Родителите му го излъгаха и го заробиха с кредит

• 10 413
  • 370
  •   1
Отговори
# 225
Сега е момента за апартамента Simple Smile

Явно младите хора нямат никаква финансова култура. И аз съм участвала в ремонти на жилище, което не е мое и грам не ми е минало през акъла, че имам права там. Нищо не разбрах от темата, освен че кредита е проблем за любовта.

И някой май още смята, че като е вложил му се пада..

# 226
Според мен, роднините, всички са приели, че апартаментът е негов.
Да си го поддържа!
Мен ще ме е срам, човек с жилище да го карам да ходи на квартира, имал той или нямал кредит.
Ааа, още да поддържа. Докога? Ти четеш ли изобщо? Разбра ли, че са им намалили заплатите, че съкращават персонал? Какво ще стане, ако останат без работа в малкия град? Тези кукувици пет пари не дават ни за дин, ни за внук. Гараж искала да ремонтира... Ани, ако пак даде приятелат ти излишни пари за чуждото жилище, просто е безволев глупак.
Ако го видя пак да дава пари за нещо там, аз ще изчезна най-напред, защото очевидно не осъзнава случващото се. Но той вече си промени отношението към тях, за съжаление това няма да промени обстоятелствата, но...поне вижда що за хора са. Дори бабичката лично на мен ми е казвала като сме пиели кафе, че на него не му трябвали пари, нито деца имал нито нищо. Само за глупости си прахосвал заплатата. Иначе на другата внучка гледат да плащат парички, тя е с 3 деца и имала нужда.

# 227
Веднага е трябвало да кажеш, че заради заема не можете да си позволите деца. Спри да им мълчиш, това са много нагли хора. Смятам, че не е адекватна бабата, след случката с взетите 20 лв. Аз бих ги върнала лично, на нея не може да й имате доверие. Може би деменция развива.

# 228
Все апартаменти вървят с роднини..се окава в последните теми:)
Явно пртежанието е по-важно от свободата..

# 229
Все апартаменти вървят с роднини..се окава в последните теми:)
Явно пртежанието е по-важно от свободата.

Свобода, хубаво, обаче ще изплащат заема още 7 години, на практика младостта им ще мине. И квартира сега трудно ще си позволят. Не си е работа.

# 230
Веднага е трябвало да кажеш, че заради заема не можете да си позволите деца. Спри да им мълчиш, това са много нагли хора. Смятам, че не е адекватна бабата, след случката с взетите 20 лв. Аз бих ги върнала лично, на нея не може да й имате доверие. Може би деменция развива.
Определено не е добре, казвали са ми, че след смъртта на мъжа и е изкукала, но тя като цяло си личи, че е властен характер, което с възрастта се е влошило.Дядо и е бил партиен член, имал е земи, пари и е свикнала да има всичко и веднага и по много. Сега място не може да си намери, че е с такава пенсия и трябва да си прави сметката. Дори има мания всичко да е пълно. Купува си по няколко кг. плодове и ги хвърля като се скапят. Купува си салами, кашкавали, всичко хвърля. Но трябва да е натъпкано на максимум. Дори за покойния си мъж само лошо говори, бил я прелъгал да се ожени, нищо си нямал, в нейния апартамент живеел, цял живот тя го издържала и т.н. Кола нямал, тя е имала и кола и книжка и ги е карала и на море и навсякъде.

# 231
Оф, Аничка, що се буташ при тия. Хвана ме яд. Разделяй се с това момче, докато не си забременяла. Не ви очаква хубаво бъдеще и ти го знаеш и виждаш.

# 232
  • here and now
Авторке, хубаво е да се овладееш и да не задълбаваш толкова.

Гледай себе си, мъжа си, прави си изводите и вземайте разумни решения.
С какво ти помага гледането в миналото на бабето?

А ти къде живееш в момента?
Не съм чела цялата тема, ако е отговорено.

# 233
Явно хората пречупват всичко през собствената си призма, защото аз не видях някъде авторката да има каквито и да е претенции за имоти, нито да чака някой да умира и т.н.
Момичето си каза, че иска да излязат на квартира и да си гледат живота, като млада двойка.
Абсолютно е редно в момента дъщерите на бабата да поемат част от кредита, за което и има претенции момчето.
Майка му ми се струва доста съмнителна. Реално излиза, че тя го е натиснала за ремонта. Сигурно ли е, че няма някаква договорка между сестрите и бабата апартамента всъщност да остане за майка му? Той обсъждал ли е с леля си какво се случва?
Иначе за държанието на бабата ми е ясно, такова наблюдавам от първа ръка, но имам късмета да е моя баба. Няма оправия, само дистанция спасява.

# 234
  • София
Бута се, щото е същия клас махленска клюкарка.

Изнесените и обогатени факти за живота на една възрастна жена, под чиито покрив спиш, са гнусни, грозни и махленски.
Сега е момента, за апартамента. Давай, мятай се в калта.

Гнус да те хване!

# 235
Бута се, щото е същия клас махленска клюкарка.

Изнесените и обогатени факти за живота на една възрастна жена, под чиито покрив спиш, са гнусни, грозни и махленски.
Сега е момента, за апартамента. Давай, мятай се в калта.

Гнус да те хване!
Първо, не и спя под покрива 🙂 нервите не биха ми издържали да живея с нея. И с фактите за живота и исках да обясня,че винаги около нея са се въртели пари и сега откача, че вече няма. По цял ден гледа тв и плюе Бойко каква пенсия и давал, а е имала земи и ги раздала на роднини, че не и трябвали, включително няколко хиляди и на лелята в чужбина преди много години, но тук не съм запозната как, защо и колко и не искам да говоря, бабето е споделяла мимоходом някои такива неща.Нас нищо от това не ни касае и не ни интересува.
Оф, Аничка, що се буташ при тия. Хвана ме яд. Разделяй се с това момче, докато не си забременяла. Не ви очаква хубаво бъдеще и ти го знаеш и виждаш.
Знам и много пъти съм си го мислила, но все си мисля, че има изход. Дали с допълнителна квалификация за по-висока заплата, дали друго. Но сега с тази световна криза е много трудно. Просто това са най-токсичните хора, които съм виждала.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 22:46 от AnyAnychka

# 236
А аз си мислех, че живея в провинцията.
А като млада живях буквално и в дълбоката провинция.
Ани, настървението ти към тези хора не ти помага.
Ако не можете и не сте на един акъл с любивмия се спасявай.
Да хулиш и обвиняваш някой, защото на теб не ти изнася..е признак на безсилие.
Твоя (вашия) живот е вашите избори и зависи от вас.

# 237
Но ти много искаш да се задомиш в най-токсичната рода.

# 238
Абсолютно, всеки пък за всичко. И все се тръшка като малко дете. Сега си е наумила и вратата на гаража да се сменя, че е на 50 години и не се отваря. Колата седи за символичен наем в гаража на съсед, буквално символичен, 10лв. Но не, не трябвало да е там, да направи той техния си там да си я прибира...
И твоичкия какво?
Ще оправи и това ли?
Да каже, че си е изплатил отглеждането като дете и да ги зареже. Щото нали всичко за тези в пари се мери.
Не нищо няма да направи повече, даже вече и тя помага с някой лев със сметките вкъщи, но го приема ужасно, нон стоп е нацупена, върви, мрънка. Разказвала на хората из махалата, че умирала за един геврек за 50ст. И нямала пари да си купи. Тогава една съседка учителка, извадила и и дала 20лв. Като разбрахме ни стана лошо, даже той се скара с нея и я прати да върне парите, но тя естествено не отиде.
Абе вие там ли живеете всъщност.
Я вземете се разграничете от тия хора.
Какви са тия селски махленски изцепки.
Дано твоя е на по-високо ниво.
Нека се излага. Оставете я.
Не и давайте пари.
Да продава всичко, което е купил и което може да продава.

Ако го видя пак да дава пари за нещо там, аз ще изчезна най-напред, защото очевидно не осъзнава случващото се. Но той вече си промени отношението към тях, за съжаление това няма да промени обстоятелствата, но...поне вижда що за хора са. Дори бабичката лично на мен ми е казвала като сме пиели кафе, че на него не му трябвали пари, нито деца имал нито нищо. Само за глупости си прахосвал заплатата. Иначе на другата внучка гледат да плащат парички, тя е с 3 деца и имала нужда.
На такива приказки е редно да каже, че и той може да иска да има деца и не е длъжен да си раздава заплатата.
А другата внучка тя си е правила децата - да си ги гледа.

# 239
Но ти много искаш да се задомиш в най-токсичната рода.
При положение, че той не е като тях, какъв е проблема? Просто трябва да се махнем от тях. Баща му не е такъв, нито хората от онази страна. Но от страната майката цялата семка са страшни. Буквално муфтаджии, ще ви кажа дори, че като се е изнасяла внучката с децата, е обрала тенджерите и тавите на баба си, да не купува нови. И това също го знам от първо лице, от бабата.

Общи условия

Активация на акаунт