Ринопластика, тема 2

• 117 327
  • 938
  •   2
Отговори
# 270
Не знам дали е в разрез с правилата, но преди малко ми попадна този резултат от Дилбер и се потресох..

# 271
Привет, записвам се при вас, за да следя темата. Имах записан час при Дилбер преди време, но покрай тегаво пътуване, бременност след това и Майкъл Джексънските нослета, които започна да прави от известно време, се отказах. След това се бях спряла на Др Игор Поча в Италия, от когото се отказах. Направих видео консултация с Пинар, който ме увери, че няма да гоним чип нос, а резултатът ще е максимално естествен и ми предложи дата, сега се чудя и за Нихат Кая просто защото ми допада като визия. Кой от двамата бихте избрали и защо?

Здравейте, аз имам ринопластика, правена от д-р Нихат Кая преди половин година. От голям и с изразена гръбица нос, исках като резултат максимално естествен и прав. Мисля, че го постигна, с уговорката, че при дебела кожа и анатомични лицеви особености, крайният резултат ще бъде видим около година и половина след операцията. Тогава доста време проучвах лекари именно на база естествено изглеждащи резултати, като изрично търсех такъв, който е първо УНГ доктор (какъвто е д-р Кая). В интерес на истината, не съм правила консултация с никой друг, самият д-р Кая ме видя на живо в деня преди операцията, като преди това целия процес по консутация и организация беше онлайн. Ако имате въпроси относно операция, възстановяване или резултати, ще се радвам да бъда полезна Simple Smile

# 272
Благодаря за отговора!
Това, което леко ме притеснява с Турски хирурзи е именно срещата предишния ден или в деня на операцията- едно е да разговаряш с асистент на Български, друго е да се довериш някому, на когото едва ли не преди да легнеш обясняваш какво искаш и дали е възможно… как се справихте с това и не Ви ли притесни?
С др Пинар поне направихме видео разговор, писах и на един от номерата в ИГ на Др Кая, но няма отговор (преди няколко седмици).
Мога ли да Ви помоля за снимки на лични ако е удобно? Вие правихте ли поне видео разговор преди това?
Кожата ми не е дебела, напротив. Носът ми обаче е с тегава форма и има нужда от корекция отвсякъде- дължина, профил, връх. Не знам дали някой е ходил на консултация с хирурзи на място и се е върнал за операция на по-късен етап, моля споделете. Живея в Италия, категорично ще е тегаво да пътувам с малко дете и бебе само за да се срещна с тях, но ще е по-тегаво да си нося последствията ако не го направя после.

# 273
С българската асистентка на д-р Кая - Кали Костова, си писах няколко пъти, като първо изпратих снимки - мисля, че бяха в профил, анфас и снимка отдолу, така че да се виждат ноздрите. С нея коментирах и възможните дати и си запазих тази, която ме устройваше. Отделно си писах по мейл с клиниката му, за да съм спокойна, че всичко като информация относно самата интервенция, плащане и пр. ще се потвърди и от тях. Преведох им капаро (мисля, 250 евро), като през цялото време отговаряха доста бързо, с отличен английски. Дори ми дадоха няколко опции за превод на капаро, така че да минимизирам таксите за превод.
Доколкото знам, д-р Кая оперира и случаи, които негови колеги отказват, но все пак е добре да коментирате всичко. Той самият идва през няколко месеца и в БГ, даже днес е тук, така че може би е опция да се видите наживо тук, преди да запазвате час.
При мен коментира, че случаят е сложен, възстанояването ще е бавно (така се оказва и до момента) и аз съм благодарна, че не ми спести информация с идеята да ме зариби за операцията и после - каквото-такова.
Изследванията там са много пълни и подробни, той самият оперира с анестезиологична сестра, която е от български произход и разбира български, макар да говори слабо. Отзивчиви са всички, за всякакви въпроси, вкл. и за престоя в болницата.
Ние пътувахме с трите си деца, съчетахме го с екскурзия, възстанояването позволява разходки след това, но все пак винаги има риск операцията да не се осъществи по някакви причини - както от Ваша, така и от страна на лекаря.
Относно комуникацията, съветът ми е да ги търсите основно през Watsapp, на Viber отговарят много по-рядко. Ще изпратя и снимки на лично малко по-късно.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 12:35 от mountain_dew

# 274
Здравейте, след дълго ровене в интернет видях в , че проф. Цветков е затварял перфорация на носна преграда. Мнението е доста отдавна - 2007г, но за съжаление друго нищо не мога да намеря. Моля ако накой има мнение за него да пише.

# 275
На мен лично ми допада д-р Кая. Скромен е, има хубави нослета, не е вирнал носа в облаците като колегите си. Предложи ми ревизия за 4000 евро.
Консултацията, която имах с него беше подробна и детайлна. Не показа отегчение, напротив.

За Пинар съм чела основно позитивни мнения, НО напоследък в групите доста се споделят негови резултати, и под доста имам предвид в 1 ден има по 3-4 момичета на по няколко месеца до година, които пишат колко са доволни.
Всичките му носове са хубави, няма окипазени като при Дилбер. Но той доста подбира пациентите си, не приема всеки. Но тези постове малко ме смущават, защото правя асоциация с други хирурзи, яхнали вълната на Ринопластиката като мода, а не като сложна операция.

# 276
  • София
Най-вероятно имате приложена техника tongue in groove или друга подобна, и евентуално мускулът под колумелата ви е прекъснат, за да спре мимическо движение на върха на носа при усмивка и мръщене.

Отокът може да трае и 2 години.

Кортикостероидните инжекции имат много опасни рискове и се съмнявам да помогнат за оплакванията ви.

Този оток постоянен ли е или на тези места се подувате при определени обстоятелства?

Самите инжекции са кортикостероидни и имат за цел да изтънят сраствания - те се усещат като трайно удебеляване и втвърдяване. Доста рискове носят, не ми се е налагало да прибягвам до тях, и трудно бих се престрашила.

А вашият лекар какво казва по въпроса?

Лекарят каза, че още имам оток да изчакам до февруари, когато става 1 година, но че имало хора, които имат повече време оток. Отокът е постоянен. Не мога дори мимики с носа да правя. А върха е изцяло като камък не мога да го поместя. Просто ми е странно за 1 година, да не изчезне този оток и вече се притеснявам.

# 277
В началото на април ми предстои видео консултация с турски хирург. Притеснявам се много - заради езиковата бариера, заради това да не ми откаже поради сложния случай...

# 278
Velma може ли да споделите с кой от всички хирурзи и първа ринопластика ли ще бъде ?

# 279
  • София
Аз търся хора, оперирали се при Илиев във Варна за отзиви и споделяне как е преминала операцията. Спряла съм се на него, защото неговите резултати ми допадат най-много, доста естествени и съобразени с формата на лицето.

# 280
Дали да не направим група? Аз също съм се насочила към него. За момента ме спира това, че имам информация от две дами, чиито ноздри са несъразмерни... Това доста ме притеснява.

# 281
Как стои въпроса с болничен лист от Турция поради интервенцията?

# 282
За Илиев се интересувам и аз. Както и за Асенов, тъй като работа с местна упойка.

# 283
  • София
Из се колебаех между Илиев, Асенов и Комитски, но в крайна сметка за Илиев чета най-добри отзиви. Турция изобщо не ми допада като вариант, единствено работата на Алев ми допада, останалите са ми много еднотипни. Не искам да обиждам никой, това е лично мое мнение

# 284
На Алев също са му еднотипни. Имам приятелка, оперирана от него. Носът ѝ отпред е като минат с макетен нож и леко крив. Което е и най-честото оплакване от негови пациентки. За Илиев преди година някъде имаше много с лоши отзиви.
Аз следя и фейсбук групата, имам чувството, че се въртят едни 6-7 имена само, лошите отзиви се “филтрират”. Наскоро се появи ново име Селим Туран, изведнъж избухнаха и при него запазени дати. Та мисълта ми е, че много се панипулира изборът. В английската група има много повече упоменати имена и няма цензура.

Общи условия

Активация на акаунт