Ринопластика, тема 2

• 116 619
  • 938
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Аз се оперирах при Балома. Първо исках при Синани, но ми отказа.
Доволна съм. Имам постове тук
Вече минаха 10 месеца.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 13:33 от CruellaDeVil

# 916
CruellaDeVil, страхотен резултат. Такива естествени носове най-много ми харесват, не тип "Преслава".
Прекрасна си! Flowers Hibiscus

# 917
  • София
CruellaDeVil, страхотен резултат. Такива естествени носове най-много ми харесват, не тип "Преслава".
Прекрасна си! Flowers Hibiscus
Благодаря. Аз естествен си търсех, просто исках нормален прав нос. Без извивки, без чиои върхове. Доволна съм, дишам и не съм ползвала капки от тогава. Носът ми беше зле и вътрешно и външно. Пупен от катастрофа... Абе зле Joy

# 918
Здравейте,
бих искал да дам малко обратна връзка и от мъжка гледна точка:
Изходно състояние: много крива носна преграда с изцяло запушена лява ноздра, месест нос с леко клюмнал връх, слизащ надолу когато се усмихвам, издадено камилско кокалче, гърбица. Години 42, като преди 20 години бях правил септопластика в Плевен, не искам да споменавам името на лекаря, в момента завеждащ УНГ отделение на една от плевенските болници, но същият успя да разшири само едната ноздра, да не направи нищо по кривата преграда, освен да я пробие, да ме държи с тампони няколко дни, ваденето на които беше кошмарно и за капак да имам около 2 месеца секрети с кръв от носа след цялото това  преживяване. Имам пролетен алергичен ринит и от години дясната ноздра тече постоянно през пролетта, като тя явно обслужваше и двата синуса.
Тази година реших да оправя този проблем, предварително казвам, не съм гледал сериозно лекари в БГ, макар че чувам изключително добри отзиви за Илиев от Варна, той е правил много проблемния нос на дъщерята на една колежка и бяха изключително доволни от него.
Спортувам изключително много (особено бягане) и бях решил, че задължително ще се видя с УНГ специалисти, дишането беше за решение на първо място. Посетих два професора: Аслан в Лив Клиник, който е УНГ с насоченост - онкохирургия и който буквално спаси гласа на мой приятел, а също така направи преградата на друг приятел и Теоман Дал в Американската болница, който ми беше препоръчан от приятел в Турция. И двата не са от т.нар. туристически лекари, инстаграмите им НЯМАТ - преди/след снимки и не организират прегледи в България, за това пък и двамата говорят идеален английски и са част от група лекари 66/67 набор, но за това по-късно. И двамата изискват скенер на синуси, който съветвам да си направите в БГ, ако го правите в Турция при прегледа е изключително скъпо, прегледите им са в горния ценови диапазон 150-170 евро, но часовете се организират доста бързо.
При мен и двамата потвърдиха едно и също: ще се наложи отворена ревизионна рино/септопластика, с евентуално присаждане на хрущял от реброто. В крайна сметка след около 10 дни мислене се реших да я направя при проф. Теоман Дал, проф. Аслан е супер специалист, но при положение, че е постоянно в дълги онкооперации видях, че не му се занимава прекалено много с естетическата част по време на консултацията.
Сега няколко думи за проф. Дал: част от една група турски хирурзи УНГ хирурзи,  около 60 годишни, които постоянно заедно организират симпизиуми на тема: естетическа УНГ хирургия, сънна апнея и синусно здраве. Има изкючително информативен сайт и инстаграм, отново казвам: без снимки, но с много информация относно процедурите и как и защо се провеждат, завършил е в Турция, работил е в Америка и има доста специализации в Европа.
Направих си прегледа в средата на октомври, началото на ноември потвърдих и получих дата за операция на 20ти ноември (изрично исках да е в средата на седмицата, съвет - не ги правете в петък, когато всички тръгват на някъде). Професорът НЕ ми е искал да предплащам, каза в деня на операцията се заплаща. Цената е в горната граница, но все пак по-евтина от цените, които чувам за добре наложените в България - Емра и Дилбер. 
В деня преди операцията прекарах около час в частния кабинет на професора: направихме дигитален модел на носа, обясни ми, че ще оправяме основно кривата носна преграда и че ще изправи носа и ще го скъси. Изрично каза, че не обича да стеснява, когато не е наложително, защото не могат да се скрият добре белезите при шиенето на ноздрите отстрани. Обясни, че ще изгради  хрущяла отпред отново и че ще затвори дупката като вземе от него и едва ли ще има нужда от присадка на ребро (2000 долара екстра, ако се наложи), както и че промените във върха ще се видят в периода 6-12 месеца след операцията и че в този период ще се наложат няколко стероидни инжекции евентуално, ако кожата се отпусне, все пак носът ще се скъси между 0.5 и 1 см.  Важно:  каза, че още като той е бил студент тампоните са били отречени и че съм духал кръвни съсиреци и секрети 2 месеца, защото част от кръвта събрала се при операцията е отишла в синусите и не е изтекла, затапена и от тампоните като след това съм я изкарвал по този начин.  Каза ми, че прави една операция на ден и че ще продължи около 3.5-4 часа, в зависимост от това, дали няма да взима от реброто.
Същият ден минах през доста кръвни изследвания, няколко изследвания за алергиии, консултация с анестезиолог в болницата (намира се в Нишанташъ) и на другия ден ме приеха от 14 часа/ С жена ми, която беше придружител получихме две свързани стаи, като в цената беше включена и нейния обяд, вечеря и закуска.
Преди операцията професорът дойде в стаята, след свалянето ми в  предоперационната отново мина да поговорим, а след това дойде да се представи и анестезиологът (и двата дни бяха леко хипита, предполагам от опиатите, с които се занимават постоянно).
В 14:45 ме сложиха на масата и в 18 30 ме събудиха, излязох от упойката изключително лесно, само повърнах почти веднага голямо количество кръв, която вече споменах, къде явно е отишла първия път. Дишането ми беше много добре, в ноздите имах малки силиконови тръбички и дишах през носа без проблем с тях. През цялата нощ на всеки час идваше сестра да ми слага спрей и  мехлем на носа и след 4 часа ме накараха да стана и да се разходя. Професорът мина след операцията и потвърди, че всичко е минало идеално, не е имало нужда от присадка, носът веднага видяхме, че е скъсен и явно прав.
На друият ден изписване с целият комплект лекарства и прибиране в квартирата. Първите три нощи съм спал малко, тръбичките не преечат, но все пак е дискомфортно, особено като носът започне да се движи има лека болка. Подуването беше минимално, синините също, появиха се за малко на третия ден, после слязоха към бузуте и бях малко като бобър за кратко. Искам да подчертая дебело: Дал ми беше казал, че шие доста време, за да е минимален белега и не знам каква точно е технологиата, но външно се виждаше само завързания конец на колоната между ноздрите, а не 3-4 шева, както виждам много често в инстаграм снимки след операцията. На третия ден махнахме тръбичките (АБСОЛЮТНО БЕЗБОЛЕЗНЕНО) и дишането беше веднага перфектно, през цялото време слагах спрей с морска вода и един омазняващ лигавицата, както и пих 10 дни антибиотик. В носа ми имаше малко съсиреци, но никакво кръвотечение. Дишането на момента се усети перфектно, преградата е изправена - казвам директно,че  има леко отклонение в ляво и ноздрата все още е малко по-тясна от дясната, но на фона на това, че преди преградата беше залепена за ноздрата, подобрението е космическо.
На седмия ден свали превръзката от горе, почисти кожата, която беше доста омазнена и с акне и след това отново сложи пластмасовата шина и така още 4 дни. Нямаше фотографи, рийлове в Инстаграм и радостни сълзи в очите. На десетия ден свали всичко - носът е с идеално права форма, връхчето е още подуто и много чувствително на допир, както казах и както и въздесъщият интернет потвърди: при случаи като моя истинската промяна започва около 3-6 месеца след операцията.
След десет дни съм на консултация при него, точно месец след операцията. В момента дишането е супер, слагам спрейове, единственият проблем е лекото дърпане зад връхчето, което чувствам като лигавицата се изсуши, каза е нормално, защото връхчето започва да се свива и все пак там е рязано. Бих определил белегът на колоната като несъществуващ, имам само някаква точка в средата и съвсем леко зачервено около нея. Нямах абсолютно никакво кръвотечение в нито един момент и 20 дни след операцията все още не съм си духал нито веднъж носа, нито съм имал секрети.
Всичките ми колежки и колеги очакваха едва ли не, че ще се появя с Disney princess nose и даже имаше коментари от типа на: ти нищо не си правил, резултатът е напълно естествен, прав нос, с леко чип все още връх.
На успелите да не заспят докато четат, предполагам се върти въпросът за цената: 10500 долара е, знам че можеше да се направи и много по-евтино, предполагам при Илиев щях да постигна същия резултат за половината папри, като си спетя и разходите в Турция, но истината е че след фиаското преди години не можах да се престраша за втори път тук. Мой много близък приятел си направи операция при Даниел Попеску в Букурещ (има хубав инстаграм) и също остана изключително доволен (7500 евро).
Извинявайте за евентуални правописни и пунктуационни грешки, ако някой му има допълнителни въпроси съм на линия.

# 919
  • Варна
Аз само искам да се включа с това, че прегледа при моя онколог в Турция в началото на декември беше 180 евро.

Това за ориентир как горе долу се движат цените там.

Извинявам се за спама.

# 920
  • София
И аз искам да напиша тук мнението си, след като половин година проучвах тук, и най-много мнения във групите във фейсбук. Бях категорична, че ще си правя операция в България, на консултации бях при Сафет Кулов и Мартин Генов. При Кулов консултацията беше почти нищо, от далече, цена определя ей така на всеки различна, разбира се може да е различна, но от 3 метра едва ли разбра случая, дойде за минута само леко да погледне носа, не знам колко празни прикази изприказва без никаква връзка, без да ме остави да задам и един въпрос, и много важно мъжа ми да ме харесвал Simple Smile) И въпреки това, бях готова да направя операция и след седмица, просто исках да се оперирам, бях се навила, на 41 г. Но той категорично каза лятото не, в жегите не е добре, само това май ми направи добро впечатление.
Септември месец се свързах с него и вече даже се уговорихме за дата, междувременно минах и една консулатция при Мартин Генов в София,  еми хубав кабинет, хубави условия, "хубава" цена 4200 евро, то и при Кулов беше 5900 лв, цитирам цени, защо не, всеки се притеснява да каже цените...
Нито парите ми харесаха при Генов, нито визуализацията която направи, аз в такива ситуации съм малко разконцентрирана, но си спомням, че визуално това което направи на модела, беше премахната гърбица, гърбицата ми не беше фрапантна, не видях нито по-къс нос, нито поне малко по-хубав връх.
И благодаря на случайността ли, на съдбата ли, че за няма и седмица пак от отзиви, писане с няколко души, се реших за Турция, и избрах лекар, лекаря е млад, все още не е супер популярен, но това е само в плюс, не мога да понасям тези лекари дето се снимат с пациентките си и с клипчета и снимки и кифлеене търсят нови...
Цената беше 2500 евро, лекаря Comert Sen, е имаше разходи по транспорта, защото 4ри пътувания за 2ма души, това е неприятото, разстоянието, не може да се прибереш вкъщи след половин час, но се преживява.
Извода за мен, и се радвам че така се случи, че там дори да казват всички на конвейер, едни и същи носове, ами не са едни и същи, просто знаят какво правят, може би не всички, този лекар направи всичко според мен супер професионално, много човечен, мил, земен, разговора за операцията беше на ниво, то просто се усеща как си разбира от работата, какво си представям, какво искам, какво е възможно, това че като отвори при самата операция ще види самата преграда, аз си дишах добре, но знаех че имам изкривяване, след операцията каза че най-горе от едната ноздра дишането е било доста намалено и е изправяна преградата. Изобщо си с усещането, че този човек при самата операция, а то тогава се вижда реално всичко, няма как да те прецени през кожата, прави всичко, което е необходимо. Сега носа ми е по-малък, по къс, с изправена носна преграда, без гърбица, върха не е съвсем различен, по-малък от преди, но не изпилен, изобщо не седи като опериран нос, не ме промени, може би аз си мислех, че ще има ефекта уау, колко съм хубава Simple Smile)) но съм си същата с по-хубав нос, минали са едва 16 дни. Дори не мога да преценя дали имам подуване и оттоци, само вътрешно, все пак операцията е по лигавицата, костта и хръщял, ми е по оттекъл вътре и очаквам, че всичко ще се нормализира след време.
Въпреки че много исках да е в бг, мислих си няма как да го направят по-зле, в един момент видях, че може от отзивите които срещах, проблеми с функционалността, крив, несиметричен, никаква работа по-върха, казах си след като ще го правя поне да се опитам да е максимално добре и да знам, че веднъж като се пипне, да не се налага пак, защото примерно бях се насочила и към асен асенов, но осъзнах колко хора има за ревизия след него.
В крайна сметка и в Бг може да стане добре при някои лекари и в Турция може да имаш проблеми, но опита, начина им на работа, всичко което там е като индустрия е в полза на това, че шанса да си тръгнеш от там с по-хубав, функциониращ добре и без проблеми нос са в пъти по-големи Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 23:35 от dessie_d

# 921
И аз искам да напиша тук мнението си, след като половин година проучвах тук, и най-много мнения във групите във фейсбук. Бях категорична, че ще си правя операция в България, на консултации бях при Сафет Кулов и Мартин Генов. При Кулов консултацията беше почти нищо, от далече, цена определя ей така на всеки различна, разбира се може да е различна, но от 3 метра едва ли разбра случая, дойде за минута само леко да погледне носа, не знам колко празни прикази изприказва без никаква връзка, без да ме остави да задам и един въпрос, и много важно мъжа ми да ме харесвал Simple Smile) И въпреки това, бях готова да направя операция и след седмица, просто исках да се оперирам, бях се навила, на 41 г. Но той категорично каза лятото не, в жегите не е добре, само това май ми направи добро впечатление.
Септември месец се свързах с него и вече даже се уговорихме за дата, междувременно минах и една консулатция при Мартин Генов в София,  еми хубав кабинет, хубави условия, "хубава" цена 4200 евро, то и при Кулов беше 5900 лв, цитирам цени, защо не, всеки се притеснява да каже цените...
Нито парите ми харесаха при Генов, нито визуализацията която направи, аз в такива ситуации съм малко разконцентрирана, но си спомням, че визуално това което направи на модела, беше премахната гърбица, гърбицата ми не беше фрапантна, не видях нито по-къс нос, нито поне малко по-хубав връх.
И благодаря на случайността ли, на съдбата ли, че за няма и седмица пак от отзиви, писане с няколко души, се реших за Турция, и избрах лекар, лекаря е млад, все още не е супер популярен, но това е само в плюс, не мога да понасям тези лекари дето се снимат с пациентките си и с клипчета и снимки и кифлеене търсят нови...
Цената беше 2500 евро, лекаря Comert Sen, е имаше разходи по транспорта, защото 4ри пътувания за 2ма души, това е неприятото, разстоянието, не може да се прибереш вкъщи след половин час, но се преживява.
Извода за мен, и се радвам че така се случи, че там дори да казват всички на конвейер, едни и същи носове, ами не са едни и същи, просто знаят какво правят, може би не всички, този лекар направи всичко според мен супер професионално, много човечен, мил, земен, разговора за операцията беше на ниво, то просто се усеща как си разбира от работата, какво си представям, какво искам, какво е възможно, това че като отвори при самата операция ще види самата преграда, аз си дишах добре, но знаех че имам изкривяване, след операцията каза че най-горе от едната ноздра дишането е било доста намалено и е изправяна преградата. Изобщо си с усещането, че този човек при самата операция, а то тогава се вижда реално всичко, няма как да те прецени през кожата, прави всичко, което е необходимо. Сега носа ми е по-малък, по къс, с изправена носна преграда, без гърбица, върха не е съвсем различен, по-малък от преди, но не изпилен, изобщо не седи като опериран нос, не ме промени, може би аз си мислех, че ще има ефекта уау, колко съм хубава Simple Smile)) но съм си същата с по-хубав нос, минали са едва 16 дни. Дори не мога да преценя дали имам подуване и оттоци, само вътрешно, все пак операцията е по лигавицата, костта и хръщял, ми е по оттекъл вътре и очаквам, че всичко ще се нормализира след време.
Въпреки че много исках да е в бг, мислих си няма как да го направят по-зле, в един момент видях, че може от отзивите които срещах, проблеми с функционалността, крив, несиметричен, никаква работа по-върха, казах си след като ще го правя поне да се опитам да е максимално добре и да знам, че веднъж като се пипне, да не се налага пак, защото примерно бях се насочила и към асен асенов, но осъзнах колко хора има за ревизия след него.
В крайна сметка и в Бг може да стане добре при някои лекари и в Турция може да имаш проблеми, но опита, начина им на работа, всичко което там е като индустрия е в полза на това, че шанса да си тръгнеш от там с по-хубав, функциониращ добре и без проблеми нос са в пъти по-големи Simple Smile

Десси, страхотно решение си взела на база на проучванията си! Искаше ми се и аз да бях постъпила така, понеже бях от окепазените от асен асенов, но сега съм доволна от резултата от ревизията. Честито ново носле 😊

# 922
Момичета , колко време след операцията може да се спи и настрани? Знам, че първата седмица е само по гръб и на по-високо, но след тази  една седмица кога човек може да се върне към нормално спане ?

# 923
Моля някой да пусне нова тема.

# 924
Здравейте! Някой решен за операция през 2025? Simple Smile
Искам да ви попитам дали затворената ринопластика има предимства пред отворената? И също кои турски доктори я правят? Имате ли опит, резултатите задоволителни ли са?

# 925
Може ли малко повече информация за операцията при Comer Sen? Колко дни трябваше да останете в Истамбул?

# 926
Здравейте, искам да попитам ориентировъчно за лекари в Западна Европа, някой има ли опит и информация? Особено ме интересуват Германия, Австрия.
От десетилетия години се дразня на носа си, който е прав, няма гърбичка, но е широк/камбест, особено върха. В реалния живот е ок, пасва на лицето ми, което също е широко и скулесто, и се харесвам в огледалото, но не излиза добре на снимки и това винаги ми е създавало комплекси.  Проблемът е, че съм страхлива и в Турция не ми се ходи Simple Smile) Не, че в Германия няма уморени пациенти от некадърни лекари, но в Турция направо ми се вижда джунгла. Има ли някой с подобна корекция -- стесняване на връх на нос?

# 927
Здравейте, искам да попитам ориентировъчно за лекари в Западна Европа, някой има ли опит и информация? Особено ме интересуват Германия, Австрия.
От десетилетия години се дразня на носа си, който е прав, няма гърбичка, но е широк/камбест, особено върха. В реалния живот е ок, пасва на лицето ми, което също е широко и скулесто, и се харесвам в огледалото, но не излиза добре на снимки и това винаги ми е създавало комплекси.  Проблемът е, че съм страхлива и в Турция не ми се ходи Simple Smile) Не, че в Германия няма уморени пациенти от некадърни лекари, но в Турция направо ми се вижда джунгла. Има ли някой с подобна корекция -- стесняване на връх на нос?

Това звучи като дебела кожа, носът изглежда доста месест. Ако е това, е доста трудно за корекция. За Германия под 15К евро хирург може би няма да намериш.

# 928
  • София
Турция - джунгла?? Rolling Eyes

# 929
Здравейте! Някой решен за операция през 2025? Simple Smile
Искам да ви попитам дали затворената ринопластика има предимства пред отворената? И също кои турски доктори я правят? Имате ли опит, резултатите задоволителни ли са?
При затворената ринопластика се води, че възстановяването е по-бързо. Има вече доста нови методи и резултатите на някой лекари изглеждат много добри, особено с т.нар. Preservative rhinoplasty. Единственият недостатък е, че масово носовете изглеждат малко еднотипни, като лаик казвам, че явно техниката е такава и не позволява голямо разнообразие в крайния резултат. Разгледайте Теоман Доган в Турция, той се води нещо като доайен, но си подгответе 12-15к евро, другият много добър вариант е Даниел Попеско в Румъния. Мой приятел се оперира при Попеску и е много доволен, той има собствена клиника и в момента е твърдо на 7.5К евро на операция. И при двамата ще имате обаче около 4 месеца чакане.
Плюсът е, че няма тръбички в носа, слагат се само лепенки, а не шина, и разбира се нямате срез между ноздрите, минусът е основно, че трябва да го направите при наистина добър доктор с много опит, все пак се работи на "закрито", което винаги е по - трудно.

Общи условия

Активация на акаунт