Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 338
  • 370
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Any,прекалено си загрижена за чужди имоти и взаимоотношения. Те ще си ги решават. Не допускаш ли , че версията на приятеля ти може и да не е изцяло достоверна? Възможно е да им дължи суми или те да са му помагали преди.
Аз не се меся в имотните  дела на законния си съпруг, нито той на моите. Мисля, че така е редно. Нямам принос там.
Преките наследници на бабата са децата и. Възможно е тя да е злоупотрибила с помощта на внука си. Имот се придобива чрез нотариална сделка, останалото е само надежди.

# 76
Единственият ви ход, за да не усещате липсата на тези 300 лв/месечно е да отидете в банката и да предоговорите кредита на по-ниска лихва и по-дълъг срок. Казвате, че вноска от 100 лв./месечно е ОК и те ще прекалкулират погасителния план.

Не е хубаво внук да се надява на предписване на имот от баба- това е обезнаследяване на родителя.

# 77
Единственият ви ход, за да не усещате липсата на тези 300 лв/месечно е да отидете в банката и да предоговорите кредита на по-ниска лихва и по-дълъг срок. Казвате, че вноска от 100 лв./месечно е ОК и те ще прекалкулират погасителния план.

Не е хубаво внук да се надява на предписване на имот от баба- това е обезнаследяване на родителя.
Това абсолютно не е вярно. Колкото по-малка е вноската и по-дълъг срокът, лихвата, която ще платят е по-голяма.(говоря за крайна сума).

# 78
Да, така е, но на тях им е нужно ежемесечно да разполагат с повече пари.

# 79
  • София
Никакво онаследяване или обезнаследяване няма. При жив собственик няма наследство. Докато умре, бабата може да продаде имота, да го изиграе на карти или каквото се сетите. Наследство се открива едва след смърт на наследодателя. Затова майка, леля, братовчеди и прочее нямат място в отношенията между баба и внук в случая. А те се свеждат до там, че бабата има определени претенции, а внукът ги изпълнява с надеждата да получи жилището й. Точка.
Ани, в семейство, в което се прави сметка на имотите, които някой ден ще останат след жив човек, не бих се опитвала да вляза.
Вече дали внукът обгрижва баба си е въпрос на желание, възможности, отговорност, уважение, обич и т.н. Двустранно. Ако го прави с цел, бих бягала от такъв човек, независимо от другите му роднини.
Ти споделяла ли си му, че родителите ти са ти купили жилище и то собствено ли ти е или също ще бъде получено някой ден, когато родителите ти починат?

# 80
Мисля, че играят на нерви.Щом няма друг да поеме грижа по бабата, а тя също е излъгана, че ще я гледа там,няма да се изнася, става мазалото.
Не  е София ,става ясно, така че парите си няма да види, жилището не струва 20 хил, ама и гледането не е евтино и приятно, да си правят сметката всички.
Момата иска ли да се ангажира с това дългосрочно и  с ядове начинание, или да плашат и  те - вземам си всичко направено, като дадения пример и няма да се занимавам с теб.Да стигнат до компромисен вариант някакъв.Като не цялото, партера може да стане негов срещу ремонтите и пак да и помага.Нищо, че ще се изнесе.Примерно .Ама пък един да влачи разходии  др,угите щастливи да се появят един ден ,ни лук яли - мерси.

# 81
  • София
Младите хора станаха все по меркантилни, мързеливи и безчовечни. Искат да щракат с пръсти по почивки и да сменят айфончета и коли. Направо ми се повръща

# 82
Ох, не само на тях. Всички искаме повече пари!

# 83
Ох, не само на тях. Всички искаме повече пари!
Дори и да оставим на страна парите и всичко, те не ме искат при него, както казах вярвам на версиите му, защото за 3г. много пъти съм разговаряла с тези хора и личи истинското им лице. Чувала съм майка му да го моли за услуга. Искаха да си купуват кола и им трябваше той, за да я докара като я купят, а те да си върнат тяхната. Това му беше почивния ден и се бяхме разбрали да ходим някъде на балкана на разходка. И аз бях до него и чух майка му как каза " Щом тя ти е по-важна, аз повече няма да говоря с теб!" И тресна телефона. След известно време и мина сръднята...неговото отношение към нея охладня.
Ани, просто веднага да спре с обгрижване и угаждане на капризи. Който иска да я види, да благоволи да се размърда. Ако продължава да им угажда, ти си помисли защо трябва да му помагаш и да се лишаваш заради един мекушав човек, който упорито не иска да прогледне какви хора има около себе си.
Нека покаже на баба си какво би било, ако се изнесе и не се интересува от нея, както всички останали внуци, впрочем
Той вече е спрял, нея сега още повече я е яд, все била ревала, денонощно. Дори и мен като ме вижда все се оплаква, че и било много тежко и денонощно ревяла. Като питам защо, вика "Аз си знам бабе" А на него му реве и му крещи, че не го интересувало имала ли какво да яде. Веднъж пред мен се изпусна пак така, развика му се, че вече не му пукало жива ли е умряла ли е по нейни думи.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 14:03 от AnyAnychka

# 84
Има си дъщери, на тях да им реве.

# 85
Даже и друго се сетих да кажа, тя често пада и е трудно да стане. Един път аз я вдигах и ми каза " ако се потроша няма кой да ме гледа Бабче, само вие сте тук, вие трябва"  Аз и кимнах и толкова, ако наистина стигне до памперси не знам....

# 86
Не съм чела всичко, но бих искала да кажа нещо, защо да се е прецакал? Бил е добър към баба си, грижил се е за нея, направил й е някакво удобство. Пари се изкарват. Да запише курс, да подобри квалификацията си, да започне по- скъпоплатена работа... Не гледайте от тази гледна точка, прецакахме се с кредит... не, помогнал е на баба му, за която на никого не му пука! Това е една добра постъпка, а останалото.... майната му бе.
А съвети от сорта да си взима бялата техника и да остави жената без нищо.... някак си ми се вижда по-селска постъпка и от тази на родителите му.... Сори, това е моето мнение.
Успех Simple Smile

# 87
Понеже някои тук въртят сметки струвало ли 20 хиляди едно жилище, не струвало ли, честно ли било да го получи единият внук, а другите нищо, ще разкажа една история набързичко.
 Бабата се гледа от единия внук, дъщерите ѝ са в чужбина от години. Има още един внук, който ѝ е виждал очите само на снимка. А бабата е със сериозни заболявания и иска постоянни грижи. Почина жената, къщата остава за майка му и леля му, които единодушно решиха, че я прехвърлят на него, понеже той е гледал баба си и защото реално ги е отменил в техен ангажимент години наред. И не става дума за някой падащ коптор от 50 квадрата, а за къща над 200 квадрата.
И искам да попитам щом едно жилище не струва 20 хиляди, колко струва ежедневната грижа за някой? Те едва ли не са го таксували за наем. Ами ако той ги таксува за гледач?

# 88
Ако останете там бабката ще ви използва до последно и накрая наистина апартамента ще се дели между лелите. Както някой беше посъветвал може да се подпише договор за прехвърляне на имота срещу гледане, ако това искате, ако не - преместете се на квартира и си плащайте заема и далеч от бабката.

# 89
Става дума за бедни хора, които от нищо няма да се откажат. Никой не е особено инициативен и пробивен, всичките разчитат на наследено вече няколко поколения, мама да ги оправи и т.н. Ще му платят за грижите, ама друг път.

Общи условия

Активация на акаунт