Модни консултации - 54

• 55 523
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Не знам какъв ми е гардероба, но в 90% от дрехите ми могат да се комбинират. Много рядко купувам нещо, което не може да се комбинира с наличните ми дрехи.
Последно в миг на умопомрачение си взех такова яке и сега седи в гардероба и се чудя какво да го правя.
Скрит текст:
Страхотно ти е якенцето.  Пролет и есен при смяна на сезоните ще си го износиш, и с панталон, и с пола спокойно може да се носи, освен с дънки.
Имам подобно, само че е с ревер и много си го харесвам. Занесла съм си го в работата и го нося вместо сако, защото ми е много удобно. През повечето време климатикът е на градуси, които не ме устройват, та ме спасява от хипотермия.
Скрит текст:
Към капсула се ориентирах в момента, в който осъзнах, че имам склонност да трупам безконтролно и клоня към синдрома „Плюшкин“. Не става лесно, но пък като изринах няколко чувала дрехи ми олекна. Оставих само това, което наистина нося и харесвам, и към него започнах да добавям.
Сега не ми се налага да стоя опулена пред гардероба с въпроса – „какво да облека!?“ и при налични стотици парцали, да не мога да окомплектовам един свестен аутофит.
В момента всичко е на закачалки – поли, панталони, сака…която и да хвана, автоматично грабвам към и нея базова блузка или тениска и съм готова.
Когато реша да пазарувам и да обновя, първо оглеждам, набелязвам и отивам на пазар с мися. Знам какво искам, пробвам и купувам.
Пести се време и нерви. Пари не съм спестила, купувам по-малко и по-рядко, но пък по-скъпи и качествени неща. Но ми е важно, че най-вече има ред.

# 151
  • София
Аз трябва да си потърся подходящ модел. Имам едни, но с тях съм точно като слон - огромно дупе и огромни крака
Не я слушайте Simple Smile, виждали сме се и дори широки дънки не могат да и причинят тези описания Stuck Out Tongue Winking Eye Flowers Hibiscus Grinning

Бях отпуск миналата седмица и прочиствах гардеробите. Подарих и раздадох на приятелки 4!!! чувала с дрехи. От 1 година съм хоум офис + на 99% ще изкарам още една година така и доста ризи, панталони, сака + дрехи не носени предходния сезон /например летни дрехи, които не съм обличала миналото лято редуцирам до минимум, колкото и любими да са ми/, няколко палта и рокли. Мъжа ми като видя гардероба след това ме похвали Grinning, все пак неговите неща заемат 1/5 моите останалата част. Завзе още един рафт Simple Smile

Трябва да направя същото и с обувките, но там ми е мнооого по трудно Flushed.

Широки дънки пробвах в Зара март, харесах се на 70%, наистина на дупето седят страхотно, но не ги взех. След което затвориха моловете и си ги поръчах онлайн. Въртях се, гледах се, нещо не бяха моите и ги върнах /което е доказателство, че още в пробната една дреха не ме ли УАУ-не, няма смисъл да се чуди човек/. Търся и аз подходящите за мен.

# 152
  • Стара Загора
Определено този home office ни идва малко в повече. Време е за нещо ново - всичко в гардероба ми остаря, не съм купувала почти нищо от няколко месеца насам. Нямам търпение отново да е топло и се върнем към старото хубаво ежедневие...AirplaneBoatTada

# 153
Напоследък страшно харесвам обувките на Airsrep ( A. S. 98).Имаю едни стари боти, които обаче рядко съм носила. Тази зима си взех и ботуши. Красиви са, но съвсем не са толкова удобни, колкото изглеждат. Подметка та нещо ми идва твърда и при малко по-дълго ходене ме заболяват "възглавничките" на крачетата.

Сега съм си харесала два чифта сандали - много са им красиво моделите изобщо, но се страхувам да не стане пак така. Пък не са евтини.

Някой има ли наблюдения от марката?
Обожавам A.S.98, от сандалите им имам 5-6 чифта, но единия модел е в три цвята. Всичките им стелки са с вградено мекичко по цялата дължина. Сега с мъка на сърце, се налага да се разделя с едни сандали и едни отворени боти, нови- новенички, които са ми 37, а аз вече твърдо съм 38 Пробвала съм и няколко други модела, ако искаш сподели какво си харесала, може и да съм го виждала наживо.

# 154
Скрит текст:
Оох, като ученичка имах едни дънки - средно висока талия, уникално седяха на дупето!  И още от него надолу се разширяваха безобразно много.
Може би нещо такова бяха:
Скрит текст:
С мъка се разделих с тях, когато ми омаляха. Но пък от тогава подобно нещо не съм слагала. Сега така съм свикнала със скини дънките (а също и клиновете), че не си представям пак да обуя такава ширина Rolling Eyes
И аз имах такива, излязоха малко след като ластичните дънки станаха демоде Laughing моите ги скъсах от носене. На мен ми харесват, бих си купила пак, ако попадна на добър модел.

Издължават силуета, скриват тук-там по нещо излишно, харесвам ги, но с идея-две по-прибрани крачоли и висока талия. Peace
Даже обмислям тези от доста време:
Скрит текст:

Аз в моите харесвах именно, че крачолите бяха страховито широки и се веят и шляят около мен, докато ходя Grinning  И да, вятърът си влизаше безпрепятствено, и ставаха ужасни, когато се измокрят от дъжда или сметат асфалта Heart Eyes

Не съм си променила особено фигурата за последните (доста) години. Реално, имам неща и на по 10 години. Които обаче са доста семпли и още могат да се носят. Само дето не искам.
Особено ми е мъчно  за разните потничета и т.н. по-прилепнали неща. Някъде някой беше писал в темите, че със сегашната широка мода, едно такова прилепнало изглежда ужасно демоде. За съжаление, и аз така мисля. Макар понякога да ми липсва да съм по-наконтена.
Едно време по дискотеките всички бяхме с къси рокли/поли, или дълбоки деколтета, задължително на токчета. Сега, последно ходих лятото - удобна работа! Тениска и дънки, ниски обувки тип оксфордки.. Но лееко ми липсва онова лъскаво време. Имаше чар, усещаше се специалност , така да го кажа.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 10:14 от Витаминче_

# 155
Витаминче_, аз прилепналите блузки и потничета си ги оставих. Под овърсайз риза, сако, блейзър или дънково яке /дънково нямам, но съм си наумила да си купя/ще си ги износя. Това са базови дрешки и винаги влизат в употреба. Wink

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 17:23 от Sysly

# 156
Ms.Gorgeous, благодаря за коментара за чантите. Явно ще си спестя парите за друг вариант.
Аз явно ще съм доста демоде и то не от сега- овър модата хич не ми допада, чарлстоните едно време ми допадаха, сега не бих обула такива крачоли...Едно време така си мислех за скини дънките, сега само такива нося. Е, не точно скини, но прибрани по краката. Определено и по прибраните блузки и потничета ще си ги нося и продължа да купувам.
Капсулата нещо не ми е понятна като модел, явно съм далече от нея- много дрехи, почти несъчетаеми или поне по групи, но всяко със всяко- тц. Пробвах да разчиствам, но все много остават, свиди ми се много да махна, все се надявам, че ще ги облека някога, а то от месец на месец все не стигам до тях.

# 157
  • някъде под слънцето...
Колието ми хареса Heart.
На скоро се сдобих с подобно
Скрит текст:
Още не съм ги носила, защото  при нас е все още хладно , и ще остане скрито под  риза и шал..
А и нещо съм крива нива..
Това изванаредно положене   вече почна да ми писва.
Уж последно ще бъде до май, но  може и само да е предизборно обещание ....
Всичко пипна средата на миналия март с едно затваряне "само" за две седмици....

# 158
Колието ми хареса Heart.
На скоро се сдобих с подобно
Скрит текст:
Още не съм ги носила, защото  при нас е все още хладно , и ще остане скрито под  риза и шал..
А и нещо съм крива нива..
Това изванредно положене   вече почна да ми писва.
Уж послесбо ще бъде до май, но  може и само да е предизборно обещание и ....

Благодаря, sl, твоето е много красиво!
Поръчах, но малко по-широко. Нямаше напълно гладко.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 17:22 от Sysly

# 159

Sysly , имам подобно, но златно. Лошото е, че не стои така, както на снимката. Постоянно се гъне, набръчква. Абе...не ми харесва и не го нося.
Иначе на вид е много красиво, елегантно и изискано.

Овърсайз модата не е за мен, и без това съм едрогабаритна, че да тръгна с тези развлечени неща.
Харесва ми как стои на високи и слаби жени и такива с момчешки тип структура. Тоест без ясно изразен ханш и тънка талия.

# 160
  • Street of Dreams
Goddess, слагам 4 модела и се надявам да имаш опит с някои от тях. Изглеждат много удобни, но те и ботушите ми изглеждат удобни. Бях убедена, че ще си ги взема и в кафяво, но определено няма.

# 161
Не мога да съчетавам особено добре материите. Определено често се чудя панталон на каре с каква горна блуза/риза върви или пола на цветя с какъв цвят блуза. Спасява ме това, че много обичам рокли. Съответно имам много рокли. Няма такъв кеф сутрин да облечеш само една дреха! С обувките и чантите смятам, че се справям в комбинациите. Важното при обувките е  да не ме стискат и да не ми натъртват стъпалата, не нося висок ток, рядко лятото платформи;  чантите да не тежат като са празни. От началото на годината, обаче, ходя с една малка чантичка през рамо, в която нося личните документи, пари, ключове.
Имам огромно количество дрехи и обувки. Не мога да си прочистя гардероба, защото винаги си мисля-дори тази година да не нося това, другата може да го нося.

# 162
Не мога да съчетавам особено добре материите. Определено често се чудя панталон на каре с каква горна блуза/риза върви или пола на цветя с какъв цвят блуза. Спасява ме това, че много обичам рокли. Съответно имам много рокли. Няма такъв кеф сутрин да облечеш само една дреха!
...
Имам огромно количество дрехи и обувки. Не мога да си прочистя гардероба, защото винаги си мисля-дори тази година да не нося това, другата може да го нося.
+ 1 за роклите, както и за "може да облека догодина".

Мисля, че съчетаването би било по-лесно, ако се използва един от цветовете, които вече са включени в десена - бил той принт, каре, цветя.
Примерно:

# 163
Goddess, слагам 4 модела и се надявам да имаш опит с някои от тях. Изглеждат много удобни, но те и ботушите ми изглеждат удобни. Бях убедена, че ще си ги взема и в кафяво, но определено няма.

Аз тази зима си купих също ботуши. Не са най-удобните ми, тъй като са със сантиметър по-високи от това, което предпочитам. Но ги харесвам.
Сега съм загледала тези, ако някой ги има моля за мнение

# 164
В какъв ценови диапазон са сандалите на марката?

Общи условия

Активация на акаунт