Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 441
  • 370
  •   1
Отговори
# 180
Теб сега къде те боли / сърби?
Остави там отношенията, заемите.
Ако ги нямаше, и легне на твоята заплата, пак ли щеше да те е яд?

# 181
Any, минало свършено. Сега търсете варианти за бъдещето. Бабата няма да му изплаща кредита.
Ти убедена ли си в достоверността на цялата история?
Абсолютно, достатъчно време съм част от тази история и съм ги наблюдавала как действат и говорят.Правя си собствени изводи. Много пъти съм сядала с бабичката да пия кафе и я виждам какъв и е начина на мислене. Даже ако я питам сега, ще каже, че внука и живее страхотно, има една стая за живеене, има кво да яде, идеално е. За нея развлеченията са безумни и не са за тяхното семейство. Ако се оплачем почва да ни гълчи, та не се трае. Длъжен е да помага и точка. Той бил с най-голяма заплата.
Длъжен бил. Ами поне ти я попитай примерно Иван и другите братовчеди с какво са й помогнали? Какво ще прави без вас? Тя няма да си промени мисленето от тук нататък, но дано малко се постресне.

# 182
  • Варна
Дано малко се позамисли.

# 183
Добре, да приемем че проблема е в това, че бабата ползва апартамента също...зимата и тнт. Няма ли вариант да се говори с родата, цялата, че иска момчето да ходи на квартира, че не иска апартамента и тнт, обаче иска да се направи нещо като договор, да е наемател за 7 години с наем 300 лв.на месец, докато си изплати кредита, пък един ден като се делят нещата, тогава ще се види на кой колко. Разбира се, ако наемите са по-високи в населеното място и този наем да е по-голям.
Той да си има свойте морални грижи към бабата, а тя да ходи при тях само на гости, когато я поканят и зимата да си стой долу.... Някакви такива....
Така този кредит няма да ви тежи, ще сте на квартира, няма да сте във ваш дом, но няма да плащате наем на друг?

# 184
Теб сега къде те боли / сърби?
Остави там отношенията, заемите.
Ако ги нямаше, и легне на твоята заплата, пак ли щеше да те е яд?
И защо млад, прав човек трябва да лежи на нейната заплата, освен за месец-два, че не се сещам? При извънредни обстоятелства и за кратко, естествено, че трябва да се подкрепят, но тук не е такъв случаят. Още 7 години ще му смучат парите, че ще искат и още (те вече искали, де). Като стане на 35-38, тепърва ще могат да мислят за свой дом.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 19:11 от Djaky

# 185
Той да си има свойте морални грижи към бабата, а тя да ходи при тях само на гости, когато я поканят и зимата да си стой долу.... Някакви такива....
И ти не го вярваш това. Grinning

# 186
  • София
Авторке, не разбрах ти заварено положение ли си с кредита или след твоята поява го тегли?

Значи, с когото и да се обвързваш, първо в ЦКР- то се наднича Laughing

# 187
Абе да дам идея.... Изобщо не ми се вярва, иначе....

# 188
  • София
Бабата се прави, че всичко е шест и с младите се разбират, майката и лелята хал хабер може да си нямат за действителната ситуация.

Вече, че един обор крави искат да сучат от телето е отделен въпрос.

# 189
  • Варна
Ами като е загубено телето и им позволява, ще го разиграват.

# 190
Не. Не е това. Нима трябва да стои сам, докато баба му е жива? Ако са искали да са почтени, бабата щеше да му прехвърли имота, да си запази правото да го ползва, а момичето не получава нищо. Нищо никой няма да прилапа. Майка му ми е най-нелицеприятна на мен. Дано не останат без работа, че ще се съсипят от притеснения.
Но си е възможност именно така да мислят, колко са прави няма общо. Достатъчно е да не харесват това конкретно момиче по някакво тяхно си внушение. Логичното е да направят както казваш ако са честни. Но съм наблюдавал отстрани как майка решава, че новото гадже на сина ѝ е имототърсачка и прави всичко възможно да ги раздели без да излиза, че е нейна идеята.

# 191
  • София
То, големо имане къщето от 50- те в най- добрия случай.

# 192
Авторке, не разбрах ти заварено положение ли си с кредита или след твоята поява го тегли?

Значи, с когото и да се обвързваш, първо в ЦКР- то се наднича Laughing
по същото време, когато се запознахме стана това, но аз дълго време не знаех какво се случва, нито съм питала чие е жилището, нито чий са парите за него.По късно изплю камъчето, че бил имал кредит. След 3-4 месеца.

# 193
  • София
Лошо, лошо.
Да търси работа, ти квартира и така.
Ако не, той друга жена, ти друг мъж.

# 194
Кофти ситуация.. Младост и наивност.
Но кредита е факт и ще си го изплаща. Ти авторке си прецени дали те устройва. Ако обичаш мъжа, кредита се изплаща. Налягате си парцалите. Но да мрънкате, да се жалите ще донесе само негативи, без да промените нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт