Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 365
  • 370
  •   1
Отговори
# 15
Да си търси по-добре платена работа и ще си плаща заема. Няма избор. То остава и техниката и мебелите на баба си да вземе. Не е мислил както трябва навреме. Реално наследниците ще са бая, неразделимо е. Единствено да котка баба си да му го припише срещу гледане, но за това да се консултира с адвокат дали ще е възможно и да се подкове с нужните документи, а не да разчита на честни думи, в това семейство не важат.

# 16
  • Бургас
Да взима какво може - техника, обзавеждане и друг път да не влага пари в чужд имот- едно е обещаното, а съвсем друго - даденото, ако беше по-умен, щеше да накара баба си преди ремонта да му  прехвърли  нейните части от имота, сега - да пие една студена вода и друг път да внимава

# 17
То остава и техниката и мебелите на баба си да вземе.
Ще ги взема и още как. Баба му може да има претенции като ги плати тя. Направо връщам апартамента в изходна позиция доколкото е възможно и довиждане. А апартамента да го даде ако иска и на комшията.

Ама той твоят приятел май си е правил тънката сметка, че като вложи в ремонт после ше грабне апартамента, целият и ще прецака другите ? Я, брей ?
Дали той си е правил сметката, или някой му го е казал и затова се е нагърмял с кредит? Няма нормален човек, който да тръгне да налива пари в чужд имот, освен ако няма договорка със собственика. Просто много подло са го хлъзнали да им оправи коптора и да плаща после като поп.
Като цяло те забелязвам, че обожаваш да си измисляш някакви собствени сценарии.

# 18
Здравейте на всички, реших да се оплача тук, защото ми е много тъпо от случващото се. Надявам се да срещна подкрепа насреща...С моя приятел сме заедно от три години и искаме да градим живота си заедно, разбираме се идеално.Но това, което ме притеснява е, че той има един заем, който изплаща и това пречи да спестяваме пари или пък да си позволяваме често да излизаме напред-назад. Заплатите ни са еднакви, но от неговата 30% върви по този заем и ще го плаща още 7г. Работата е, че след университета той се е върнал в апартамента при баба му, където са живели някога цялото семейство, но вече тя е била останала самичка (родителите му се развеждат и изнасят, а сестра му се омъжва в друг град) И той почва да живее там, да помага на баба му,  дори в началото на връзката ни той ми е споделял, че се старае да не взима никакви пари от баба си, всичко той купувал, храна, лекарствата и, които не са евтини, в общи линии едни 200-300лв си е харчил по бабата.Идеята е,че от това, което съм виждала не е живял безплатно там и на готово, а все едно е плащал наем. Отделно не е някакъв да му слугуват, чисти, пере, даже повече то нея. Нея я болят краката и пред повечето време си лежи. И тогава баба му и майка му, която и е дъщеря, почват да му говорят да си направи един ремонт, уговаряли го, че то си е негово и то много дълго време (жилището е било в много окаян вид, падащи плочки, прозорци които не се затварят...всичко с годините си е плачело за ремонт) И тогава той на доверие тегли парите и стяга две стаи, кухничката, банята, изолация на таваните и стените, нова дограма навсякъде, за да е топло. И не е подбирал евтини, защото си го е гласил като за себе си. Бяла техника, мебели, всичко, за да се живее нормално. В последствие протече покрива, започна да тече и при съседите, пак той плати частта на апартамента за ремонта на покрива. А бабата има две дъщери и още три внучки освен него и не се сещат да и се обадят да я питат как е, само той се грижи. И сега той иска да се изнася, за да живеем заедно и седнал да говори с тях да се разберат кога ще му го прехвърлят, и те сервирали, че той не бил негов, и че няма да получи нищо. А като помолил да му поемат част от заема за ремонтите, след като няма да получи жилище, те му казали, че достатъчно години е живял там и да го приеме като наем. Много ми е тъпо, защото още 7 години ще плаща по почти 300лв на банката а аз не искам да все да мисля как да изкарвам повечето пари, защото той като плати банката остава почти все едно с МРЗ. В днешно време живее ли се с МРЗ? Много ми е тъпо, но е направил голяма грешка, която трябва да измислим как да поправим. Не мога да повярвам семейството му как го изигра! До последно и аз съм свидетел как постоянно повтаряха, че си е негово, че може да се чувства свободен да си прави каквото си иска и т.н., недоумявам защо...

С кого точно е говорил, защото ако майката е използвачка както е описана, не ми се връзва много да иска да дели имот със сестра си.

# 19
Тъкмо днес в местния вестник четох на един мъж как родителите му казали "вземи си всичко, което е твое, и се изнасяй", и той им свалил дограмата, защото я бил платил, и си я отнесъл, макар че като размери не ставала за новото му местообитание.

# 20
Абсолютно, дай му акъл да се изпокара с майка си, баба си и родата и после си го дундуриш цял живот. Гледам, искаш да си новата майка, грижовна и състрадателна, закрилница-орлица над чеденцето. Моля, целият е твой.
Не искам да съм новата майка, но за мен не е редно да го зарежа, заради грешката му. Ако не са близките да ни помагат и бягат при всяка грешка, какво ще се случи с нас? И той има качества, които смятам са по-ценни от тези 300лв заем. Семейството лично пред мен са казвали как се отказват от въпросното жилище, другата сестра (леля му) е в чужбина, щяла и децата си там да дръпне и парите за половин апартамент нямало да и послужат за нищо, сестра му се омъжи и съпругът и им купи хубаво голямо жилище в по-скъп град дори. Много пъти са го уверявали, че никой нищо не чака и всичко е изцяло негово.

# 21
  • Варна
Ситуацията е кофти наистина, но освен да се оплачеш и да ти посъчувстваме друго няма какво.

# 22
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Абсолютно, дай му акъл да се изпокара с майка си, баба си и родата и после си го дундуриш цял живот. Гледам, искаш да си новата майка, грижовна и състрадателна, закрилница-орлица над чеденцето. Моля, целият е твой.
Не искам да съм новата майка, но за мен не е редно да го зарежа, заради грешката му. Ако не са близките да ни помагат и бягат при всяка грешка, какво ще се случи с нас? И той има качества, които смятам са по-ценни от тези 300лв заем. Семейството лично пред мен са казвали как се отказват от въпросното жилище, другата сестра (леля му) е в чужбина, щяла и децата си там да дръпне и парите за половин апартамент нямало да и послужат за нищо, сестра му се омъжи и съпругът и им купи хубаво голямо жилище в по-скъп град дори. Много пъти са го уверявали, че никой нищо не чака и всичко е изцяло негово.

Плащате си за жизнен опит, и преносно, и буквално. Имали сте очаквания, вложили сте, измамени сте. Обеца на ухото, и продължавате нататък. Вече приятеля ти да реши какви ще са му отношенията с близките му.

# 23
Здравейте на всички, реших да се оплача тук, защото ми е много тъпо от случващото се. Надявам се да срещна подкрепа насреща...С моя приятел сме заедно от три години и искаме да градим живота си заедно, разбираме се идеално.Но това, което ме притеснява е, че той има един заем, който изплаща и това пречи да спестяваме пари или пък да си позволяваме често да излизаме напред-назад. Заплатите ни са еднакви, но от неговата 30% върви по този заем и ще го плаща още 7г. Работата е, че след университета той се е върнал в апартамента при баба му, където са живели някога цялото семейство, но вече тя е била останала самичка (родителите му се развеждат и изнасят, а сестра му се омъжва в друг град) И той почва да живее там, да помага на баба му,  дори в началото на връзката ни той ми е споделял, че се старае да не взима никакви пари от баба си, всичко той купувал, храна, лекарствата и, които не са евтини, в общи линии едни 200-300лв си е харчил по бабата.Идеята е,че от това, което съм виждала не е живял безплатно там и на готово, а все едно е плащал наем. Отделно не е някакъв да му слугуват, чисти, пере, даже повече то нея. Нея я болят краката и пред повечето време си лежи. И тогава баба му и майка му, която и е дъщеря, почват да му говорят да си направи един ремонт, уговаряли го, че то си е негово и то много дълго време (жилището е било в много окаян вид, падащи плочки, прозорци които не се затварят...всичко с годините си е плачело за ремонт) И тогава той на доверие тегли парите и стяга две стаи, кухничката, банята, изолация на таваните и стените, нова дограма навсякъде, за да е топло. И не е подбирал евтини, защото си го е гласил като за себе си. Бяла техника, мебели, всичко, за да се живее нормално. В последствие протече покрива, започна да тече и при съседите, пак той плати частта на апартамента за ремонта на покрива. А бабата има две дъщери и още три внучки освен него и не се сещат да и се обадят да я питат как е, само той се грижи. И сега той иска да се изнася, за да живеем заедно и седнал да говори с тях да се разберат кога ще му го прехвърлят, и те сервирали, че той не бил негов, и че няма да получи нищо. А като помолил да му поемат част от заема за ремонтите, след като няма да получи жилище, те му казали, че достатъчно години е живял там и да го приеме като наем. Много ми е тъпо, защото още 7 години ще плаща по почти 300лв на банката а аз не искам да все да мисля как да изкарвам повечето пари, защото той като плати банката остава почти все едно с МРЗ. В днешно време живее ли се с МРЗ? Много ми е тъпо, но е направил голяма грешка, която трябва да измислим как да поправим. Не мога да повярвам семейството му как го изигра! До последно и аз съм свидетел как постоянно повтаряха, че си е негово, че може да се чувства свободен да си прави каквото си иска и т.н., недоумявам защо...

С кого точно е говорил, защото ако майката е използвачка както е описана, не ми се връзва много да иска да дели имот със сестра си.
Не се изказах правилно, баба му е казала, че няма да допусне да вземе апартамента. Майка му си мълчи, то не е нейно, че да казва все още.Но не разбирам защо го уверяваше, че ще му го подари, пък сега като бабчето се отметна тя си трае и мълчи. Освен това всичките понякога идват на гости при бабичката, майка му с новият и съпруг дори и спят там по няколко дни, случвало се е аз да спя там и те също. Говореха се и се смееха шумно до 3 сутринта и накрая като станахме да им направим забележка, защото ще ставаме за работа знаете ли какво отговориха?! "Ние сме си у нас, каквото искаме ще правим!" 😳 Много пъти съм ставала свидетел как го скастрят, ако помоли например да не се пуши в тоалетната или да не се влиза с обувките. А преди бяха много милички. И майка му, и баба му, и лелята.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 12:30 от AnyAnychka

# 24
  • Варна
Ясно. И вие все пак таите някаква надежда, че в крайна сметка ще успеете да получите жилището. Пишете тук за да ви кажем дали има начин, така ли?

# 25
Не се изказах правилно, баба му е казала, че няма да допусне да вземе апартамента. Майка му си мълчи, то не е нейно, че да казва все още.

Доста странно на фона на информацията, че толкова се бил грижил за нея, а другите даже не се обаждали.

# 26
  • Варна
Игнорирай откровено заядливите коментари. Права си, че ситуацията (каквато я описа) е откровено гадна. Да те подхлъзне семейството много боли. За жалост, опре ли до имоти, хората показват неподозирано лице. Разбира се, че няма да си зарязваш човека си заради това. Ще го преодолеете, малко скъп урок, но понякога става така. А, да - и не му набивай, че техните са некоректни - остави го да си го преболедува сам.

Момичета, не знам на колко е бабата, ама знам как си променя мнението моята майка на всеки 3 дни.  Може да те окачи на въжето за едното чудо, тъй че хич не се изненадвам днес той да е любимия внук, утре нещо друго. Но явно интереса си го дири, де.

# 27
Само един начин има за запазване на жилището и това е с Договор за прехвърляне на имот срещу гледане:

https://rastashki.com/nedvizhimi-imoti/prehvarlyane-na-imot-sreshtu-gledane

Но бабата трябва да е съгласна, а внукът да си я гледа.

Освен това не става ясно дали жилището е било собственост и на починалия дядо, най-вероятно е било, в такъв случай майката и сестра ѝ имат по 1/8 идеална част, а бабата - 3/4.

На банките не им пука, заемите си текат. Никой няма да се откаже от имуществото си - ни лелята в чужбина, ни децата ѝ, ни сестрата, чийто мъж купил жилище в по-скъп град. Не са и длъжни.

# 28
В София ли сте?
20 хилки хич не са малко за ремонт, ама да е мислил, след като предварително е нямало нищо черно на бяло, а само обещания.
Да им харизва нещата, стискате зъби и- каквото стане.

# 29
Не се изказах правилно, баба му е казала, че няма да допусне да вземе апартамента. Майка му си мълчи, то не е нейно, че да казва все още.

Доста странно на фона на информацията, че толкова се бил грижил за нея, а другите даже не се обаждали.

На мен не ми е странно на фона на съобщението че се изнася или ако бабата не харесва приятелката. Възрастните хора често стават големи егоисти. Нормалният вариант е той да говори с леля си и майка си и сестра си за заема и да си го поделят. Или да се разберат устно, че апартамента ще остане за него. Много хора си спазват такива договорки и нямат проблеми, когато са в добри отношения.

Общи условия

Активация на акаунт