менят.

# 579
Това ясно... Ама да си носиш резултата от лабораторията ли? Или има някакъв друг документ конкретно за това...

Вероятно зависи за къде. Примерно за Германия и Австрия си имат шаблони бланки, ти си я печаташ, попълва личните данни, носиш я като си вземаш резултата и  от лабораторията където си правил изследването на тазибланка ти слагат дата, подпис и печат. И представяш изследването и бланката. Тука вече пак зависи къде и как пътуваш. Понякога я искат в самолета още, друг път на летище където си кацнал. Може и на двете места. Сложно се отговаря еднозначно. Но имаш физически документ за сега.
Да кажа че дъщеря ми е пътувала и с ПСР и с бърз антигенен. Зависи какво ти искат от конкретната държава.

# 580
  • Варна

Вероятно зависи за къде. Примерно за Германия и Австрия си имат шаблони бланки, ти си япепатал, попълва личните данни, носиш я като си вземаш резултата и  от лабораторията където си правил изследването на тазибланка ти слагат дата, подпис и печат. И представяш изследването и бланката. Тука вече пак зависи къде и как пътуваш. Понякога я искат в самолета още, друг път на летище където си кацнал. Може и на двете места. Сложно се отговаря еднозначно. Но имаш физически документ за сега.
Супер! А това го разбираме как? От сблъскали се с проблема, или има официална информация?

# 581
  • Deutschland/HE
Вещица, за всяка страна е различно и се променя непрекъснато. Най-добре е 2-3 дни преди пътуването да се провери актуалността. По едно време за Нидерландия трябваха и ПСР с давност 48часа и антигенен тест (с давност май 4часа преди началото на полета), сега не е така. Всеки петък Робърт Кох институт обявява промените за различните страни и влизат в сила от 0,00ч в неделя. За Гърция не знам къде се следи.

# 582
Тази година ще има ли манифестация за 24май?

# 583
  • Варна
Не, разбира се.

# 584
Като няма манифестация на 24 май, то тогава 25 май учебен ден ли е? Когато имаше манифестации, 25-ти се явяваше компенсация, а сега??

Общи условия

Активация на акаунт