АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Мерси, момичета, значи не съм аз в грешка😃
Савова, моето дете също не изяжда повече от 150гр пюре на хранене. Случвало се е максимум 2-3 пъти да стигне до 180гр. Обикновено около 130-140, а следобяд дори изяжда по-малко. Кърма не знам колко яде. Не знам колко е наддал този месец, в сряда сме на преглед, но на 7м беше 8700, но определено не върви мъничък😃
Здравей те мами.
Аз искам да попитам аз давам на малкия по половин бурканче пюре на обяд на бебо който е на 5 месеца и половина.
Педиатърката ни каза че вече мога да ме давам и кашички.
Въпросът ми е следния как да съчетая млякото ,пюретата  и кашичките.
До сега е ял от Зеленчуковите(Тиква,Сладък картоф,Бял морков,Оранжев морков,Пащърнак,)
А от месните пюренца (Пуешко и Заешко)
Плодово пюре(Сливи)
Как да съчетая млякото зеленчуково пюре и кашичките през деня кое кога да давам.
По принцип сутрин яде кърма на обяд зеленчуково пюре а следобяд от Петък му дадох плодово пюре.
Дай те ми съвет.Бебчо го мерихме на 6 .Април  8400кг 69 см
Лека вечер

# 151
Банята ни е през вечер и да, след всяка баня я мажа. Баща й й прави вана, подрежда патета и тя се потапя - голям кеф. От скоро иска да седи във ваната, за да си плиска и гони патета....
На крачето, около глезена, има едно петно като изгорено от цигара - кръгло и не изчезва, въпреки че сменихме лосиона.
Зеленото в акото да не е от спанак, броколи?
Аз редовно давам каша от брашно от елда и плод или зърна елда с плод. Не е гадно, според мен - опитвам го Blush

# 152
Катеричка, същото е при нас!
Само като помирише пилешко или жълтък и стиска устата.
От кашите също само оризова е вкарана, като и нея отказа вече. Опитах се да й дам елда с круша, но я избута. Аз я опитах, никак не е лоша.

# 153
Катеричка, същото е при нас!
Само като помирише пилешко или жълтък и стиска устата.
От кашите също само оризова е вкарана, като и нея отказа вече. Опитах се да й дам елда с круша, но я избута. Аз я опитах, никак не е лоша.

Ако обича някакъв плод или тиква, сложи в пюрето, може да мине номера и да пробуташ пилето и жълтъка.
А в елдата +плод, слагам и кокосово масло и се харесва.

# 154
Опитах с всички зеленчуци и плодове. Не желае да ги вкуси. Само като усети аромата, се разплаква понякога.
 С какво да започна глутена? С коя каша?

# 155
Аз започнах с овесена каша с АМ. Може да пробваш и със сухарче от спелта.
Просто да си го дъвче и да си чеше венците.

# 156
Лайка, давам овесена каша, но на нея пише че е без глутен.
Бонибом, пробвай с грис с кокосово масло и малко плодово пюре. В началото моя като не искаше да яде добавях почти към всичко рикота и с нея ядеше всичко.

# 157
  • Пловдив
Кашата от Елда не е лоша, а като се смеси с плод нашата много я хапва. Макар че сега съм намалила кашите и давам кус кус, юфка, бебешка паста с масло и сирене или пък плодове с извара или нещо от сорта.
Последно на 7 месеца беше 7.800 и 68 см, ще видим края на месеца как ще е на прегледа за осми месец.

Аз кърмех в началото , като след това реших да се цедя и давах изцедена кърма до към 3 месец. След това приключих курса, не беше за мен, върнах се и на работа и така. След това открих, че имало помпи със специални колани, които няма нужда да държиш с ръка и реално може да работиш/ правиш друго междувременно. Сигурно с второто ще взема такава някой ден 😃

# 158
На мен кашата от елда ми  беше много странно нещо, нямам спомен като дете да съм яла елда, чак в студентските години опитах. За баткото като по-голям бях намерила флейкс от елда и много вкусно става с масло и сирене. Сега кашата от елда на Слънчо също много ми харесва. Нашата Бухта яде всичко, има някои неща, който се харесват повече, други не толкова, но нищо не ми е отказала.
Бонибон, а ти хапваш ли нещо, докато я храниш? Ако не- опитай. Да те вижда детето, че и ти ядеш нещо. Ако е по-любопитна и те вижда , че и ти го правиш може и да иска да опита. Слагай си и на теб неща, които може да се дадат на детето на този етап.( дори да е под формата на пръчици, кубчета , лентички и т.н.). И не е задължително да е само с лъжица, ако трябва гребвай с пръста Simple Smile Не си го навивай като самоцел това с храната. При нас пък жълтъкът е на почит. Не го харесва като е намачкан или в пюре, иска да го вижда цял и да си гризка.
Все се каня и забравям да включа и аз овесена каша и качамак. И тъй като и качамак не се е яло в моето семейство я кажете как става по-добре с брашно или с грис ? С грис съм пробвала няколко пъти - къде стане, къде не, на баткото правех даже пръчици такива, но знам, че може и с брашно.....

# 159
Rolly, в началото тиквата я харесваше, сега ту се мръщи, ту яде по цели  3-4 лъжички тиква с морков. Ще пробвам 2 компонента- месо и тиква или моркови с яйце.
Елдата с круша ми се вижда страхотно вкусно, ще опитам.
Обърках се тотално от разнородни мнения : с кое масло да й смесвам пюретата : рапично, кокосово, зехтин ? Засега не смея да дам млечни, та отлагам гхи.
Рикотата по-полезна ли е от сирене котидж и извара ( щото аз обожавам котидж и съм чела само добри неща, но за бебе става ли ) ?

# 160
А и забравих - червена чушка с тиквичка и жълтък, мммммм - като миш маш е, много вкусно. На някои комбинации казвам на малкото, че ако не го изяде, аз ще го хапна с кеф - е, тогава нищо не ми остава Joy

# 161
Аз във всяко зеленчуково пюре слагам био рапично олио на HIPP и във всяка плодова каша кокосово масло. Така реших проблемите с изхождането, че всичко я запичаше.

Кашите си ги изяжда за 10 секунди, дърпа ми ръката, не мога да смогна с лъжицата. Но слагам в тях по 2 различни плода.
Поръчала съм й сега 4 вида безглутенова паста, флейк от елда и киноа, зърна елда и всякакви подобни. Ще започвам леко по леко с тях, за да й разобразя менюто, а не всеки ден с каши да я храня.

# 162
Жълтъкс го давам пасиран с авокадо и малко мляко.
Като споменахте червен пипер, купувам едно пюре от ябълки, сладък картоф и червен пипер и много го харесва.
В последно време забелязах, че не иска много редки пюрета и иска да ги пие. Сега почнах да давам по гъсти и едро намачкани.

# 163
Елдата я давам с плод, яде я.
Вчера му дадох царевично брашно за пръв път, с круша и си изяде всичко. Днес и утре продължавам с него и след това почвам овесените ядки.
В пюретата слагам зехтин или кокосово масло, ама рядко, защото забравям😃
Жълтък слагам в зеленчуковото пюре, но съм му го давала и направо в устата и го яде. Вече му давам по-гъсти пюрета или директно намачкано с пръст.
Сутринта докато закусвах му дадох да ръфа една лента краставица. Давала съм му така няколко пъти, брои ли се за въведено? Не е изяждал кой знае колко, по-скоро изсмуква мекичкото.

П.С. Днес става на 8м моето момче💙

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 15:20 от Mint.

# 164
  • Пловдив
На обяд слагам рапично или зехтин в пюрето, а в следобедната закуска слагам кокосово, ако е плод+ извара или плод с каша. Ако е юфка или кус кус, слагам ГХИ или краве масло.

Кашата от елда я правя в нас от брашно от елда. Аз също не бях яла никога, но взех за малката, нали уж била полезна, а и в началото можеше само безглутенови да се дават.
Сега ползвам брашното от елда, за да правя бебешки бисквити, като някой път слагам брашно от елда + кокосово брашно и не е лошо.

Аз качамака го правя с царевичен грис.

Общи условия

Активация на акаунт