Обсъждане на имотни обяви-22

• 52 589
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Та холът като място за социализация на семейството стана много важен, а кухнята вече е може би с второстепенно значение.
Искаш да кажеш, че звукът от абсорбатора и миксера подобряват социализацията на семейството гледащо мач на дивана в съседство? И жената е уважена много повече в кухня, където липсва достатъчно място да нарежеш една салата защото като извадиш два домата и една краставица плотът вече е пълен, пък и няма къде да сложиш домакински робот че да се улесниш 😂

# 631
Най-удобно е на приказки, ще предложим елисейския дворец с 365 стаи за всеки ден през годината 😊
За голям апартамент с различни екстри или къща в СФ и добра локация и пртетенции трябват доста пари. Кой с каквото може с това се задоволява. И кухни защо ви са като не обичате готвите? 😊

# 632
Ефибуш, какъв ти абсорбатор, нали вече не се готвят миризливи манджи! А с миксера кекс ли намекваш, че се прави?! Абсурд!
В съвременните семейства се ядат само сурови зеленчуци и кълнове! И мачове не се гледат, защото нямат телевизия! Звучи тиха зен музика и се чува само разлистване на книги или оммм.

# 633
Такива преустройства не се ли съгласуват със съседите, нали миризмите ще отиват на стълбището?

Миризмите, ако има такива ще отиват по-скоро в централната част на площта на апартамента.
Има работещ комин, там, където ще са котлоните. Ще се търси и много мощен абсорбатор.
Малко по-добър вариант е от кухня в хол.
А със съседите не съгласувам, 90-годишни хора са и въобще не ги интересува кой какво прави.

# 634
аз нямам кухня

# 635
Споменахте Малинова Долина, ето ви нови обяви за тристайни от нова сграда под 1000 евро кв и с 2 тераси

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c161402045181439

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159636460119167

# 636
Доста кофти опция ми се струва да си проветря комшията манджата в общия коридор. То при нас един си преградил от хола да си направи кенеф и няма да казвам какво се случи на съседката отдолу, точно където й е кухнята при един теч. Ядове и проблеми и уж спря да ползва тая тоалетна.. Хора, безумни са подобни преустройства, все пак не живеем в къщи, трябва да се съобразяваме поне малко…

# 637
...ама наедно като са е по-просторно и не ми пречи.

Много бързо свършват стените като са в едно правоъгълно помещение, та не е като да не пречи! Освен ако нещото наречено кухня не е 2-3 метра, буквално зачукано до входа на това помещение!

Не схващам какво имаш предвид, но на мен не ми пречи както съм си. Да, ако имах отделна кухня с врата към отделна трапезария, с врата към отделен хол щеше да е по-добре, ама отивах на по-голям апартамент, а аз се целех в 100-110 квадрата ( 90 нетна площ някъде).  Въпросната конфигурация изисква кухня 10 квадрата, трапезария 10 и хол 20-25 и отивам на по-различен тип апартаменти. Де да знам, ако бях намерила такъв какво щях да реша, ама нямаше, а намереното ме устройва.

# 638
В 90-95 квадрата се събира чудесно конфигурацията с отделни, но свързани хол-трапезария-кухненски бокс. Моето бившо ЕПК беше 93 квадрата и малко по документи. Нетно естествено, не по сегашното площообразуване на НС. 2 спални по 13 и 15 квадрата, баня/тоалетна около 3 квадрата и нещо (не помня точно), дълга и тясна тоалетна, килер, отделно място за 4-крилен вграден гардероб в коридора, 2 балкона (1 на хола, 1 на едната спалня).
Кухненският бокс беше малък по моите разбирания, но на буквата Г беше колкото сегашните боксове в кухньохоловете, не по-малък.

# 639
В 90-95 квадрата се събира чудесно конфигурацията с отделни, но свързани хол-трапезария-кухненски бокс. Моето бившо ЕПК беше 93 квадрата и малко по документи. Нетно естествено

Тоест отиваме на 120 квадрата по НА. А аз държах и на свестни спални над 14-15 квадрата и с ширина над 300 см. По-важно ми беше от отделната кухня и с оглед на това изискване трябваше да търся тристаен около 140-150 квадрата, което е друга категория, а моят таргет беше пенсионерско жилище. Иначе в старото си имаме отделна кухня и мога да сравня дали ми липсва.

# 640
Въпросната конфигурация изисква кухня 10 квадрата, трапезария 10 и хол 20-25 и отивам на по-различен тип апартаменти.
При нас е така, и в резултат жертвахме гараж 😀  Някои ще кажат, че е мноо тъпо, гаражите се имат за must, като чета темите. Аз пък си мислех, че гараж все някога някак може да се купи допълнително, но апартамент от 100 на 120 квадрата няма как да се разтегне. Мъжът ми трудно се нави, ама нали съм шефът вкъщи, та сега паркира на улицата 😀

# 641
При нас е така, и в резултат жертвахме гараж 😀  Някои ще кажат, че е мноо тъпо, гаражите се имат за must, като чета темите. Аз пък си мислех, че гараж все някога някак може да се купи допълнително, но апартамент от 100 на 120 квадрата няма как да се разтегне. Мъжът ми трудно се нави, ама нали съм шефът вкъщи, та сега паркира на улицата 😀

Ама ние сме двама старци, дето ще си живеят самички и 100 квадрата ни стигат (105 по НА, 90 застроена площ).  Къде ще се гоним с дядката в 120 квадрата? И трябва да ги чистим и поддържаме. А гаражът си е мъст за нас в същото време. Според мен да се купи после е безнадеждно.

# 642
  • София
Добре де,като имате от първа ръка кофти пример,защо сте се насочили да купувате на зелено? С тези политически смени в момента при много фирми има забавяния с актовете за неопределено време,с големите знаете какви скандали излизат.
Точно това ме спира да се насоча към покупка на зелено. Харесва ми проекта, харесва ми мястото, разпределение, етаж и т.н., но някак ми е притеснено и споделих в темата защо.

Скрит текст:
При нас е така, и в резултат жертвахме гараж 😀  Някои ще кажат, че е мноо тъпо, гаражите се имат за must, като чета темите. Аз пък си мислех, че гараж все някога някак може да се купи допълнително, но апартамент от 100 на 120 квадрата няма как да се разтегне. Мъжът ми трудно се нави, ама нали съм шефът вкъщи, та сега паркира на улицата 😀

Ама ние сме двама старци, дето ще си живеят самички и 100 квадрата ни стигат (105 по НА, 90 застроена площ).  Къде ще се гоним с дядката в 120 квадрата? И трябва да ги чистим и поддържаме. А гаражът си е мъст за нас в същото време. Според мен да се купи после е безнадеждно.
Точно това ми е един от доводите против апартамент повече от 100-на квадрата. Вярно, че е супер, ама после има да се гоним с ММ. Децата растат, да са живи и здрави, предполагам и се надявам да няма желание да живеят с нас. Smile Ние с ММ да струпаме една скромна къщурка за старини, а синовете нека се оправят с апартаментите в града.
Гаражът за нас е must, ММ и дума не дава да издумаме.

# 643
Много обичам някой ми да ми казва кое трябва да ми харесва, на мен. Чудничко!
Миткомиташки е пример за някой, който обича да си налага личните предпочитания като меродавни. Всеки да си купува и да си живее в жилище с разпределение, което си му харесва.
Мен не мож' ме накара да захаресвам жилище с отделна кухня, няма такава мъка просто, но това е моето усещане и няма да тръгна да обяснявам на хората, които предпочитат отделна кухня, колко са им зле предпочитанията.

# 644
Ами то и аз харесвам 3в1, но в онази старата конфигурация - с прозорци на всяко от тези помещения и с възможност, ако искаш, да отделиш с врати или да си стои отворено. Кухнята, отделена от хола с коридор/и и жената там, а останалото домочадие в хола, наистина не е приятен вариант.

Но всеки път, като обсъждаме абсорбаторите/аспираторите, все се казва, че трябва да се отвори прозорец, за да е ефективен. Е, ако прозорецът е до кухнята/в кухнята, би било чудесно. А не да стоя на студено през зимата в хола, защото готвя, а на абсорбатора му трябва свеж въздух и топлообмен.

Между другото, една супа истинска да свариш, едни яйца да изпържиш, все си иска проветряване. Една замразена пица да изпечеш, пак си иска проветряване. За да не остане миризма на манджа. Работя над заведение и "ароматите" от кухнята не са никак приятни. То картофена крем-супа, то пица, то какво ли не - миризмата е на манджа, не е приятно.

Но да, всеки с предпочитанията си и не може да има валидно и единствено вярно и добро решение. Проблемът е, че апартаменти НС с кухня-трапезария-хол с прозорци на всяко помещение и опция за затваряне поне на кухнята са с квадратури над 150 обикновено, т.е. не са по възможностите на средностатистическия купувач. А дори и с голяма квадратура, пак не винаги позволяват отделяне. Т.е. възможностите за покупка на жилище с такова разпределение са ограничени от предлагането.

Общи условия

Активация на акаунт