Ринопластика, тема 2

• 116 687
  • 938
  •   2
Отговори
# 810
Носът ти не е толкова зле, колкото го изкарваш. Трябва време. Моят съвет е да си намериш ритейнър за ноздрите (моят е от Али, е от Турция), както и да масажираш и облепяш носа ежедневно. Имаш много оток и си личи. Когато спаднеще се види какво е ооложението
Благодаря за съвета, може ли да ми покажете как изглеждат тези ритейнъри за нос, понеже в гугъл ми излизат само тези за зъби. Масажирам вечер като легна да гледам някой филм, събота и неделя като не съм на работа гледам често да масажирам. И всяка вечер се облепям с лепенки.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 22:39 от meamea_

# 811
Ти си само месец след операцията. Не се притеснявай, върхът ще спадне. Като ми свалиха гипса на втората седмица, моят беше вирнат като зурла на прасе. Слезе си надолу след известно време. Трябваше да го масажирам по определена схема мисля, че беше 3 месеца и една година облепях всяка вечер.  Много стриктно го спазвах това. Носът ми е много хубав, но като свалиха гипса ми се доплака. Не се тревожи, отнема време възстановяването, особено, ако като мен си с дебела кожа.

Да се повторя, че новият ти нос на мен ми допада повече, а ноздрите никога не са идеално симетрични. 

# 812
Ти си само месец след операцията. Не се притеснявай, върхът ще спадне. Като ми свалиха гипса на втората седмица, моят беше вирнат като зурла на прасе. Слезе си надолу след известно време. Трябваше да го масажирам по определена схема мисля, че беше 3 месеца и една година облепях всяка вечер.  Много стриктно го спазвах това. Носът ми е много хубав, но като свалиха гипса ми се доплака. Не се тревожи, отнема време възстановяването, особено, ако като мен си с дебела кожа.

Да се повторя, че новият ти нос на мен ми допада повече, а ноздрите никога не са идеално симетрични. 

Благодаря,  Барби. Как масажираше ти, понеже аз масажирам само там където е отока. Колко време му трябваше на твоя връх да спадне? Доктора каза, че кожата ми е по-отпусната и за това по-трудно спадал отока, нямам достатъчно колаген в кожата. Освен да си взема някакъв колаген да пия, знам ли вече.

# 813
Масажирах през деня на всеки час по 5 повторения. Моят масаж се състоеше от 3 движения. Със средните пръсти започвах от основата на носа, плъзгах ги с отвеждащо движение навън, докато стигна до под очите. Същото повтарях към средата на носа и по към върха. Колаген пия редовно от години, само покрай самата операция бях спряла приема на всякакви добавки, освен тези, които лекарят ми беше препоръчал.

Веднага след като ми махна гипса носът ми беше много отекъл и напълно безформен. Наложи се да ми постави 2 кортикостероидни инжекции. Това беше в петък, а в понеделник отидох на работа, беше подут доста, но никой не е коментирал. Оттам нататък, мисля, че за около 3 месеца спадна до степен аз да си го харесам и да се успокоя, че дори и така да остане пак е хубав.
Но наистина до една година се оформя и спада, имай търпение, прави си масажите и най-важното - облепяй!

# 814
  • София

Това са ритейнърите

# 815
Аз бих се консултирала с опериращия лекар преди да ползвам каквото и да е. Да не стане така че, вместо да изпише вежди да извади очи.

# 816
  • при Arctic Monkeys
Аз мисля че не трябва да има такава асиметрия. Никога не съм имала. Не съм ползвала щипки, не съм правила масажи. Просто ми махнаха гипса на седмия ден. Отоци имах няколко месеца след това. Нямам едно външно шевче. Върхът ми е широк, но е симетричен на скули, устни, широчина на лицето, и пропорционален като цяло. Изчакайте , дано се оправи нослето, иначе е симпатично.

# 817
Носът е по-хубав отпреди и лицето е много разхубавено с него. Дори и да не е това, което сте очаквали. Не бих се срамувала да погледна хората.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 22:39 от marigold_

# 818
Масажирах през деня на всеки час по 5 повторения. Моят масаж се състоеше от 3 движения. Със средните пръсти започвах от основата на носа, плъзгах ги с отвеждащо движение навън, докато стигна до под очите. Същото повтарях към средата на носа и по към върха. Колаген пия редовно от години, само покрай самата операция бях спряла приема на всякакви добавки, освен тези, които лекарят ми беше препоръчал.

Веднага след като ми махна гипса носът ми беше много отекъл и напълно безформен. Наложи се да ми постави 2 кортикостероидни инжекции. Това беше в петък, а в понеделник отидох на работа, беше подут доста, но никой не е коментирал. Оттам нататък, мисля, че за около 3 месеца спадна до степен аз да си го харесам и да се успокоя, че дори и така да остане пак е хубав.
Но наистина до една година се оформя и спада, имай търпение, прави си масажите и най-важното - облепяй!

Благодаря,  Барби за изчерпателния отговор. Почвам с масажите по-често, че аз ги правя не повече от 3-4 пъти на ден. Облепям всяка вечер, но и тази асиметрия е много голяма и ме притеснява.
Носът е по-хубав отпреди и лицето е много разхубавено с него. Дори и да не е това, което сте очаквали. Не бих се срамувала да погледна хората. Макар че не е това, което сте очаквали.
Да, може би не точно това си представях и се шокирах като го видях.
Аз мисля че не трябва да има такава асиметрия. Никога не съм имала. Не съм ползвала щипки, не съм правила масажи. Просто ми махнаха гипса на седмия ден. Отоци имах няколко месеца след това. Нямам едно външно шевче. Върхът ми е широк, но е симетричен на скули, устни, широчина на лицето, и пропорционален като цяло. Изчакайте , дано се оправи нослето, иначе е симпатично.
Точно това и аз си мислех, че като махне гипса всичко ще е наред, според това което ми беше казал лекаря и информацията, която бях прочела, до две седмици спада външния  оток, но при мен не е точно така и това ме притесни, че може би операцията не е успешна и има някакъв проблем.
Аз бих се консултирала с опериращия лекар преди да ползвам каквото и да е. Да не стане така че, вместо да изпише вежди да извади очи.
Ще попитам за ритейнера и тогава ще го слагам.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 07:16 от meamea_

# 819
  • при Arctic Monkeys
Този Асенов, специалист унг, всичко прави .. ринопластики, че и фейслифт, че и корекция на уши.. имат ли право тези хора след като не са естетични хирурзи?

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 12:11 от karmacoma

# 820
Този Асенов, срециалист унг, всичко прави .. ринопластики, че и фейслифт, че и корекция ва уши.. имат ли право тези хора след като не са естетични хирурзи?
Не знам дали има право, не разбирам защо когато не можеш нещо да правиш или не си сигурен какво ще стане се натискаш да го правиш! Всичко е за едните пари, няма съвест вече в никоя област дали в естетичната или друга професия.

# 821
meamea_, носът ви не ми изглежда добре в момента, може би да мине време и тогава да се подобри... При мен също в началото върхът беше малко по-вирнат, но сега си ми е добре, доволна съм. Според мен прави само каквото лекарят ти казва, ние не сме специалисти. Дай си време и не се срамувай, никой не гледа хората в носовете, ние сами си се гледаме толкова подробно, на хората им е все тая и нищо не забелязват.

# 822
meamea_, носът ви не ми изглежда добре в момента, може би да мине време и тогава да се подобри... При мен също в началото върхът беше малко по-вирнат, но сега си ми е добре, доволна съм. Според мен прави само каквото лекарят ти казва, ние не сме специалисти. Дай си време и не се срамувай, никой не гледа хората в носовете, ние сами си се гледаме толкова подробно, на хората им е все тая и нищо не забелязват.
И аз на това се надявам , че след време ще се подобри. Общо взето лекаря нищо конкретно не ми каза, лек масаж да правя и това е. Щели да се оправят ноздрите след отока , но поне след 3ти/6ти месец каза доктора. Те са най-фрапантни, и от това ме е срам, и най-вече защото съм направила операция уж  , за да изглеждам по-добре, а то стана обратното. Колко време мина при вас спадането на отока и върха?

# 823
Сега влизам в 7ми месец и чак сега се чувствам комфортно с носа си, имам оток още обаче и то пак на върха, но в началото наистина ми беше вирнат, като лисица бях. Моят лекар ми каза, че след година или две ще ми се намести всичко и тогава ще имам краен резултат. С много тънка кожа съм, но пак имам оток, правих масажи, лепях се и т.н., явно не е всичко и до кожа, не знам и аз.

# 824
  • при Arctic Monkeys
Отокът е ясен, всеки го има и от тъканите зависи кога ще отшуми. Според мен такава асиметрия не може да се предизвика само от оток. Трябва да свикнат нашите лекари да си поемат отговорност за нещата , които творят. Аз бях с висока степен на изгаряне на лицето от некадърно извършена лазерна процедура. Вдигат рамене и ми казват случва се…

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 12:56 от karmacoma

Общи условия

Активация на акаунт