Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 121
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Бургас
Някъде бях чела, че някакъв процент от диагностицираните с рак на гърдата, още при откриване на бучката вече са с микромети в костния мозък. Затова и тези случаи - уж хванато на време, пък цъфват гадостите след година-две. За това е тооооолкова важно да не се пропуска химията.
Тинтири … намери време да се срещнеш с Ася Консулова. Знам, че и във Варна преглежда някъде. Скоро ми разказваше за жена с нашата диагноза, нейна пациентка, с която борят всякакви мети вече 14години. Взима присърце нещата и е много компетентна.
Чайлд, ститскам палци тази седмица да ти потвърдят, че освен филми, нищо друго нямаш в главата! Много се надявам и вярвам, че всичко ще е наред Hug

# 1 066
  • на20 километра от Бургас
Чукче,дано вече свършва това повръщане,и да се съвземеш,че доста го откара този път.Ще се оправиш,къде ще ходиш,гадно е.И аз цяла нощ повръщах след третата червена,и ни зофран помогна,ни нищо.Добре,че до предиобеда поспря и останах само с яко гадене,но  пих зофран пет дни сутрин и вечер преди да ми се е доповръщало.   Утре съм на първата бяла вливка,и ме обзема вече панировката....                                                                               Тинти,сигурно ли е че са мети(били са де)това,че нещо не ми е много логично,то кое ли вече е логично ....И аз се чудя като другите как при чисти възли ги е имало в костите,и как на пет скенера не са ги отбелязали,щото ако са мети ще имат някаква метаболитна активност все пак.Да знаеш нещо друго ще да е това,много ми се иска.То какво излиза сега,че и на ПЕТ скена ако не можем да се доверим какво остава.Аз толкова се радвах ,като се видя че няма нищо в органи и кости,само един лимфен светнал.А то,сега се вкарах пак в неизвестности и подозрения.Тия дни доста ме боляха кокалите на таза,но отидох и на работа иначе.Там поне не мисля и ми действа добре,само дето е жегичка.Дали не  мога да си поискам някакъв скенер или сцинтиграф сега между химиите?                                                                              
  Николче,ти си свръх сензитивна натура,и усещанията ти за болки са много по-засилени.Ама какви дегенеративни промени  на 35 години ,направо не знаят какво да кажат и си говорят нахалост,щото не им се занимава явно,нищо че това им е работата.Я си ела пак в България и направи сцинтиграфия,или ЯМР,и да стане ясно защо те боли.                                                                                                                                              
       Много съжалявам за Нели! Мир на душата и, и дано е в по-добро измерение!                                                                       Solace,заедно сме писали.Ти как си,утре ще имаш ли вливка?

# 1 067
  • Варна

А да ви попитам- Золадекс след края на лечението ли се започва( аз съм по време на лъчетерапия и пия само Нолвадекс). Чудя се няма ли да стане късно докато ме диспансеризират, че протоколи и тн. Да настоявам ли за по-рано?

Деситийм не мисля че ще е късно , ти след лъчето би трябвало да минеш комисия пак, и там ще ти кажат че ти назначават хормонална терапия , и диспансер всеки 3м първата година, но по принцип лекуващите онколози също дават протоколи и без комисия, поне при мен със золадекса така стана , но наистина ти се водиш в болница , и нямаш право да посещаваш друг лекар или болнично заведение. Може и там в сити да ти дадът протокол, но не знам дали може да го занесеш в ЗК за да не ти направят проблем.

Чукче да минава вече че много те е държало .....цяла седмица е много нещо.
Николче и на теб бързо възстановяване , много се измъчи и ти.

Оливче, и на мен последните 2 седмици постоянно ми попадат чуждестранни стаий и нови доказателства , точно както казваш за соята и соевите продукти че даже подпомагат и предпазват от рецидив  ( препоръчват едамаме, соево мляко , тофу, и ограничаване на животинските мазнини )......и аз не знам вече ,  обърках се и аз , но казват че е доказано  (също и др.William Lee -Youtube) .......в същият сайт споменават да не се приема вечерна иглика , и да се внимава много с добавките , соевите и др.

Is Soy Safe?
That once raised fears that they spelled trouble for women with breast cancer that uses estrogen as fuel to grow.
Soy-based foods -- such as tofu, soy milk, and edamame -- have chemicals called phytoestrogens, which are similar to estrogen. That once raised fears that they spelled trouble for women with breast cancer that uses estrogen as fuel to grow. But the latest studies show soy doesn't raise cancer risk -- it may even lower the odds the disease will return. Be wary of soy supplements, though. Scientists haven't studied their effects as much.

Supplements to Avoid
You may be interested in natural remedies that claim to treat breast cancer and other health problems. But some have plant compounds you should avoid if you’ve had breast cancer. They include red clover, black cohosh, chasteberry, dong quai, evening primrose, and licorice.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 15:58 от Муцито.

# 1 068
  • Плевен
Момичета, предстои ми явяване на ТЕЛК, но пише консултация с ДОО, някой да знае какво е това? Личният ми лекар е отпуск, и не и се иска да и звъня....

# 1 069
Варненско Тинти, успех с доизясняващите изследвания! 🍀 Откакто писа във фб, те мисля, както и всички тук, предполагам.

Чайлд, късмет на сцинтиграфията! 🍀

Чукче, минало е и това неприятно изживяване, ввче да не се връща! 🍀

На другите момичета, които са на ХТ, да минават възможно най-леко вливките!

Аз приключих ЛТ преди месец и нещо и не съм редовна с четенето тук, лятно-отпускарско го раздавам. Продължавам таргетната терапия.
Поздрави, момичета!

# 1 070
Здравейте скъпи 🤗
Тинти,  дано са мъртви гадините И да не се съживяват никога повече!!!

Desiteam,  аз съм на золадекс още от преди първата химия. Чувствам се мн добре, не съм качила килограми и нямам вълни. Мислех, че имам,но явно са били от ХТ. защото от 28май не съм имала химия, а само золадекс и не съм имала вълни.

Благодаря на всички ви за подкрепата.

При нас няколко дена е 30 градуса. Всичко ми мина, кости, гръб, не ме боли нишо!!! Ама нищо! Затова като се прибера в бг се чувствам супер, защото от топлото ми минават всички болки.

Онзи ден прескочи до морето. Цял ден сме вървели и левият ми крак, който винаги е по-подут от десния, беше станал супер, даже по-слаб.

Вчера пак пикник, приятели, басейн. 
Днвс излязох да си купя някаква рокля и чехли, защотк всички летни дрехи са ми в България. И се прибрах с 4 рокли, една пижами с копчета за операцията и без чехли 🤪😅

На мвн никой не ми се е обаждал ни за костите, ни за нищо.
На 23 ще имам телефонна консултация ..преди операцията.
На 22ри ми е золадекса.
А по принцип трябва уж да ме извикаха да ми сложат син контраст за лимфните възли,преди операцията.
Мн ми е тъпо, че ми казаха че може и да не мога да направя реконструкция...НИКОГА.
Кви са тия доктори тук ?! Навсякъде по света се орави, а на тия изобщо не им се занимава.
И ми е тъпо, когато близки хора ми казват кал трябва ва да си направя реконструкция щот съм млада. Сякаш имам някакъв избор.

Днес съм на смутита и плодове, пе през уикенда си позволих разни неща, които  еям.
Все е не съм започнала добавки. Почнах котешки нокът обаче го спрях заради операцията.

След това ще започна и гъбите и нокътя.

Хубава седмица на всички 🥰🙏

# 1 071
Nikola, радвам се, че се рабавляваш 🤗
Човек има нужда точно от това 🤗

Мацки, днес ходих при личната за направление за гинеколог. Да си мина профилактиката лятото докато съм в отпуск. Нашата ЛЛ има едно младо докторче, дето като ме види само направления ми предлага. Та днес пак при него се паднах. Та понеже рядко ходя да искам нещо, човека предлага 😂 Вика не искаш ли едни кръвни да пуснем. Ми викам нищо не искам, дай  само за гинеколог. Взех си иглите за 100г напред... Ама за очен не искаш ли? 😂😂😂
Викам:
Всичко виждам и всичко чувам 😂
Та понеделник съм на гинеколог...

Звъннах на хирурга ми да мина и през него. Той ми вика идвай направо да те видя.
Та, мацки, тип-топ съм при циците, опс цицата 🤪
Хледа си ме на ЕХО... Слуша ми с ехографа движението на кръвта в оперираната подмишница. Вика всичко е тип-топ.
Пита ме дали поне веднъж месечно се проверявам.
Викам веднъж на час се проверявам 😂
Та отивам да пия едно кафе и да разпускам.
Дано и при гинеколога всичко да е тип-топ 🤗🤗🤗

# 1 072
Момичета,проблем ли е отлагането с един ден на химията?И някой имал ли е седем химии Thinking?Нещо не хареса показателите докторкат.Втори път взеха кръв,после пък не било готово моето лекарство и ме отложиха за утре.Решиха да са  три червени и четири бели,т.е. седем химии.Днес отивам нагласена психически за първа бяла,а ми казават,нека са четири червените,другия път бялата.После пак с ново мнение,да бъдели три червените все пак и четири бели....Незнам добре ли е товаКак да знам кое е по-доброто за мен.Казах,че каквото трябва ще го изкарам,в техните ръце съм,аз не би трябвало да решавам.И така,утре ще епърва бяла ,а ми биха дексаметазона от днес ,но няма ли да му мине действието до утре,и това се чудя.Ох,изморих се много днес,най-вече психически.                                                                                            DZ,браво,че всичко е наред при теб,и все така да е!

# 1 073
Аз съм на Карбоплатина и Паклитаксел и дексаметазона ми го бият предния ден на обяд и вечерта по 8мг.

# 1 074
Дексаметазона и на мен ми го бият от предния ден......,а оня ден ендокриноложката ми каза, че количеството, дето ни слагат- държало ефект поне месец..., че и повече( те го слагат за да елиминират риска от инфекции, докато е подтиснат имунитета). А, за отлагането- мен са ме отлагали и със седмица, ама се тръшнах на последната следоперативна, че са ми дошли в повече и искам да ходя на море и доктора каза, че може.

# 1 075
Аз днес трябваше да съм на химия, ама нещо се разкашлях и го отложихме. До седмица не е проблем да се отлага, а при обстоятелства може и повече.

# 1 076
Благодаря ви Теди Hug,  Любче Hug.До колкото разбрах ще имам Доцетаксел.                                                                            Николче,как така няма да може реконструкция,че и никога,нещо не разбрах какви са  причините за това.

# 1 077
  • София
На мен са ми отлагали многократно със седмица химиите. След третата или четвъртата от дванадесет започнаха да ми падат левкоцитите. И когато не са ми били инжекция за растежен фактор или не съм пила кортикостероиди ии добавка ме отлагаха. В началото левкоцитите сами се покачваха за седмица, но после не, дори и с лекарствата не бяха кой знае колко високи.  Все около минимума. Сега моноцитите са ми на минимума. Питах онколожката дали има нещо, което мога да пия, тя каза, че нямало.

# 1 078
  • Sofia
Дексаметазон пет ампули ми вливаха непосредствено преди химиите - и бели, и червени. Не ми намаляха дозата, въпреки страничните ефекти, защото съм с алергии и рискът беше неоправдан.
Имам въпрос към момичетата, правили сцинтиграфия в Сити Младост. Като сложат венозно изпотопа, дават ли контрастно вещество, разтворено във вода?

# 1 079
  • София
Да, даваха май - отдавна правих, но ми изляха в едно шишенце за вода по спомен.

Общи условия

Активация на акаунт