Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 318
  • 370
  •   1
Отговори
# 45
А, вече стана малко по-ясно. Освен това внукът, който досега е въртял къщата и я е гледал, сега иска да се изнесе с теб. Сигурно не е доволна.
Ми как ще е като няма да има от кой да цоца. Отклоняват се към авторката средства, които иначе биха влезли в нейната кочинка. И не разбирам защо при живи деца внукът се е нахендрил да я гледа.

# 46
Колко приятно. Затова са грозни всякакви роднинско-имотни истории. Винаги съм съветвала да се живее, сякаш не очакваш никакви наследства. Защото наследството е такова, едва след като някой е умрял. А собствеността е такава само след съответните документи.
Той не е очаквал в началото жилище, помагал и е, защото останала да живее сама. Родата по телефона се правят на загрижени, но когато някой трябва да и цепи и да и качва дърва или да и купи климатик, беше тишина. Освен това някой беше попитал на какво основание се отметнала. Ами на никакво, скоро 100 годишната комшийка отгоре наводни долните етажи и мазето. И той като казал, че нищо няма да ремонтира повече, тя почнала да плаче и наново да обещава апартамента, негов бил, само да оправи щетите...

# 47
  • I want it all and I want it now.
Нищо не може да направи.
 Ако, баба не го препише на някой остава за двете и деца.
Предполагам, че те ще го продадат и за внука не остава нищо. Внука е направил услуга на баба си и това е.

# 48
  • Бургас
Щом бабата не иска да дари имота на внука, след нейната смърт, наследнички ще се нейните дъщери,  те най-вероятно ще го продадат и ще си разделят парите, изобщо почти никаква вероятност няма внукът  да получи жилището

# 49
Виж, авторке, неприятно е наистина, да не говорим, че е и ангажиращо финансово и то не малко. Но пък погледни го от друга страна - попаднала си на читав човек, който е ангажиран към семейството (а ако един ден с него станете семейство, вероятно ще е много ангажиран и към теб и бъдещи деца), разбирате се, обичате се, парите ви стигат да плащате сметки, макар и не да живеете в лукс или с глезотии. Това не е малко. В тези кофти времена вие сте по-добре от множество други хора, а намирането на правилната половинка си е чудесно, някои не успяват цял живот в това. Така че дали чашата ще е наполовина пълна или наполовина празна, само от вас си зависи.
Абсолютно, ти ме разбираш напълно, и аз познавам много жени, които страдат с мъжете си и не смеят да ги оставят. Не им пука нито за деца, нито за нищо, мърляви са...даже една я шамаросват понякога и седи. Напълно мога да разчитам на него за всичко, но когато съм споделяла с близки за положението му и все ме съветват да го зарежа, не струвал, не бил стабилен...

# 50
  • Варна
Кредитът потребителски ли е? Ако е ипотечен с ипотека върху този имот има няяякакъв шанс да се отърве, но с цената на пълно късане с бабата (че и майката)

# 51
  • София
Явно бабата е манипулаторка, а младежът е мекушав. Тя може така още 20 г. да го лъже, ако не е съвсем престаряла. Той обаче е този, който трябва да реши дали да отреже използващата го рода, да пие една студена вода, да си плаща кредита и да си живее с авторката. Или да угажда на бабата с надеждата да получи нещо, за което после пак да пие една студена вода.
И честно казано, на мен младежът не ми е чак толкова бял, колкото гледам, че го изкарвате. Та той очаква на цената на ремонт на кухнатя и банята в жилището, в което живее, веднага да му препишат цялото жилище. То по тази логика и под наем за направен ремонт трябва да се получава автоматично жилището. Той сам е решил да поеме грижите, но иска да бъде възмезден за това. Прави са роднините да му казват, че трябва да се погрижи той, щом живее там. Нима очаквате да го наводнят и той да иска пари от майка си и леля си, за да не му тече на главата?!

# 52
Ex и бабите вече не са като едно време, преди все даваха на внуците, а сега само гледат да вземат Flushed

# 53
Ани, а той пак ли се върза и оправи щетите? Ами като щял да стане негов, да я хваща за ръка и при нотариус! Докога ще позволява да го разиграват?

# 54
Нищо не разбирам, уж гледа бабата той, пък и майка му там ли е не е ли, а бабата идвала с втория си мъж...някакви такива, уж той живее с бабата, пък бабата веднъж дошла на гости като у дома си и то да преспи там....
Ако на него му е проблем, вече са казали, събира бяла и черна техника, мебели и всичко и квартирата ви е обзаведена както му харесва.
Отделно, проблем е, че след неизвестен период от време той няма да има апартамент от баба си, но защо не живеете сега там? Защо не живеете в апартамента, който ще е някога твой? Защо родителите ти са ти купили апартамент, а ти ще живееш по квартири?
Ако живеете в твоя апартамент и той реши, че ще разваля отношенията си с родата и ще се вече опира само на теб, нека си прибере каквото може, ако реши, че иска добри отношения, да не взима нищо и у вас, в твоя апартамент. Та като не плащате например 600лв наем и живеете на ваше си място, тези 300 лв. няма толкова да се усещат, като няма наем.
Просто не знам как тези 300лв тежат ако апартамента няма да е негов, а не тежат, ако му го прехвърлят веднага? Той кредита си стой, а това не е апартамента в които планирате да живеете.
Какво?
Ще му го прехвърлят и той ще ги изрита и ще го продаде, та да си върне заема ли?
Ми и аз не бих му го прехвърлила!
Особено ако гаджето му толкова дава зор да изсмуче всичко от него, а не поглежда себе си!

# 55
  • София
Ex и бабите вече не са като едно време, преди все даваха на внуците, а сега само гледат да вземат Flushed

Ако имаш 4 внука, камо на 1 ли ще дадеш? И добра баба ли ще си тогава?

# 56
Реално май няма истинска драма, а може би и майката не е съглагласна той да получи този имот точно сега. На мястото на авторката бих си взела момъка със заема, пък и едва ли целият заем е отишъл само за ремонта...
Не е целия, купил си е кола. Но минимум 17-18 000 са вложени по ремонти, не само за апартамента, а и както казах покрива беше занемарен и струваше скъпо само три етажа са и си делиха по около 2000. Буквално коптор. Едната остъклена тераса на третата стая не е със сменени дограми, седи си на винкел и буквално като излезе дъжд и вятър дрехите си ги събираш по-мокри, отколкото от пералнята.Прозорци се отварят, затварят...Затова той предложи да му поемат част от заема, не целия, но нищо.

# 57
  • Бургас
Честно казано, ако си "добра баба", няма и да изнудваш с голи обещания за пореден път внука си, ама това е друга тема...

# 58
  • София
На мен ми стана любопитно за каква сума е кредитът. Нещо множко ми се вижда ремонт за две-три стаи и техника да излезе такава прилична сума. Защото той плаща близо 300 лв на месец, което прави 3600 лв годишно. Имал още 7 години плюс като сложим не знам колко досега е платил... ми то ще дойдат към 30+ бона.

Иначе приятелят на авторката за мен е чиста проба наивник. Каквото си е надробил - да си го сърба. А майката и бабата за мен не заслужават да ги погледне докато са живи.

# 59

Ако имаш 4 внука, камо на 1 ли ще дадеш? И добра баба ли ще си тогава?
Ако само единият ми е ремонтирал апартамента, сменил е дограми, баня, електроуреди, монтирал климатик, на него мога да разчитам и не съм сама, поема текущи ремонти и проблеми... много сериозно ще се замисля другите внуци къде са в картинката.

Общи условия

Активация на акаунт