Юлски бебета 2020, тема 3

• 17 048
  • 473
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте  Simple Smile включвам се по-късно в нашата тема, но се радвам че ви виждам Hug
Моето момиче е на 10м. Последната седмица тя извади 2 предния зъби от горе, но ги извади доста драматично. Вдигна температура 38.5, беше страшно крива, отказа твърдата храна, разстройство, подсичане на дупе, сополи. О, много сополи. И продължават, не знам възможно ли е от зъби толкова време? Покашля от време на време, прегледаха я 2 педиатри и гърлото беше чисто миналата седмица. Но не знам как да процедираме - нашата док я няма.
Виждам че и вие сте се сблъсквали с подобно нещо. samodelia, радвам се че сте добре!
Иначе се изправя от 7м, в момента пълзи активно из апартамента.
С храненето въведохме всички основни групи - но се притеснявам малко от глутена. Странното е че ако се изхожда 3 пъти- 2 са нормални и 3 е диарично. Сега спрях глутена за няколко дни да видим, дано всичко е наред.
Не иска да яде парчета, освен ако не й дам сама да си гризе. Затова мисля да я записвам на детска кухня скоро, но изчакваме да минат сополите.  Simple Smile
Поздрави от нас Heart

# 166
Мами, има ли все още бебоци, които ядат само гладко пасирана храна? Единствено попара яде, която все пак е на някакви парченца, но от всичко друго му се гади, сякаш се дави и не смея да насилвам. Твърда храна сам да яде абсурд. Мисля, че много изоставаме в това отношение и не знам как да го променя...

# 167
  • Несебър
Гаденето е нормално, защото не знае как да дъвчи. Моята яде твърди храни и все още ѝ се догажда. Рефлекс е, когато се опитат да погълнат по-голямо парче, езикът го изтласква напред. Природата го е измислила, като предпазване от задавяне.
Може да започнеш с малки парченца в пюрето или по-гъсти консистенции. Или предлагане на finger foods. Не се шашкай от гаденето! Ако бебо се чувства окей и след като му се догади продължи да си хапва, значи няма за какво да се тревожиш.

# 168
Четох наскоро за един  трик - когато бебето има позиви за повръщане по време на хранене от парчетата, не реагирате. Просто седите и гледате бебето, все едно нищо не става. Обикновено детето се справя и продължава да яде.
Аз също изпитвам затруднения да напрАвя преход към обща храна. Затова я храня с пюре и после давам finger food, не е ясно колко изяжда, но обожава. Сухаритеи бисквитките си ги изяжда без проблем.
Давайте на бебетата и те с времето ще свикнат.
Аз съм доста притеснена за тази диария, не знам дали има общо с глутена. В началото й давах 2 седмици готово пюре банан, ябълка и бисквити на Хип и се понасяше много добре. Започнах да предлагам сухари, хляб и след известно овреме стана това.   Sad

# 169
  • Несебър
Диарията е, ако е воднисто или слузесто, многократно изхождане. И при моята не са всички оформени. Все пак е кърмаче, нормално е като по-голямата част от храната е течна.

# 170
И нашия си харесва пюретата. Добре де ако дам бисквита няма ли възможност да отхапе по- голямо парче и да се задави?

# 171
И ние сме още на пюрета. Дадох един път солета да си я лигави. И си я размекна.
 С 2 , понякога 3 дремки е все още.

# 172
Диарията е, ако е воднисто или слузесто, многократно изхождане. И при моята не са всички оформени. Все пак е кърмаче, нормално е като по-голямата част от храната е течна.
Ами едното изхождане  е слузесто. Предния ден не дадох глутен и вчера нямаше такъв проблем.  Sad

И нашия си харесва пюретата. Добре де ако дам бисквита няма ли възможност да отхапе по- голямо парче и да се задави?

Има едни бисквити на Плазмон, които се казват биберон. Те се разтопяват от слюнката на бебето докато дъвче и реално няма парченца. Пробвайте  Simple Smile
Дремките при нас са две Blush

# 173
  • Несебър
По проучвания няма по-голям шанс от задавяне, ако се даде да речем парче ябълка на пара, отколкото пюрирана такава. Просто е важно детето само да борави, защото всяка наша намеса може да саботира научаването, а дори ако се закашля и ние го тупаме по гърба, е, тогава може да се задави.

# 174
Абсолютно. Препоръчвам да се изгледа видеото на Ася Демирев и др Бояна Петкова за спешните състояния при бебета. Аз специално търсех как се реагира при задавяне.

# 175
  • Несебър
А, при вас от всяка глутен-съдържаща култура ли става рядко акото?

# 176
Малката също не е фенка на по-гъста или по-едро смляна храна...иска си бебешки гладката манджа Joy а е на 9+++.
Да ви питам...децата ви с какво си играят? С дрънкалки и други играят ли?

# 177
  • Несебър
Ако е нещо ново, неизучено си играе с всичко, не само играчки. Има две дрънкалки дето си ги харесва и им обръща внимание веднъж дневно.
Сега тършува всичко, изправя се и каквото види събаря на земята и започва да разглежда. Цял ден събирам някакви джунджурии, като някой охлюв си остава следи зад нея.

# 178
С играчки де занимава дотолкова,
колкото да ги извади. Разхвърлянето му е любимо занимание. Обича с топки да играе. Напоследък обръща проходилката или нещо друго с колела и ги върти. Така се застоява до 10 мин. Когато се гонят с кака си пълзейки е изключително забавно и за мен.

# 179
Най-много играе с кутийки и музикални книжки. Има една с 20 песни и меки бутони, които лесно натиска сам. Доста играеше с нея, но вече омръзва. Има и активен куб, който задържа вниманието за около 10 минути, но много се ядосва, като не успява да пусне кубчетата през дупките, така че понякога го отнемам.
П.п. бънджито и играчката за бутане също му харесват много, както и една светеща играчка за вана.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 09:22 от zvezdi4ka14

Общи условия

Активация на акаунт