Отговори
# 210
  • Варна
KaliMa е варненска октомврийка,обща позната на мен и di_  Wink

а за сутиените/не че имам опит ама да кажа  Blush/ аз от месец съм с такъв защото просто в друг не се събирам или ме дразни ако е без банел или банелите ми чупят ребрата  #Crazy а и ми се струва по- удобно просто да разкопчееш отколкото да запряташ на някъде като ще кърмиш.
но така като се замисля и един обикновен сутиен с предно закопчаване върши работа,стига да се събереш в такъв защото до колкото съм чела, чувала и виждала като дойде кърмата порастват значително bombs
тука един сутиен за кърмачки е 13-30лв.... зависи
аз май ще си го ползвам в къщи само защото нащо тати от сега е много против да си развявам цицките по улиците и градинките Joy
та не знам на разходка за повече от 2 часа май няма да ни огрее, поне в началото  Rolling Eyes

# 211
Благодаря за пожеланията, маминки  Hug.Tini_Mini, ти ме спука от смях  Joy не, определено не ми е такова коремчето preggo. От четвъртия месец до сега качвах по 3кг на месец. Вчера се теглих и видях, че съм ги изяла вече тези 3 кг за месеца а са минали само две седмици  Shocked което означава, че съм +12 и че съм надминала кажи речи "позволеното" за бременността Sick. В същото време хората ме питат защо не ям? Не мога да си обесня.
Си мама, това ми е любимата руска песничка, а ги обичам повечето!!! Разплаква ме от чувства.....
едно въпросче към мамите в София и ппедварително извинение. Знам, че много пъти сте ги коментирали, но не съм ги запомнила и не знам къде да ги търся обратно във форума - тази седмица леля /сестра ми/ ще направи първите покупки за племенника си в мое присъствие и пита къде са големите магазини за бебешки работи, да не обикаляме от малко в малко магазинче. Говерехте за Мечо Пух, но друго не се сещам  newsm78. Благодаря предварително. Досега нямам купен и биберон   babyuu
Хубав ден и много ульйбки  Grinning

# 212
добро утро мами:)
нека и аз се отчета Grinning.....в събота ходихме на пазар и си купихме помпата за кърма на Avent с двете шишета от 125ml и стерилизатор на Chicco Peace
много съм доволна, защото се оказа че ако отидеш да си ги купиш на място от Пакостник излизат по-евтини (помпата-75лв, стерилизатора - 20лв)
момичета, искам да Ви пипитам има ли някоя от вас, която да носи очила и да е ходила на офталмолог. аз съм с късогледство -4 и доктора ми каза да ходя да ми проверят налягането на очните дъна.....дали има вече ходили и да ми препоръчате добът офталмолог Hug
лек ден от мен Party

# 213
Тук е инфото за училището за родители
училище за бъдещи родители, Варна

Който има възможност да заповяда.

Аз съм от януарските мами. За биберона - залъгалка не е задължително, но моя пораснал юнак като бебе си смучеше палеца и аз го "замених" със залъгалка. После се отказва по-лесно Grinning Има бебета, които не искат нито залъгалка, нито пръстче Hug
А за сутиените за кърмачки май няма да си купувам, бюста ми е малък (сега не е  Grinning), а и дали ще имам кърма след като родя? С големия нямах. По добре да се изчака да се роди бебето и тогава да се търси такъв сутиен.

Весел ден Hug

# 214
  • Варна
dideto
аз съм късогледа също Nerd и ходих и на офталмолог и гинеколога си питах и двамата казаха че моя диоптър е малък и няма да повлияе, аз съм -2  - 2.5 горе долу защото съм и с лек астигматизъм  smile3556 
но твоя диоптър е по-голям и ти препоръчвам да отидеш все пак да питаш

# 215
Доре дошли на новите форумки diq и pucana!   bouquet  Wink Леко бременеене!
detelini - много хубава булка си! Все такава щастлива да си!!!

Момичета, аз като ви чета и се чувствам много странно - аз май съм една от малкото или единствената, която не е купила нищо за бебчето още, нито за болницата, нито за къменето. но не защото не искам, ами не остава ресурс!  Mr. Green Трябва и отоплително тяло за спалнята да купуваме...а искаме от едни специални радиатори, дето се окачват на стената и не изсушават въздуха...ама ще видим къде ще ги сложим.

Също така, аз нямам никакви контракции. Само ритници!  Laughing

Вчера се разхождахме в ЦУМ и там има едно магазинче за бебешоци и майки, в което е заредено абсолютно всичко на AVENT и то на цените, обявено в Данет! Купих си най-после кремчето против стрии и наистина съм много доволна, особено сега, когато все по-често ме насърбява коремчето. Там имаше едни колички....завъртя ми се главата, ама от цените най-вече - най-евтината е 600, а имаше и по 1000 лв.  #Crazy А аз си мислех, че тези в Щъркел (по 200+ до 300), са скъпи!!!

СlanG, моля те за отговор - имам въпроси по списъка за болницата:
1. каква е разликата между "тампони за кърма (т.15 в списъка) и "протектори за сутиен" (т.32) - тези последните да не са онези на Авент, дето са като контейнерчета за прокапващи зърна?
2. тези Бивацин-спрей, Garmastan, лансинох, Профенид и  Аулин - за какво са? (т. 20 и 21)
3. При положение, че имаш превръзка, за какво ти е лигнин? (т. 11 и 12)

Ами сигурно и други въпроси ще ми изникнат по-нататък, но засега е това.

Klemy, дано се оправите бързо, много, много бързо! А в такъв сручай сигурно няма да ти е до идване утре на витошка?

# 216
Добро утро момичета.
Тази сутрин бях на лекар - най-накрая е с главата надолу и всичко изглеждало наред. Е това да се чува до края при всички ни.
От днес съм в 45-дневния болничан преди раждане, защото по документи термина ми е 1.12. Макар че лекарката казва, че бебето изостава с 5-6 дни, обаче не пожела да ми измести официално термина, защото нямало смисъл.
Е, това не означава че съм в нас. До края на октомври поне мисля да ходя на работа, защото в нас сигурно ще изкукуригам от скука.
И ние купихме първите няколко дрешки, харесахме и количка, но ще чакаме едната баба, щото тя напира за количката. И въобще харесах много неща, но засега само си ги набелязах и ги показах на майка ми.
Приятен ден и седмица от мен и бебон.

И да добавя, че забравих: оня ден една вече родила приятелка ми препоръча да започна да се мажа с Гармастан от сега по 1 път на ден. Струва около 15 лева и подготвя зърната на гърдите за кърмене- т.е. да не се разраняват като дойде бебето. Както тя обясни- зърната ставали малко като гумени и кожата там по-еластична. От два дни се мажа- още не са станали гумени, ама има време.

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 11:08 от elitza_elitza:

# 217
  • Варна
Sarra:
Аулин е болкоуспокояващо (аз преди да забременея предпочитах Нурофен - зъби,глава,менструални болки,всичко минава  Peace) но в момента не може да пиеш нито едното ! до колкото разбрах е за болките след раждането.
Garmastan е за зърната както е обяснила вече Елица  Peace

другите не ги знам  newsm78

количките наистина варират доста. гледах в едно списание количка на Чико за около 3000  #Crazy
нашата количка е 210лв "Chipolino Beverly". Моя мъж се бъзика направо да купуваме автомобил  Laughing

# 218
  • София
Офталмолог, зависи къде ще раждаш, питай в самата болница дали нямат претенции от къде да е лекарското мнение, в Св.София признават само Александровска и Окръжна болница. Аз съм с -4, но заключението на доцентката беше, че нямам никакво изменение на очните дъна и тя не препоръчва секцио.
Sarra, няма начин да дойда, няма кой да гледа малката, сега едно 10 дни най-малко съм вързана вкъщи с нея...
Аз съм купила някой неща за бебо, но като ги гледам са крайно недостатъчни, тука до нас съм харесала едни чорапогащници за малки бебета и съм решила да купя 2. Имам да копувам още одеалца /тези които имаме Никол си спи с тях и най-вероятно няма да ги даде на бебето, макар че днес като говорехме за него и ми махна блузата от корема и ме зави с нейното одеало  Heart Eyes Crazy/. Ако искате да сложа линк тука със снимките на бебешките неща, които съм купила до тук?

# 219
  • София
Здравейте и от мен момичета

и аз не съм купувала още нищо, ама съвсем нищо. Чакам да се пренесем в новото апартаментче, не искам да нося сладките бебешки неща в квартирата. И нещо започвам да си мисля да не изоставам много, да не би да не успея с всички покупки навреме...
На нас кумата ни даде сгъваема кошарка, кош за кола и портбебе, така че това няма да го купуваме Simple Smile

Като се преместим и наредя детския кът ще го снимам, хайде и другите мами дето са напазарували да снимат и качат разни неща да гледаме...  Rolling Eyes

Приятен ден на всички Simple Smile

# 220
  • Русе
СlanG,аз писах за феталната
Цитат
Здравейте,момичета!Много сте активни в писането,а аз в четенето ,за което малко ме е срам - просто нищо ново около мен.В петък ходих на 3д.Бебето е добре - 1.5кг.,плацентата се е вдигнала,1ва степен на зрялост и води в норма.Аз започнах с покупките   - няколко боденца,ританки ,2 шапчици.Вчера  купих едно сладко комплектче от 6 части - боди,жилетка,две
долнища,шапка и чорапки само за 28лв.,мисля с него бебето да бъде на изписването...
Снимките  на покупките ги качих вече тук
Много ми е трудно с купуването на дрешките.По магазините никъде няма ватирани - само плюшени,които на мен ми се струват тънички за зимно бебе.

# 221
Уф,че гадно време.При нас вече заваля.И такова едно студено стана-декември приближава! JoyТака хубавичко се разкарах до докито,а той да си смени днес смяната-поне е наблизо.Утре пак ще се ходи.Болничния ми свърши на 06.10,и сега ще мрънка .Момичета на вас взимали ли са ви влагалищен секрет през бременността?Сега като влязох в 8м. трябва ли да ми пускат някакви изследвания?Вярно ли е че вече трябва да се ходи през две седмици на консултации? newsm78

# 222
Здравейте и от мен! Много съжалявам че досега не съм ви писала но все не намирах време за това  Embarassed ама мисля да си поправя грешката Blush

magika: вярно е че трябва да се ходи през две седмици на консултация поне при мен е така. а за влагалишния секрет мисля че не е задължително да ти взимат само ако има нужда. на мене ми взимаха в края на 6 месец но аз имах много силно бяло течение и се наложи да ми направи изследвания

# 223
Аз да ви се похваля, че хич и не се съобразявам със суеверията и съм накупила почти всичко за беба Laughing!Вече си имаме пълното обзавеждане на стаята, само дето ме чака да я боядисам, че едни артистични мисли ми идват в главата относно интериора и цветовете   Laughing!Ама не знам дали и с вас е така, но много на често започнах да се измарям   smile3507 и почти нямам сили след едно пазаруване да направя каквото и да е било в къщи, даже и мъжа ми забелязва, че вече липсват вкусотийките на масата които преди това съм му приготвяла   Grinning!Даже успях и термометър 4 в 1 за беба да намеря,само дето като чу цената мъжа ми и щеше да припадне,ама той май припада с всичко дето съм накупила Joy!Мисля само да по-спестя от помпи,стилизатори и биберони, че ще заложа на природното хранене, нали знаете че ние сме "кравите при хората" Joy!
Много слънчеви усмивки  и добро настроение през днешния ден! Heart Eyes

# 224
Здравейте, вече не е добро утро!
Си мама, върна ме 20 години назад, мерси! Препратих я веднага!
Тини мини, според мен трябва да се предлага залъгалка, защото иначе започва да си суче пръстетата, и после много трудно отвиква. Има деца които не желаят, моя малкия я смучеше, но като "изчезна" не се впечатли изобщо.
Даниелче, порастват доста гърдите при кърмене. Аз си купих от магазина на Пиротска напълно памучни сутиени които се различават от другите по това че се отварят за кърмене. Малко си падам по естествените материи, пък и ще са много удобни. Нося ги от 3-4 месеца откакто почнаха да ми се увеличават гърдите, не дразнят и нямат ни банели, ни каквито и дае други твърди неща. Аз имам един "Триумф" от които се изривам от изкуственото, и банела ме подпира кофти. Струват 10 лв. и ще отида да си купя още 2-3. Протекторите за сутиен са едни силиконови неща които се слагат на зърното и не ти се мокри сутиена и дрехата ( защо ги нямаше преди няколко години!) противоречиви неща чувам за тях, едната ми приятелка много ги хвали, другата каза че и били неудобни.... тампони за кърма - не знам какво е ....сигурно нещо подобно.
Диде, Савова от Св.София ми даде телефона на една наистина много добра офталмоложка, от Исул обаче се чака яко. Иначе съм ходила при Един Димитров в 1-ва градска където има от новата апаратура за мерене на очно налягане обаче той е някакъв напълно безотговорен и не съм доволна от него персонално.  Ако искаш имам телефоните им пиши на ЛС.
Сара, по скоро раждалите мами ще ти кажат по добре, коментар за лекарствата аз не съм писала, защото не ги познавам тези. Само бивацина сигурно е вместо немибацина (антибиотичен прах) който се слага на рани против инфекции, едно време на пъпчето се ръсеше, но сега гледам за пъпче нищо - може нови схващания някакви да има...
Останалите звучат добре и ако са подходящи за кърмачки аз ще си взема - иот болко успокояващи и от нещо за зърна ще имам нужда. Да кажат Клеми и Бети.
Майче прощавай, не съм видяла - браво, много се радвам. Първа степен , първата или последната степен е ?
Магика, Да хубаво е да ти вземат секрет предвид предстоящото раждане, бременните са склонни да завъждат разни гадости а бебето може да се зарази по време на раждането.
Дългичко, но не съм писала от петък така че ще търпите!
Майче , откъде жълтото с пчеличката Мая ? На последната снимка комплекта за изписване ли е ?Също много ми хареса! Казвай от къде?
Никой не пише за комплектите за изписване къде има хубави?

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 14:27 от ClanG

Общи условия

Активация на акаунт