Юлски бебета 2020, тема 3

• 16 843
  • 473
  •   1
Отговори
# 75
  • Несебър
Аз харесвам на ЕлБи киселото мляко и Лидълското на родна стряха днес опитахме - добро е. Някой давал ли е кефир на бебе?

# 76
Мами от снощи сме с температура. Снощи беше 38.4 влияеше се от нурофена. Заведохме я днес на лекар, но доктора не и отвори устата за да види какво се случва. Днес към 19.30 е с 39.5 дадох и свещичка и спадна...видях горе леко пробиващо зъбче...но 39.5 е много висока температура...може да е пипнала нещо. Някоя мама случвало ли се е нещо подобно ? Да сте вдигали температура?

# 77
Това е температура от вирус, който най-вероятно е дошъл заради спада на защитните сили покрай избиването на зъбчето. Какво ѝ изписаха?
Повече течности давай, за да не се обезводни от високите градуси.

# 78
Моята беше болна преди 2 месеца, но освен температура беше и много отпаднала, не ѝ се ядеше и играеше, имаше малко кашлица и кихане и диария. Изписаха ни антибиотик тогава защото и дядо ѝ и баща ѝ бяха болни вкъщи. Температура сваляхме с нурофен, парацетамол, ефералган свещички (редувах; ефералгана също е парацетамол, но когато повръща>свещичка) и свекърва ми правеше чорапи с оцет, не знам дали са помагали. През нощта един път започна да се качва бързо до и над 39 и я увихме в мокър чаршаф за малко, много много плака, по принцип съм против бабешките лекове, но бях много притеснена.
Дано минава бързо Hands Pray

# 79
В някои случаи има известна логика в бабешките лекове. При висока температура, трябва тялото да се охлажда.
Пък и когато не искаш да навредиш много на детето , а лекарствени препрати без странични действия няма, си принуден да прилагаш и други методи в желанието си да се намали страданието на детето.

Дсно ѝ мине бързо ☹

Ние сме много криви пак. В период ли отново влезе, зъб ли я мъчи, нямам идея. Обаче не спира да мрънка и иска все в мен.

# 80
Според дежурния лекар, който я прегледа е от зъбите...спадна и температурата за сега, но и давам Нурофен . Иначе яде, не е като да си няма апетит. Дори и с високата температура си играе- една идея по-бавна е в действията си- не е бесен състезател, както преди. Не се е залежала изобщо. Всичко си е стандартното, ако изключим високата температура. Ще я видя днес как ще е и ще идем до Софиямед ако се налага. Аз също знам, че не е нормално да е над 39 градуса при никнене на зъби и че най-вероятно е вирус... Доктора както казах рече и отсече, че са зъби- изписа и витамин ц, ефералган при нужда и калгел- неща, които са за никнещи зъбки. Но не пожела да и види гърлото ( защото до сега бил преглеждал болни от ковид, да не и лепнел нещо зорлем), а на мен не ми позволява да я видя. За сега положението е под контрол с температурата, та ще видим...иначе сега е будна и си играе с кукла..в 4 сутринта Joy- нещо нетипично за нея. Обикновено си спи като пън- ляга в 21 и спи до към 7 без да се буди.
Иначе освен висока температура имаше 2 по-воднисти изхождания вчера сутринта. После не е акала. Пие си вода, пие си мляко, яде си дори пюретата, кашата и попарата...

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 04:17 от samodelia

# 81
Без да се заяждам, но дежурния как разбра, че е от зъби, след като не е гледал в устата?
Аз знам,  че Т при зъби се вдига в деня на пробиване на венеца и с избиването спада. А нашата педиатърка пък, въобще отрича Т да е причинена от зъби.

В момента има вирус, протичащ с разстройство.  Каката донесе от ДГ. Всички вкъщи го минахме. Т вдигна само тя. За кратко и до 38. Не беше отпаднала.

От бабешките илачи за сваляне на Т съм доволна от този със сапун.

Бързо да се оправя детенце Hug

# 82
Кой е този метод със сапун?

Дано бързо се оправи детенцето!

# 83
Ами ще видим. Днес е много жестоко подсечена на дупето...въпроса е да не вдига температура и то толкова висока...с батко и никога не съм имала подобни казуси...вече в такива времена в ковид човек да не разболее за съжаление. Слънчева неделя от нас !:)

# 84
Да попитам каква вода давате ?
Досега купувах бебешка ,но дали е ок опит кана с филтър да давам вече?

# 85
Методът със сапун: събличате детето, вие си мокрите и сапунисвате хубаво ръцете. С така получената пяна сапунисвате детето върху суха кожа. Разтривате гръбче, гърдички (без сърцето), коремче, крачета. Пяната веднага попива.  Правите това упражнение още 1-2-3 пъти, докато пяната започне да остава по тялото. Чак тогава изплаквате с вода (37*). Този метод сваля плавно Т, така че рискът от гърч, поради рязко сваляне е минимален.  Подходящ е за високи градуси, когато има време до следващия прием на лекарство. Не сваля до 36, но сваля до безопасни нива.

Вода му давам преварена в повечето случаи,  но започна да пие по много и вече ще минавам изцяло на изворна. И без това вкъщи постоянно се зарежда.

Samodelia, при сегашното разтройство и моето бебе се подсече яко.

# 86
Вода от кана, като още преварявам.

# 87
  • Несебър
Давам директно от каната, не преварявам.

# 88
Момичета нас ни хоспитализираха за всеки случай...малката тотално отказва всякакви лекарства, а температурата беше неовладяема. Та сега е на система и живна малко. Разбира се вирусна инфекция е. Друго си е човек да отиде на частно...да ти обърнат редното внимание.

# 89
Ох, много неприятно,  но поне ще е под наблюдение и адекватно лечение.

Скорошно оздравяване и бързичко вкъщи Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт