ЕНДОМЕТРИОЗА - Тема 16

• 48 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,  нова съм в темата и имам въпрос, свързан с поставянето на Золадекс. Сигурна съм, че е разисквано, но нямам възможност да прочета сега всичко назад. Медицинско лице ли ви го поставя или вие сами? Питам, защото виждам, че поставянето е сходно с инжекциите при инвитро, само дето иглада е по-голяма. Благодаря на отзовалите се!

# 331
На мен ми го слагаше моят АГ.
Слагаше ми го в рамото, тъй като имам много силен праг на болка в корема. Препоръчвам др Дойчиновски, няма да усетите никаква болка. 🤗
Здравейте,  нова съм в темата и имам въпрос, свързан с поставянето на Золадекс. Сигурна съм, че е разисквано, но нямам възможност да прочета сега всичко назад. Медицинско лице ли ви го поставя или вие сами? Питам, защото виждам, че поставянето е сходно с инжекциите при инвитро, само дето иглада е по-голяма. Благодаря на отзовалите се!

# 332
Аз да ви кажа по време на цялото инвитро си слагах сама всички инжекции, както и сега си бия Фраксипарин сама, но този Золадекс не бих могла да си го причиня сама да си го бия... Grinning Самото усещане от инжекцията не е кой знае каква болка, напълно поносима е, но иглата е доста дебела и за мен има психологически момент, който трябва да се прескочи, ако човек сам си я поставя. Иначе съм виждала клипчета в интернет на жени, които сами си ги бият. Simple Smile

# 333
Не само, че ми я поставяше медицинско лице, но и трябваше да е такова с опит. Правех ин витро в Щерев, там беше и операцията и лечението и там ми слагаха инжекциите, но ги слагаше единствено главната сестра. Останалите казваха, че не са обучени да ги поставят и викаха задължително нея. То не е просто подкожна инжекция, трябва да се поставя внимателно, тъй като съдържанието не е течно, а е имплант. Моят съвет е да не рискувате самостоятелно. Аз също съм си поставяла сама всички инжекции за две ин витро процедури, както и през цялата бременност фраксипарин, но с тази не бих рискувала.

# 334
Ще разкажа, за да се посмеете на мой гръб за драмите ми покрай тая инжекция Grinning Първо бяха 1000 разправии докато я взема, но важното е, че успях Simple Smile ММ ми беше слагал инжекциите за стимулациите и питах Дойчиновски дали мога сама или трябва медицинско лице. Той каза изрично медицинско лице, което има опит със слагането на такава. Ок.
Отивам при ЛЛ да ми изпише Резилигото, докато чакам питам дали като си я взема мога да се върна да ми я сложат. Сестрата:
- Каква е тази инжекция?
- Ами... нямам идея още, сега за първи път ще я взимам.
- Като Золадекс ли е?
- Май да.
- Аааа не, аз тия големи игли не ги пипам.
*аз гледам леко стреснато*
Ок, добре, успях да си взема импланта, ама стана късно. Звъня на Дойчиновски, той проверява кой е нощна във Вита и отивам в 9 вечерта. Добър вечер, легни, а-у, как си му е ред. Давам си кутийката и пича я отваря и започва да чете упътването. Аз започвам да се притеснявам маааалко повече. Но щом Дойчиновски ме е пратил при него, значи няма да ми я забие в коляното по грешка.. Идва до мен, гледа ми корема с трите дупки от лапарото.
- Това от операцията ли е?
- Да
- Добре. *опитва се да хване някаква кожа измежду белезите, ама нъц - не съм пила много вода през деня* Е, как да стане сега... Ти нямаш подкожно място Grinning
- Ааа, не знам...
Надупчи си ме, няма да си кривя душата - болеше, но стиснах зъбки и мина. Даде ми памук, каза да си търкам местенцето поне 10 мин, за да не се подуе и аз бях толкова стриктна, че докато си плащах интервенцията продължих да се търкам, доста неучтиво Simple Smile На следващия ден си ме болеше като натъртено, явно съм прекалила Grinning На третия ден нямаше вече нито подуване, нито охче Simple Smile

Доста ме стресна тази инжекция, а за последната година и половина ме надупчиха бая, мислех, че съм свикнала, но мина Simple Smile Ще мине и при теб. Само не пий аспирин преди това, че да не ти потече повече от няколко капки кръв Simple Smile И пий вода, не да си като изсъхнал картоф като мен и да се чудят как да е ощипят Grinning

# 335
Ще разкажа, за да се посмеете на мой гръб за драмите ми покрай тая инжекция Grinning Първо бяха 1000 разправии докато я взема, но важното е, че успях Simple Smile ММ ми беше слагал инжекциите за стимулациите и питах Дойчиновски дали мога сама или трябва медицинско лице. Той каза изрично медицинско лице, което има опит със слагането на такава. Ок.
Отивам при ЛЛ да ми изпише Резилигото, докато чакам питам дали като си я взема мога да се върна да ми я сложат. Сестрата:
- Каква е тази инжекция?
- Ами... нямам идея още, сега за първи път ще я взимам.
- Като Золадекс ли е?
- Май да.
- Аааа не, аз тия големи игли не ги пипам.
*аз гледам леко стреснато*
Ок, добре, успях да си взема импланта, ама стана късно. Звъня на Дойчиновски, той проверява кой е нощна във Вита и отивам в 9 вечерта. Добър вечер, легни, а-у, как си му е ред. Давам си кутийката и пича я отваря и започва да чете упътването. Аз започвам да се притеснявам маааалко повече. Но щом Дойчиновски ме е пратил при него, значи няма да ми я забие в коляното по грешка.. Идва до мен, гледа ми корема с трите дупки от лапарото.
- Това от операцията ли е?
- Да
- Добре. *опитва се да хване някаква кожа измежду белезите, ама нъц - не съм пила много вода през деня* Е, как да стане сега... Ти нямаш подкожно място Grinning
- Ааа, не знам...
Надупчи си ме, няма да си кривя душата - болеше, но стиснах зъбки и мина. Даде ми памук, каза да си търкам местенцето поне 10 мин, за да не се подуе и аз бях толкова стриктна, че докато си плащах интервенцията продължих да се търкам, доста неучтиво Simple Smile На следващия ден си ме болеше като натъртено, явно съм прекалила Grinning На третия ден нямаше вече нито подуване, нито охче Simple Smile

Доста ме стресна тази инжекция, а за последната година и половина ме надупчиха бая, мислех, че съм свикнала, но мина Simple Smile Ще мине и при теб. Само не пий аспирин преди това, че да не ти потече повече от няколко капки кръв Simple Smile И пий вода, не да си като изсъхнал картоф като мен и да се чудят как да е ощипят Grinning
Аз знам, че след поставяне на Золадекс, не се търка мястото с памук, защото импланта се размества. На мен винаги ми се карат като започна да търкам..

# 336
Здравейте,тогавашния ми доктор ме караше да лягам на магарето,да си поема въздух да кашлям и тогава ми е биеше в корема.Аз също си биех всички инжекции за инвитрото сама,но това нещо беше като пирон.

# 337
Александра... човечеца каза да търкам :/ ще питам този месец пак.
Някой друг да са го шляпнали през пръстите, че си е търкал набоденото местенце?

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 00:17 от Inferiya

# 338
Аз само натисках малко мястото и си лежах известно време.

# 339
Здравейте, момичета!
Бих искала да Ви попитам, има ли някоя от Вас, която след Золадекс е продължила с Линдинет 20?
Благодаря!

# 340
Здравейте, има ли значение на кой ден от цикъла се слага първия Золадекс?

# 341
На мен АГ ми беше казал да го сложа в началото на цикъла, защото така се предполагало, че би трябвало да спре от раз и да няма допълнителни прокървявания и при мен така и стана, но съм чела доста случаи, при които след първата инжекция са имали още един цикъл момичетата.

# 342
На мен АГ ми беше казал да го сложа в началото на цикъла, защото така се предполагало, че би трябвало да спре от раз и да няма допълнителни прокървявания и при мен така и стана, но съм чела доста случаи, при които след първата инжекция са имали още един цикъл момичетата.
Моето АГ каза,  щом намеря, веднага да го поставя. Много трудно го намерих и взех първата доза без здравна каса.
Питам, защото ми дойде цикъл, дори подрани с цяла седмица. Много се притесних!

# 343
Аз съм с Резилиго, но принципа е същия. Трябваше на първи ден, но и аз имах драми с взимането на лекарството и я сложих на 5тия ден. Ще видя как ще съм с М след някой-друг ден, ще има ли, няма ли Simple Smile

Аз с малко по-прозаичен въпрос - когато бях на стимулации ми казаха, че при прием на хормони не се препоръчва фотоепилация, защото хич да не е си е някакво облъчване. Не се сетих да питам док, че бях заета да зяпам гигантската игла Grinning При тези хормони същото ли е положението?

# 344

Аз с малко по-прозаичен въпрос - когато бях на стимулации ми казаха, че при прием на хормони не се препоръчва фотоепилация, защото хич да не е си е някакво облъчване. Не се сетих да питам док, че бях заета да зяпам гигантската игла Grinning При тези хормони същото ли е положението?

Не се препоръчва, защото може да направиш пигментни петна по кожата. При бременност и по време на стимулация също не трябва да се правят процедури за фотоепилация и трябва да се пазиш много повече от слънцето. Кожната ми лекарка каза - задължително крем с 50ти фактор ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт