Обсъждане на имотни обяви-22

• 53 143
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Танграта, не е съвсем така. И в момента има изисквания за паркоместа за инвалиди във всяка сграда да. При по - големите сгради (не съм сигурна точно мисля с над 15 жилища ) е задължително да има някакъв % осигурени жилища с достъпна среда. Затова и в новите проекти те са разположени на партер или 1-ви ет. с цел да  се  изпълнят завишените изисквания само на 1-то жилищно ниво. Въпреки това при ново строителство общите части са по 20-30%. Като ги разхвърляш увеличението на още 6-8 етажа ще скочат на 35-40%. Освен това в момента доста търсени са така наречените маломерни жилища . Моите родители също си купиха такъв. На 75 м2 застроена площ разполагат с 2 спални, дневна с кухненски бокс, баня, отделно мокро и 2 тераси (малки). При новите изисквания за подобно нещо ще ти трябват поне още 25 м2 за широки коридори, широка баня и широки тераси при запазени размери на останалите помещения. Освен че трябва да се плащат повече общи части,  трябва да се купуват и по- големи жилища, за да си получиш старата реално необходима площ.

# 121
И аз съм на същото мнение. Не мисля, че е обосновано да важи за всички. Твърде много се оскъпява.
А общината ще оправи ли всички улици до всички ново сгради, така че всички улици и тротоари да отговарят на тези изисквания;)
Или И това ще е подарък от строителната фирма към общината?
20 процента най-малко ще скочи крайната цена, заради големите квадрати на общите части. Освен ако архитектите не измислят някакви "иновации" пак;)

# 122
Имам близък поглед, няма да уточнявам по каква линия, но новите строежи задължително трябва да са с оправени улици и тротоари от инвеститора, иначе не им разписват акт 16.

# 123
  • София
Имам близък поглед, няма да уточнявам по каква линия, но новите строежи задължително трябва да са с оправени улици и тротоари от инвеститора, иначе не им разписват акт 16.

Да, подтвърждавам от наблюдения. При нас в Дианабад има доста нови строежи. Сега ги довършват и паралелно с това пренареждат тротоари и бордюри. А предишни години зарязваха всичко с изпочупени плочки.

# 124
Това произтича от измененията в ЗУТ от февруари тази година. При не приложена регулация по улиците и при липса на изградена инфраструктура не получават нито РС, нито Акт 16.

# 125
  • София
Не съм специалист, но мисля, че бъркате малко.
Строителите и преди 6-7г (може и повече, не знам) довършваха улиците и тротоарите за своя сметка. Навсякъде, където съм гледал, всичките тротоари и улици строителите ги правиха.
Изключения бяха тези, насред полето, където изобщо няма улица.
Разликата е, че сега ще се задължат и да закупят терена на самите улици преди да ги направят. (ако не е общински).
Т.е. в единия случай само трябва да се асвалтира. В другия случай трябва да се организира от 'а' до 'я'. И да се закупи теренът.
Даже и преди, мисля беше изискване за акт 16 да са направени тротоари, засадени дръвчета, където е предвидено, малки градинки и тн.

# 126
  • София
Танграта, може. Но поне в Дианабад не го спазваха до скоро. Няколко блока около нас се заселиха, оставиха изпочупени тротоари и бордюри. Улиците си ги имаше от преди, но с бетоновозите ги разбиха и изоставиха. Сега срещу НВ кулата  редят тротоари за големия блок. Също и около 3 малки блока във вътрешността на квартала.

# 127
Здравейте, в тази сграда https://m.imoti.com/obiava/91159386/prodava-3-staen-grad-sofiya- … oderno-predgradie
Със съпруга ми харесахме тристаен апартамент, 93 кв.м чиста жилищна площ, намиращ се на 5 етаж, за близо 82 хиляди Евро. Бих се радвала ако споделите някакво мнение, за живот в Модерно предградие откривам само стари коментари (не че съм и търсила много обстойно Simple Smile

# 128
Скоро гледах един ап там, бях пусал тук. Качествено строителство, 750м от метро, 700€/кв все още има с добро изложение, разпределението е много добро. Вижте в имот.бг. Иначе квартала е аналогичен на люлин, обеля, има на места цигани. Има много ниско строителство/къщи, но има и мн панели. Има пространство. Ако сте с деца не бих го препоръчал за отглеждане. Ако пътувате главно с кола е добре инфра към центъра и бърз достъп до тангентата. Метрото е май последна спирка. Като цяло за малък бюджет е добър вариянт. На близо има зап парк. Но повече от 700-730€/кв за шиз аз лично не бих дал за модерно.

# 129
Ами Модерно предградие не е аналогичен на Люлин (дори най-крайните части) и Обеля. И никога не е бил, още от началото на застрояването му, там в средата на полето.

# 130
За самият квартал не мога да кажа нищо, но след като е близо до Сливница, то да се има предвид, че булевардът е много натоварен и може да  е шумно. Точно юг ще гледа към булеварда.

# 131
Много артистична идея за спалня - на рафт над кухненските шкафове
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16185111346904 … k=6lr9d7&f1=1

# 132
Кифтета ши сануват като дойдат от провинцията в желания квартал манли.

# 133
  • София
Здравейте, в тази сграда....
От едно време си го знаем като Мизерно предградие, кое му е модерното, никой не разбра. Гето си е и няма изгледи това да се промени. Няма никакви плюсове. Само цената - такава трудно ще намерите в София.

# 134
В Модерното зависи къде е сградата. Ако има да се ходи пеша докато стигнеш автобусна спирка - твърдо не.

Много артистична идея за спалня - на рафт над кухненските шкафове
Що, като детска стая е, значи за по-вдетинени и младежки настроени обитатели. Най-подходящо е за сам ерген алпинист, ще впечатлява дами с гледка от високо Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт