Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 469
  • 370
  •   1
Отговори
# 120
Djaky, говоря за написаното тук от абсолютно чужд човек, защото авторката е точно такава. Не коментирам дали и защо дъщерите и другите внуци не поемат част от грижите. Има разлика.

# 121
  • Варна
Да, доста злобни квалификации има към бабата. Авторката я интересуват само парите. Нали внука ги изплаща?
Подобни казуси има. И на мен ми се оплака момиче, което гледала тежко болната баба на приятеля си. Оплакваше се от апатията на децата и. Дори за погребението отказвали помощ. Естествено съчуствах. После се оказа, че а-та има и др.наследници. Тя се чувства прецакана.
Но историята има и др.страна. Едната и баба е тежко болна. Тя не се интересува изобщо от нея. Основно, защото е спряла да я субсидира и отказала да и прехвърли имот. Имоло е и намеса на полицията. Внучката е извършвала кражби. Другата и баба е буквално изгонена от майка и на улицата. Лекувана е в психиатрия и настанена в дом.
Истината е многолика. А във форума  често и себективна.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 15:59 от Viviana91

# 122
Няма значение на мен дали ми е жал, тя има дъщери, техен е ангажиментът!  И бабата явно хем вече не се справя, хем непокорна. С тези бутилки газ.... внукът й сериозно да предупреди съседите, докато не ги е взривила. Дошло им е на ума иначе да измамят внука, сега пък дали ни е жал! Да си даде сметка кой от другите внуци си е мръднал пръста за нея.
И как са го измамили точно ? Нямали са такава уговорка. Или да кажем като психопатите "ама аз си помислих, че ще ми го препише, защото така е редно?"

# 123
Как кое?
Пише с презрение към бабата, като към дявол.
Такива кандидат снахи, който си мислят, че всички трябва да подскачат от радост, че е избрала точно тяхното чедо и да и падат в краката, не ми ги хвали.
Освен да разтурят семейството друго не могат.
И за ситуацията с колата, много била нагла майка му, обаче ако беше твоята майка, нямаше да е проблем.
И на мен няма да ми е приятно да имам син и автомобил не се купува всеки ден, да разчитам да помогне, а той да ми каже, че не може, защото щял да води някъде си, принцеската. Все едно дали на планина, кино, мол. Може да отидат и на следващия почивен ден, няма да им избяга почивката. Мигат заедно да отидат по новата кола и да им е извънредна екскурзия, ама не, майка му се нацупила, че ....."кандидат снахата".... е по-важна.
И аз щях да съм разочарована от сина си и себе си, че не съм му дала елементарно възпитание да мисли с правилната глава!
Аз презрение не видях,  ама ако момичето беше писало в свекървенската тема щеше да е майко мила. И с право, де. И кой какво разтурва тук, би ли пояснила? Мама и гаджето, внуци, пръснати по чужбина или други градове, само този внук се е ангажирал и се е вързал на обещанията им, та сега ще живее с 600 лв. и ще прави планове за деца евентуално след... 7 г. ли беше.

# 124
Как да са нямали уговорка? Представям си как години се е повтаряло да оправи апартаментчето и да се грижа за баба, защото то всичко си е негово. Същият пример имам и в моето семейство. С години само един да се грижи и да дава средства, време и нерви срещу уж някакви обещания и накрая да получи едно голямо нищо. То понеже е най-приятното на 20-30 да се занимаваш с баба си всекидневно при живи родители.

# 125
  • София
Тежат и на авторката ниските доходи на човека. Те хем ниски, пък и разходи има.
Ако имаше парса за някоя глезотийка, Спа, парцалки и екскурзийки, хич нямаше да е толкова дълбоко в тая попара.

Аз разбор на чужди имоти никога не бих правила, но не бих и била с човек, който от глупост има с години да изплаща едни пари, които трудно покрива.

# 126
  • София
Уговорки с един вагон потенциални наследници не важат.
Ей тук бабче хартията, Ей тука парафа и тогаз с къртача.

# 127
Е добре де, луда я направихте авторката, че е пожелала да идат на екскурзия/почивка/СПА с приятеля си? А не са ли това нормални неща за млади хора? Като има тема за някое 20-годишно девойче дето иска деца всички скачат отгоре ѝ, че сега ѝ било времето за купони, дискотеки, пътувания и не знам още какво. А тука-обратната страна на монетата. Изтървала съм на по колко години са, но да, сега му е времето на млад човек да инвестира в кола с която да пътува, да ходи на екскурзии и почивки, да дава пари за дрехи.
Единствения им изход е да си намери/намерят по-добре платена работа. И ако са все още заедно тъкмо ще изплати младежа единия заем и ще тегли нов за тяхно собствено жилище и айде пак....

# 128
Абе грозно си е да заробиш 20 годишен младеж с 10 годишен кредит заради празни обещания. Не разбрах неговите родители къде са в картинката, майка му ли е едната дъщеря на бабата? Авторката е в правото си да мрънка, в крайна сметка те са млади, не взимат някакви супер големи заплати, за да отиват едни 300 лв/месец по жилище, което не е тяхно, както и да обслужват бабата като бонус. Не е правилно, а дъртата не е хич за жалене. След като знае да прави тънки сметки и манипулации, да знае и да се оправя сама.

# 129
Имали са уговорка, затова е изтеглил заема и се е ангажирал със сериозни ремонти.
Не е вярно. Не са имали подобна уговорка.
Просто се върни и прочети първия пост, не е трудно - бабата лежала, защото не е добре, внукът покривал всичките й нужди, защото пенсията й била ниска, а накрая двете, майка му и баба му, го уговорили за кредита.
Никога не бих застанала на страната на измамници и манипулатори, дъщерите имам превид.
И не, Бътър, свекърва ти не е длъжна да ти подарява вила, може би след много години, ако се договорите.

# 130
  • София
Така, де.
Да търсят по- високи проходи, да се радват на младостта си, да видят туй- онуй и да бият хикса на всички женоря и имоти.

Времето е безценно, пари се изкарват.

# 131
Djaki, бабата живее в сутерен, той живее на етаж, бабата зимата е при него, историята че готви горе, да не мирише долу, не ми изглежда изобщо достоверна...как обикаля по етажите с едни тенджери, месо и зеленчуци всекидневно, една баба, дето и саксиите на терасата едва си изкарва.
Значи живее внукът горе, бабата долу, но гаджето иска да излезнат на квартира, защото апартаментът не е преписан на него и тя се усеща нежелана там.
Обаче той си е вложил всичко в този апартамент и след като живее там, направо си е нормално да остане за него, ако отиде на квартира, да не го търси после.
Снахата има свой апартамент, ама и в него няма да живеят, а на квартира ще плащат наем и тнт.
Нямам син.
Ако имах, тази отдавна да е минало свършено, незапомнено.
Съжелявам ги тая майка и тая баба, че ще изгубят мъжа в семейството, заради .... "на кривата ракета, дето космоса ѝ е крив"

# 132
Така, де.
Да търсят по- високи проходи, да се радват на младостта си, да видят туй- онуй и да бият хикса на всички женоря и имоти.

Времето е безценно, пари се изкарват.

Е да де, ама кредита остава, няма как да му бият хикса без да го платят.

# 133
Ама вие как само говорите ? Това е баба му, сигурно го е отгледала, както често става при нас българите. А сега я чакаме да падне, та да не стане ?

# 134
  • София
Ще си го платят rf22 и още как.
Да пуснат кокакала викам, че както vige нарежда, ще станат по на 40 с разбити нерви и с пръст в уста.

В угода за някой квадрат имане, не един живот е пропилян.

Общи условия

Активация на акаунт