Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 359
  • 370
  •   1
Отговори
# 90
Не е трябвало да й мълчиш - казваш Мимето, Иван, Стоян, внуци имаш. Глупава жена, ама не е твой проблем, нали си недолюбвана. Наистина мислете за изнасяне, според мен. Тя все по-зле ще става, ще я манипулират, обаче никой няма да си мръдне пръста за нея. Майката и тя не е стока. Накрая той ще ти реве, че парите не му стигат, че някой трябва да сменя памперсите на баба му, че трябват пари за лекарсва. пък пенсията й ниска, и накрая ще се наредят трите й дъщери за наследство. А вие ще плащате заема и ще сте отровили отношенията си.
Явно за малък град сава дума, ако не го бяха баламосвали, да си беше купил жилище, вместо ремонтите.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 19:36 от Djaky

# 91
Ако останете там бабката ще ви използва до последно и накрая наистина апартамента ще се дели между лелите. Както някой беше посъветвал може да се подпише договор за прехвърляне на имота срещу гледане, ако това искате, ако не - преместете се на квартира и си плащайте заема и далеч от бабката.
Май точно това ще се случи, ще се изнесем пък каквото дойде, ще стискаме г*за и така...но знам, че един ден ще дойдат да реват на неговата врата, защото освен бабата и майка му има здравословен проблем, който не се знае как ще се развие в бъдеще. Но сега явно не осъзнават. Според мен най-добре ще е поне част от парите са му платят, в момента за тях не биха били проблем, по 100лв на месец от двете дъщери. Буквално в момента за цигари дават повече. Пък ние ще се оправим двамата, ако трябва под наем, или както намерим. Но ще съм доволна, ако повече не се срещам с тях.

# 92
Ако моето дете изтегли заем който му тежи, уж за ремонт, а с половината пари си купи кола аз апартамент няма да му припиша, ако ще и по-черна от дявола да ме изкара. Защото първата ми мисъл ще е, че ще продаде апартамента за да отиде на почивка в Дубай. Ако приятелката му се оплаква, че трябва да изплащат заем за сменена дограма на стаята му където той е живял, за пералнята на която той се пере и за кола, която със сигурност не кара баба му, няма да мисля че е случил на приятелка. За очакванията да си слиза в мазето бабата и да им пише апартамента, за да останат горе младите щото са си сменили дограмата и не са искали да прескачат кофи с вода от течащия покрив не коментирам. В много ситуации дадено поведение е просто отговор на друго. В дадения случай апартамента почти сигурно ще остане на младежа, просто ще е бабата като си стисне очите или като решат, че е станал отговорен.

# 93
От хубаво наем, но досега не съм чувала наем да се плаща за бъде време, цели 7 години. И аз бих си взела поне новите уредите.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 15:23 от ⓑⓤⓑⓑⓐⓣⓐ

# 94
Аз не разбрах едно – искате ли да живеете в апартамента и да гледате бабата, или не?
Защото, ако сте съгласни, най-лесно е да се разберете с бабата да прехвърли жилището на внука си срещу гледане или право на ползване и готово. Хващате я на къс пас, когато дойде да ви реве, и я убеждавате. Ама после ще трябва и да я гледате.
Но ако не ви се занимава с бабата, няма как да получите и апартамента. Няма нищо безплатно в този живот, всяко нещо се плаща по някакъв начин – дали с пари, дали с труд и грижи, дали с нерви...

# 95
Ако моето дете изтегли заем който му тежи, уж за ремонт, а с половината пари си купи кола аз апартамент няма да му припиша, ако ще и по-черна от дявола да ме изкара. Защото първата ми мисъл ще е, че ще продаде апартамента за да отиде на почивка в Дубай. Ако приятелката му се оплаква, че трябва да изплащат заем за сменена дограма на стаята му където той е живял, за пералнята на която той се пере и за кола, която със сигурност не кара баба му, няма да мисля че е случил на приятелка. За очакванията да си слиза в мазето бабата и да им пише апартамента, за да останат горе младите щото са си сменили дограмата и не са искали да прескачат кофи с вода от течащия покрив не коментирам. В много ситуации дадено поведение е просто отговор на друго. В дадения случай апартамента почти сигурно ще остане на младежа, просто ще е бабата като си стисне очите или като решат, че е станал отговорен.
Стига свободни съчинения, какъв Дубай, момичето и внукът явно живеят скромно, то и на него му оставала МРЗ. И жилище се прехвърля с право да живее възрастния в него, докато е жив. И да попитам, ти лично колко стари хора си гледала? Тук явно започват сериозните здр. проблеми, щом е падала бабата...

# 96
  • Варна
Откъде пък дойде това, че с ПОЛОВИНАТА пари си е купил кола? Момичето каза само, че си е купил кола, но 20+ хилки са заминали по ремонти и обзавеждане.

# 97
  • София
Съберете си чукала и се ометете. Всеки да си тегли гайлето по низходящ ред. Парите ще са обица и урок, че на приказки вяра не се хваща. Ще се оправите и ще издрапате.
Разбирам обаче, че внукът е емоционално обвързан с бабка и ти включая, авторке. Как ще се измъкнете - не ви виждам...

# 98
В моето семейство, на майка ми родата има подобна история, така че ми е ясно за каква става въпрос. Майка и беше подобна на тази баба, много и се искаше да впримчи дъщеря си (майка ми) да я гледа, докато всички имоти са прехвърлени на сина. Големия проблем беше, че майка ми беше силно зависима от нея и баща ми големи ядове е брал на времето по тази причина. В крайна сметка майка ми не се върза да ги гледа и се разсърди заради всичките им номера, брат и (вуйчо ми) се разсърди на нея, че не иска да ги гледа без нищо. В крайна сметка никой не ги гледа, умряха си в мизерия, синът им обаче си прибра наследството.
Съвета ми към авторката е тотално рязане на бабата, който ще получава имотите да си бере грижата. Като падне следващия път ако иска грижи, първо нотариуса и прехвърляне имот срещу гледане. Такива се оправят само така.

# 99
Говорете с бабата да му прехвърли апартамента или част от него равна на парите, които е вложил. Обяснете и положението и точно калко е вложил и за какво. Ако не се сагласи тогава си вземете всичко преносимо и кажете че ще избиете прозорците и всичко останало което сте сложили. Те да се оправят после. Това го кажете и на роднините.

# 100
Да се държат добре със семейството и да се грижат, пък след време да почнат да говорят за имоти, че ако отсега подхванат такъв разговор с караници само ще си убият шанса да получат нещо впоследствие.

# 101
  • София
Мхм, я получи някой нещо, я не.
Бабата е жива, дъщерите й....
След 30 години момичето и момчето може да са съградили нещо и успяли, а може и да си разбият нервите до година -две и да си кажат чао.

Мъжът, ако има топки да постави ясни условия на всички. Ако не - могат да му пращат картички за РД и да се оправят.

# 102
Стига свободни съчинения, какъв Дубай, момичето и внукът явно живеят скромно, то и на него му оставала МРЗ. И жилище се прехвърля с право да живее възрастния в него, докато е жив. И да попитам, ти лично колко стари хора си гледала? Тук явно започват сериозните здр. проблеми, щом е падала бабата...
Джаки, и ти ще остарееш. Дано да си имотна.

# 103
Казаха ми, че Бог ме е обичал и не съм гледала болни на легло, памперс не знам какво  е.
Но все пак съм гледала стари хора.
Въпросът е, колко от тук  пишещите за негодни млади и  радеещи да се гледат старци, баби точно, го е правил.И после се е оттеглим наследниците да си вземат имота, прекръстил се над вложеното от него без да се ядосва.Като се преброите ще говорим.

# 104
Да се държат добре със семейството и да се грижат, пък след време да почнат да говорят за имоти, че ако отсега подхванат такъв разговор с караници само ще си убият шанса да получат нещо впоследствие.
Абсолютен нон сенс. Направили ремонти, издържал баба си, купувал лекарства, развозва я, грижат се за нея, търпят простотии (случаят, когато помолил мама и гаджето да ги оставят да спят, че е 3 часа сутринта и ще са на работа), здр. проблеми стават все по-сериозни, а ти съветваш да си траят, че ще разсърдят родата? Трите дъщери къде са в картинката? Май само едната. която е в чужбина е стока. Авторке, защо приятелят ти не говори с нея - че баба му пада и има нужда от хора при нея, че ще се изнесете? Може да насмете безхаберните си сестри, кой знае?

Общи условия

Активация на акаунт