АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 028
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Mint честити 8 месеца 🥰🥰

Аз слагам масло или рапично на хип, но признавам си не много често, защото забравям 😅

Днес за закуска му дадох кисело мляко, с банан и бисквити на бебелан .. такова щастие скоро не бях виждала 😅

# 166
Какво кисело мляко давате?
Още не съм, а искам да мина млечните преди глутена.

# 167
Кашата от елда, предварително ли накисвате елдата. Не съм давала до сега, яде доста неща, но искам да и направя за разнообразие.

# 168
Едни казват, че трябва да се дава нискомаслено мляко, други казват пък точно обратното. Всеки препоръчва различни марки и т.н и т.н .. та по този повод реших да му давам каквото мляко сме купили за вкъщи.

# 169
Нискомадленото го препоръчват след 1 година.
Елда не съм давала до сега и се чудя да я давам ли при условие, че никой не я яде у нас.

# 170
Вкъщи се яде скир Confused
Ние хапваме елда. С нея замествам ориза. Даже миналата седмица правих елда с гъби и спанак за нас.
Аз обаче директно давам зърно елда (накиснато предната вечер и сварено), а не брашно.

# 171
Кашата от елда, предварително ли накисвате елдата. Не съм давала до сега, яде доста неща, но искам да и направя за разнообразие.
Зависи каква елда ще вземеш. Има инстантни каши, които само се добавят към вода( ползвам Слънчо). Има флейкс, който е хубаво да се залее с вряла вода и да се изчака, но не бих го дала преди годинката. Има и елда, която се готви....е нея вече не съм я готвила хаххаха Simple Smile

Савова,  не пречи за разнообразието да пробваш, може на детето да му хареса. Поне не е нещо рисково, което знаеш, че може да му навреди.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 15:50 от Harista

# 172
Моята София е на 8 месеца 9,600 кг, 78 см. Доста голяма изглежда за възрастта си. На ядене хапва около 100грама пюре. Досега ми отказва категорично само сирене и елда. А големите деца вкъщи много обичат.  Ние ядем елда редовно защото таткото е полу руснак и покрай него.
И аз искам да разнообразя менюто. Кога мислите да вкарате киноа, нахут и белена леща.
Какво  не харесахте на люлката. Не е стабилна ли? Много ме е яд че нямаме нито едно дърво просто да закача на клона.

# 173
MelanyТази или другата седмица ще вкарам риба и след това почвам с бобовите култури.

Елда давам от кашата на Слънчо, комбинирам я с плод за СЗ, но не знам дали ще купя пак.

# 174
Melany, не е центрирана, като люшкаш малко по-силно и започва да се мърда назад люлката. За тази възраст е ок, но след няколко месеца вече няма да ни бъде от полза. Мислех да я връщам, но после решихме, че ще я ползваме сега.
Аз давам каша от елда с ванилия на babybio. Само тази каша яде. Слагам кокосово масло вътре.
Киноа имаше в едно готово пюре. Веднъж накиснах от вечерта с идеята да я сваря, но нямах време после.

# 175
MelanyТази или другата седмица ще вкарам риба и след това почвам с бобовите култури.

Елда давам от кашата на Слънчо, комбинирам я с плод за СЗ, но не знам дали ще купя пак.
Елда на слънчо може ли да се добавя плодово пюре.
Пиши че се прави 140 мл премерена вода и 15 грама от кашата когато я разбърква колко плодово пюре трябва да добавя.

# 176
Аз не следвам инструкциите, на око я правя. Да кажем около 2-3 равни супени лъжици със 100 мл вода  и добавям около 100 гр. плод

# 177
Аз не следвам инструкциите, на око я правя. Да кажем около 2-3 равни супени лъжици със 100 мл вода  и добавям около 100 гр. плод
Много благодаря

# 178
Аз правя 1/4 от посоченото на кутията, защото винаги остава. Слагам пюре на око. Ако пюрето е много течно може да сложа една идея повече инстантна каша, за да не тече от лъжицата.

# 179
Аз правя 1/4 от посоченото на кутията, защото винаги остава. Слагам пюре на око. Ако пюрето е много течно може да сложа една идея повече инстантна каша, за да не тече от лъжицата.
Много благодаря .
Бебо изяде кашичката която направих
140 мл преварена вода и 15 грама от кашата плюс половин бурканче пюре круша уилямс.И много му хареса.
Изяде си всичко.

Общи условия

Активация на акаунт