На пазар във Варна - тема 63

• 37 249
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
Сега минах за друго по пътя и гледам на Дивото брашно опашка.На Лидл хич не харесах козунака.

# 361
  • Варна
В Левски ,квартала ,от коя пекарна ще взимате козунак ?

Нямам време да обикалям..

# 362
  • Варна
И аз се чудя за козунака. Сега се сетих за пекарната в комплекс Вива, някой с отзиви за там ако изобщо правят козунаци?
Ако някой още търси бели български яйца, намерих такива в Булмаг на Чаталджа, на Ангелов. Тези от брошурата са гръцки.

# 363
  • Варна

Цитат
Козунаците в Лидъл са без яйца.И аз не бих си купила.Може ли да помоля за по-голям ориентир за тази фурна?От години купувам от фурната на "Баба Тонка",но вече не съществува.Около нас има 2 фурни- във"Възраждане "-1 съм,но козунакът им не струва-все едно ядеш хляб.Пекарна "101 хляба"пък ще ги пекат в четвъртък,т.е.днес,а не ми се иска отсега да ги купя.Иначе са много вкусни.Та ако знаете тази фурна евентуално в събота дали работи,с поръчка ли са,и пак да помоля,адрес или някакъв ориентир.Благодаря.
бул. Сливница, посока центъра, след новото кръгово. Спирката е "Трансформатора"след "Техникумите".
Улицата е Константин Величков. Точно на спирката е пицария Фратели, минавате зад спирката и виждате фурната. Почти в съседство с пицарията. Извинявам се за късното включване. Утре ще работят. Без заявки са. Дано не съм закъсняла.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 19:48 от Kuba

# 364
Цитат
Козунаците в Лидъл са без яйца.И аз не бих си купила.Може ли да помоля за по-голям ориентир за тази фурна?От години купувам от фурната на "Баба Тонка",но вече не съществува.Около нас има 2 фурни- във"Възраждане "-1 съм,но козунакът им не струва-все едно ядеш хляб.Пекарна "101 хляба"пък ще ги пекат в четвъртък,т.е.днес,а не ми се иска отсега да ги купя.Иначе са много вкусни.Та ако знаете тази фурна евентуално в събота дали работи,с поръчка ли са,и пак да помоля,адрес или някакъв ориентир.Благодаря.
бул. Сливница, посока центъра, след новото кръгово. Спирката е "Трансформатора"след "Техникумите".
Улицата е Константин Величков. Точно на спирката е пицария Фратели, минавате зад спирката и виждате фурната. Почти в съседство с пицарията. Извинявам се за късното включване. Утре ще работят. Без заявки са. Дано не съм закъсняла.
Благодаря,сутринта ходих "на разузнаване",много бързо я намерих.Поръчах си за утре.Видях изложените във витрината-изглеждат чудесно,дано са вкусни!

# 365
  • Варна
На мен и в обикновените фурни хич не ми се вярва да чупят няколкостотин яйца...

# 366
Е,да се надяваме да не лъжат.Работих миналата година по това време  в една фурна,майстора чупеше яйца като за световно:),ама я събориха-ще строят поредната кооперация.

# 367
  • Варна
На дивото брашно козунаците са хубави. Вече изядохме 2 мънички предните дни.
Сладкопекарната в Левски Вива комплекса също имаше опашка вчера и целия район мирише на козунаци, но не съм взимала от тях. Влязох за хляб и ги видях, че изгреждан добре -10лв.
Аз отново тази година поръчах два козунака от chocolate sweet temptations и се надявам да са вкусни както предната година !

# 368
Дадоха ми едни гриловани маслини, които много ми харесаха. Опитах тези на Булмаг, но нищо общо. Разбрах, че трябва да търся турски магазин, но не намирам. Някой да е виждал такива в района на Чаталджа?

# 369
Някакво магазинче за великденски украси, купички и такива неща? В центъра може би?
За козунаци ще ходя утре в пекарна Стефани, в другите където звънях ми изкараха някакви бомбастични 8 10 и 11 лв бройката..

# 370
  • Варна
Дадоха ми едни гриловани маслини, които много ми харесаха. Опитах тези на Булмаг, но нищо общо. Разбрах, че трябва да търся турски магазин, но не намирам. Някой да е виждал такива в района на Чаталджа?
Да, в карето на медицинския има турски магазин. Улицата е Иван Аксаков.

# 371
  • Варна
Грилованите маслини са много на късмет. Няколко пъти съм купувала и от Турция и това не е било гаранция за добър вкус. Много е важно как са мариновани, какви добавки имат (сушени домати, пипер...). Първите, които купих, бяха най-сполучливи... късметът на начинаещия... или любопитството към вкуса... После все нещо не е баш както трябва.
Миналата седмица купих нелоши от магазина за месо на гърба на хотел Графити, ъгъла на Любен Каравелов и Македония. Леко солени за моя вкус, но не и за другите на масата. А и не изпих водопровода после, значи търпимо. 8.90 за кг, което е поносима цена, съотносима с последната, която помня от турските ни покупки.
Отворили са магазинче с някакви турски стоки и в началото на ул. Александър Малинов, на метри от Княз Борис. Какво има точно обаче, не мога да кажа. Отвън имаше зехтини.

И моето питане...
Търся едноцветни по възможност, къси клинчета за 2-3 годинки. Дъщеря ми има много рокли, които както и тези миналото лято ще заминат по предназначение, защото не искам да ходи само по тях и по бельо. Не ми е хигиенично хич. Искам да има късо клинче в подходящ цвят върху бельото. И така все остават на заден план и ходи с блузки и разноцветни или по друга причина неподходящи за идеята ми клинове. Имахме едно такова бяло, дадено от някого и го спукахме от носене, но не е достатъчно, а и вече вероятно ще е малко.
Скрит текст:
Онзи ден в Пепко дочух разговор на двойка родители. Майката обясняваше същото на таткото. Уви, в Пепко нямаше.

Последна редакция: сб, 01 май 2021, 08:23 от beljata

# 372
  • Варна
На Иван Аксаков почти на ъгъла с Марин Дринов е магазинчето. Но има много шантаво работно време, от 12,00 до 18,00 часа и често не се спазва. Малко на късмет е да го хване човек отворено.

# 373
Козунаците на пекарната до ЦБА на Базар Левски никак не са лоши. Без да претендират за каквото и да е, мисля че могат да се мерят с някои по-скъпи техни събратя Wink

# 374
Къси детски едноцветни клинчета имаше в Уайкики, но не мога да кажа в кой мол, защото в един ден бях и в двата магазина, но ги мернах и се зачудих дали да взема. Бях два броя на една цена.

Общи условия

Активация на акаунт