Ринопластика, тема 2

• 116 648
  • 938
  •   1
Отговори
# 870
Cruella, знаете ли изобщо, какво е стажант, специализант, асистент?
Ако искате ще обясня, да нсЪ излагате😆
Не Успорвате, а направо набеждавате уважаван лекар, който освен естетични операции извършва и много сложни ендоскопски операции за премахване на тумори.
Кой уважаващ себе си лекар/доцент/професор, който е градил името си години с много труд, ще позволи на друг да го срине, пък и да разправя после?
Този явно бивш асистент, лично ли ви каза или чухте от на съседката на  лелинчото сестрин син?😆

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:08 от Чи лу

# 871
  • София
Може да си спестите иронията. Направете си труда да прочетете и ще разберете от къде имам такава информация.
Не мисля, че някой плаща, за да го оперира асистент?

# 872
Чела съм разбира се, затова се ядосвам! Знам чудесно, откъде тръгва тази глупост. Лошото е, че такива откачалки имат аудитория/последователи.
Е, изяснихме се, версията за семейния приятел асистент отпада😂

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:33 от Чи лу

# 873
Подркрепям Чи Лу.
Носът на Златка Райкова е правен от него, някога се засякохме с нея в болницата, по едно и също време правихме операциите. Много повече ми харесва нейния нос, отколкото носа на Преслава например.
curious77, направила си отличен избор за хирург.
Кой от всичките ѝ носове? Не я познавам тази и сега гугнах, но тази жена има поне 8 различни ринопластики.
А Преслава кой я обезобрази?

# 874
  • София
Нямам представа за каква глупост и какви откачалки говорите, но честно казано - не ме и интересува особено. Нямам намерение да спамя в темата повече.
 Относно Преслава:

# 875
Преслава я "обезобразиха" в Германия на втора операция, която е била наложителна след първата. Проблемът не е бил естетически.

Круела, нямам за цел да се заяждам, но мислете, преди да разпространявате слухове от интернетЯ! Жената от която тръгна тази лъжа има 5 ринопластики при 5ма различни хирурзи и от всичките е недоволна.😆

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:56 от Чи лу

# 876
Аз казах, че Джамбазов е ми е би най-добрия УНГ в България стига да те оперира той! Никой не успорва неговите умения. Против това съм да те оперират стажанти и асистенти без твое знание и съгласие.
За съжаление това е доста често срещана практика в БГ при операциите от всякакъв род.
На документи оператор е един, но кой реално влиза и извършва самата операция, дали цялата или част от нея, не се знае.
Дори е много честа практика основния оператор да излезе по някое време на операцията и да довърши друг, което е абсолютно забранено, ама нА, това е реалносттА.

Разбира се, навсякъде е доста често срещано студентите и специализантите да практикуват под надзор. Няма как да се научат само с четене на учебници. Не съм сигурна дали е забранено по време на операция да се включи още някой хирург или да замени оперирания, ако се налага по някаква причина. Епикризите, поне аз като съм ходила, за различни неща, се подписват от ръководителя на отделението обикновено. Трябва да проверя дали при всички случаи е било така, но също не е някакво изключение.

# 877
Един хубав нос не съм видяла от Джамбазов. А че не оперира винаги той, от много време се говори.

# 878
  • Варна
Кукумицинка, аз имам друго предвид.
Специализантът, за да се научи, трябва да практикува, но под постоянния и непрекъснат надзор на специалиста.

Обаче, въпросния специалист не стои през цялото време в операционната, за да контролира, наблюдава. Той влиза по някое време, за да свърши основната част и излиза. Това е забранено, но се прави масово.
В много голям процент специализанти шие. Дори това трябва да става под надзор на специалиста, но не става. То си го пише в прав текст в медицински нормативни актове. Никой от екипа влязал на операция няма право да я напусне преди тя да е окончателно приключила.
Специализантът работи под надзора на лекаря със специалност.

Аз не казвам, че Джамбазов го прави, защото дискусията тръгна от него. Говоря по принцип.

# 879
Проф. Джамбазов няма специализанти от поне 10г., може и повече. Възможно е, когато оперира в университетската болница да влизат такива за да гледат, но в частната, където прави естетични операции, няма.

# 880
Кой от всичките ѝ носове? Не я познавам тази и сега гугнах, но тази жена има поне 8 различни ринопластики.
А Преслава кой я обезобрази?
Единственият й такъв. Trollface
Има една операция и тя е при Джамбазов. За Алисия също се сещам, че и тя при него се прави.

# 881
  • В.Търново
Преслава май в Турция се е правила.

# 882
Качвам временно снимки на носа ми, правен от проф. Джамбазов. Пак да кажа, че при него операциите ми бяха поред 3-та и 4-та - ревизионни. Носът ми преди това беше крив и изобщо не можех да дишам, заради неправилно конструирани хрущяли, както и силно изкривена носна преграда.
.............
Никой никога не е разбирал, че имам операции на носа /разбира се освен, тези които знаят/. Когато съм казвала на незнаещи, те са ми отговаряли, че никога не биха помислили, че имам такива. Моля, не ме цитирайте, ще ги изтрия по-късно.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 09:37 от sharpy

# 883
Аз не виждам особена разлика между преди и след. Thinking Поне от снимката в перфил. (Ако това са снимки на преди и след, де...)

# 884
  • София
Това са снимки след, доколкото разбрах аз.
Много ми харесва носа, много.
Пу пу

Общи условия

Активация на акаунт