Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 155
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 1 005
На някой да са отлагали ПЕТ скенер заради завишени показатели? Уреа - 8,5 при горна граница - 6,7 и креатинин - 117,49 при горна граница 96.От друг град съм и ще пътувам до Варна утре. И ако някой е правил скенер в Св. Марина колко се бавят резултатите.

# 1 006
Аз съм ходила веднъж на пет скенер и не са ми искали никакви кръвни изследвания преди това. Само сутринта измериха кръвната захар. Това е за онкологията в София.

# 1 007
  • Варна
И ако някой е правил скенер в Св. Марина колко се бавят резултатите.
Аз съм минавала в Св.Марина два пъти - преди две години, отново през лятото, чаках около месец, за да си получа резултатите. Лято, отпуски, ваканции...
Сега бяха готови за десетина дни, но пък в деня на скенера пак бях във вихъра на купона, тъй като през ден в отделението гърмяли бушони(на машината с изотопите). Заради валежите и влажното време бушоните се скапвали. В моя ден - два пъти. Техници, чакане, техници, чакане... Имах час за 9:00 сутринта и успях да изпълзя от скенера чак към 18:30ч. следобед. Глад, мор, неудобна пейка и тясна стая с още 20-ина човека вътре.
Моите кръвни бяха в норма, но пък за сметка на това никой не ми ги поиска. Rolling Eyes

Успех на скенера и хубави резултати! Hands V

# 1 008
  • Варна
На някой да са отлагали ПЕТ скенер заради завишени показатели? Уреа - 8,5 при горна граница - 6,7 и креатинин - 117,49 при горна граница 96.От друг град съм и ще пътувам до Варна утре. И ако някой е правил скенер в Св. Марина колко се бавят резултатите.

Аз минах на ПЕТ скенер там в края на декември 2020, а резултата ми беше излязал след около 20 дни. Сега са с нов апарат и знам, че излизат по-бързо резултатите. Преди имаше вариант да се заплатят 150 лв. и дават разчитането на следващия ден. Ако ви е спешно, може да попитате за този вариант. Успех и хубави резултати и от мен! Flowers Four Leaf Clover

# 1 009
  • Бургас
Как така 20 дни за резултат ... та то може да развиеш втори рак от притеснението докато чакаш Astonished

Аз днес отметнах 5та бяла вливка ... отново нищо не усетих. Също така държа да отбележа, че е е*ати простотията в разгара на лятото да ти опадат всички косми ОСВЕН тези по краката Triumph Сега виждам, че за следващата вливка са ми назначили рентген на бял дроб ... имам правен преди 5 седмици ... не са ли прекалено на често тези рентгени. То ще си стигна дозата облъчване преди да е започнала лъчетерапията.

# 1 010
Възможно ли е 10 дни след инжекция Lonquex да са се покачили левкоцитите? Останалите показатели са съвсем малко под нормата, само левкоцитите са в повече.

# 1 011
  • на20 километра от Бургас
Solace,дано все така да  изкарваш леко вливките до края на терапиите Hug!Аз бях днес при хирурга ,да му покажа най-после резултата от  ехографа,който правих на топченцето.Предния път искаше да го реже ,но не беше видял образното изследване.Днесго видя и каза ,че е само грануломче,и няма да го режем насред химиите и даже не е нужно и да го наблюдаваме.Олекна ми,и засега дишам вече по-спокойно,въпреки,че имам и някакво втвърдяване към зърното,което ме наболява и е по-чувствително.Пипна го и каза,че ми нямало нищо.Да,ама ме наболява,особено  при допир с дрехите.Ще се опитам да не се вкарвам във филми отсега,ще го мажа с нещо,и аз не знам за сега с какво.Някак ме претупа набързо,като нещо маловажно,и такова  отношение не ми харесва,но така е по нашите ширини явно.И на мен са ми назначили рентген на бял дроб в петък,и ехограф на органи,а в понеделник ми е първата бяла и ме е страх.                                                                                                                                                                
               Мойте космалаци на краката също  отказват да се предадат и вече два пъти ги епилирам, сега пак са наболи Joy.Вежди и мигли все още имам,в почти пълен състав.А косата ми е като на нещо между прасенце глиганче и таралежче.Забелязах,че при всяко къпане свалям кир в промишлени количества,което се дължи сигурно на бързо загиващите ми кожни клетчици Thinking.                                                                                                                                                                       Моя резултат от ПЕТ скена излезе за няколко дни-в петък беше ,а резултата излезе вторник или сряда мисля .Най-много съм чакала  за хистологията от биопсията- 20 ужасни дни.

# 1 012
Възможно ли е 10 дни след инжекция Lonquex да са се покачили левкоцитите? Останалите показатели са съвсем малко под нормата, само левкоцитите са в повече.

Възможно е, така действа на левкоцитите/неутрофилите. При мен на десетия ден са стигали стойности 32-35, а на двадесетия, когато е било време за ново вливане са били в порадъка на 13-16.

# 1 013

Възможно е, така действа на левкоцитите/неутрофилите. При мен на десетия ден са стигали стойности 32-35, а на двадесетия, когато е било време за ново вливане са били в порадъка на 13-16.

Благодаря, коренче! Чухме се с онколога и той каза същото.

# 1 014
Ето ме и мен Sad
да ви се оплача малко, че вече ми дойде до гуша. Трети ден след последната червена химия и не мога да спра да повръщам. Пия зофран и го повръщам, за пръв път ми се случва ( за 8 химии) много е мъчително  и яко се обезводнявам. Като за финал накрая ще стигна до болница на системи.
Няма край тая гадост. . .
Ще потърся Зофран за инжекции , това ми е последната надежда.
Толкова съм уморена вече, че едвам запазвам разсъдъка си.
Сори, че ви се намрънках Sad

# 1 015
Чекче, за това сме тук🤗
Горе главата, мила, ще се оправиш🤗
Аз след всяка химия бях така 🙄
 Хапвай леки неща и шишето с водата да е до теб. Аз солетки СЪС сол набивах и препечени филии със сол.... Солен айрян... както забелязваш навсякъде присъства солта 😉

Въпросче:
Някоя от варненските дами да е минавала първо биопсия в онкото, после химия и след това операция. Имам няколко въпроса за майка. Утре ще е биопсията. Днес от обяд я искаха ама не я чекираха. Оставиха я в онкото сутринта да е първа. Храна има ама за нечекираните няма 😂. Обаче за изписване никой не говори. Кога как? После болничен дали ще дадат за днес? Чакаме хистология и тогава насрочват химията ли?
При мен си беше операция ама в окръжна и тогава химии.... тука са много разговорливи хората 😁 Вече съм отпуска 
и утре съм на повикване да я прибирам или да й нося храна.
Този месец ще гледам и аз да мина ехо на гърди и цитоннамаска, и дано да си отдъхна....

# 1 016
Чукче, бях така и изобщо не се насилвах да пия течности - зофран с Деган вземах и тях даже ги повръщах . Утре би трябвало да те отпусне вече. 🤗

# 1 017
Ето ме и мен Sad
да ви се оплача малко, че вече ми дойде до гуша. Трети ден след последната червена химия и не мога да спра да повръщам. Пия зофран и го повръщам, за пръв път ми се случва ( за 8 химии) много е мъчително  и яко се обезводнявам. Като за финал накрая ще стигна до болница на системи.
Няма край тая гадост. . .
Ще потърся Зофран за инжекции , това ми е последната надежда.
Толкова съм уморена вече, че едвам запазвам разсъдъка си.
Сори, че ви се намрънках Sad

Чукче,газирана вода и кола ми помагала и доматен сок.

Прегръщам те, ужасно е.
Ще мине 🙏🤗👊

# 1 018
  • София
Чукче, гуш! Чай от джинджифил също помага. Много е гадно това, то е вече реакция на организма /според мен чисто психологическа/ и затова не помага Зофрана. Аз успях да повърна на последната химия, точно след премедикацията с антиеметик, още преди да ми пуснат истинските препарати, та ми е ясно за какво говориш. Дълго време като влизах в болницата, само от миризмата на някакъв дезинфекциращ препарат там, с който миеха, ми се повдигаше, даже за вкъщи миришех после какво купувам като препарати, за да не улуча тази миризма.
И това ще мине!

# 1 019
Да споделя за скенера в Св. Марина ако ще е в помощ за някой. Влязох в 9:30 не ме върнаха за завишените показатели на урея и креатинин, само си ги записаха. Понеже ми беше много лошо ми влязоха в положение да мина по рано. В 13:00 бях приключила. Ако искаш диск се заплаща 7 лв. Имаше жена която си беше платила за експресни резултати (на другия ден да са готови), но не разбрах колко се плаща. За моите казаха до 10 работни дни.

Общи условия

Активация на акаунт