Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 128
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Аз вчера гледах някаква Вечерна иглика - Прим ойл - и се чудех тя ок ли е за нас?

# 1 051
Олив, вечерната иглика възстановявах хормоналния баланс…питах изрично Др АСя Консулова за тази добавка- каза не. Ние с хормоналните гадини трябва да сме извън хормонален баланс, с нула естроген/прогестерон. Всичко, що въстановява хормоните, ми каза да не го вземам.

А да ви попитам- Золадекс след края на лечението ли се започва( аз съм по време на лъчетерапия и пия само Нолвадекс). Чудя се няма ли да стане късно докато ме диспансеризират, че протоколи и тн. Да настоявам ли за по-рано?

# 1 052
Може и по време на Лъчетерапията да започнеш Золадекса. Само, че може би няма да искат да ти издадат протокол за него докато трае лъчето, защото най-вероятно се водиш в болница за този период. Аз поради тази причина започнах и двете хормонални лекарства  месец и половина след края на лъчето. Питай си лекуващите лекари все пак.

# 1 053
  • София
Люба,ако си била на кортикостероиди, те вдигат страшно много захарта.Но и Ковида също - аз бях със 7 и нещо на гладно,но шефът ми е лежал е ковид отделението с човек с 35.😕
 Аз нямам никакви проблеми със съня,само от Нолвадекс имах,че се будех почна,сега от Аримидекс всичко е точно.🙂Ако нещо ми е нервно или очаквам някакво събитие и не мога да заспя,много ми помага Мелатонин Релакс Форте.

Золадекс започнах 20 дни след последната химия ,преди да съм започнала лъчето. Документи носих в касата преди последната химия, защото става бавно първият път.

# 1 054
Да, не мога да спя- и преди не можех, но от Ковид-а, насам е трагично положението. Пробвах вече какво ли не( освен режима и билковите ходих и на невролог и тя ми изписа доста по-сериозни лекарства, но буквално час-два ме отпускат и после пак броя овцете).

# 1 055
  • София
Ох, това е ужасно - съчувствам ти! Опитай с режим - много е важен и наистина помага. Аз за себе си знам, че ако не легна до 23,40, после не мога да спя цяла нощ. Понякога доглеждам някой филм до късно и после ме е яд на себе си, като не мога да заспя цяла нощ и се въртя само.
С тези фито-естрогени - хм, аз и соево мляко пия с кафето, почти отказах прясното, слагам си и ленено семе сутрин с чията...може би не трябва.
Золадекс и Нолвадекс започнах заедно веднага след лъчетерапията, така ми издадоха протоколите.

# 1 056
  • Русе
И аз ги започнах преди лъчето.

# 1 057
  • София
Ленено семе може ,но соята по-добре я махни.Има бадемово и кокосово мляко,аз такива купувам.

# 1 058
  • София
Да, аз също купувам, също и овесено и оризово, просто обикновено не гледам какво е точно, ами грабвам някакво, само гледам да е без захар, и често се оказва и соево. Лошото е, че и едамаме обичам, ама хайде - него не го ям толкова често. Интересното е, че при едни проучвания в Япония е установено, че японките не страдат толкова от рак на гърдата, колкото западните жени, а там се яде/пие много соя и соеви продукти, дори имаше теория, че по-скоро влияят положително фитоестрогените, но нищо сигурно няма още.

# 1 059
Чукче, как си?
Тинтири, душа, мн тъпи, ама поне вече знаеш че не си въобразяваш. Белким тоя път си свършат по-добре работата. Не били видели.. Мен от две години ме болингърба от страната на рака. Костите, ставите, всипко. Правих рвнтген, правих тестове за дишане, нищо нямало.
Това още преди диагнозата. Обапе мвн си ме боли в една точна на тоя гръб и в ставите на краката и това е.
В България за гърба казаха дегенеративни изменения.. е аз съм на 37, тогава бях ма 36, кви дегенераривни изменения..
Тука не искат да ме прегледат, но преди две години ми правиха рентген.
Също не ми е ясно как можеш да нямаш засегнати лимфни възли, а да имаш мета или по-висок стадий на рака.

Днес разбрах,че Нели е станала ангел. 😇
Толкова се бори 😒
Цял ден  исляма за нея. Не знам защо така ми влезе в душата това момиче. Не я познавам.
Просто, ми е мъчно като за роднина.
Някак си я асоциирам със себе си.

Добре,че малко се разходим днеска да не мисля само за това.

Косата ми расте, а веждите окапаха 🙄🤪
И носът ми вътре е постоянни рани. Направо  е издържам вече. Лицето ми се бвшв изчистило. Онзи ден си позволих черен шоколад и сега цялата съм в пъпки.

Кракът, който ми се надува днес след толкова ходене даже е по слаб от другия.

Гушки на всички! Живеете 🥰🙃🤗

# 1 060
Здравейте Simple Smile мисля, че преминах най- трудното- три дни сутрин и вечер съм на инжекции Зофран и успях да задържа течности, започнах и по малко твърда храна. В неделя ми беше химията- днес е вече другата неделя и повръщането остана само вечер - от към 18 до 21 ч ми се разказва играта, но поне през деня вече съм добре. Вчера се пробвах да изляза от вкъщи, е миризмите в асансьора ме довършиха, та 5 мин пред блока и после пак гушках легена 😁
Подобрявам се като цяло и вярвам, че още няколко дни и това ще е зад гърба ми, просто този път беше много дълго и мъчително. Общо взето ще ги запомня първата бяла и последната червена.

Тинти, много се зарадвах като прочетох, че не са активни мети. Вярвам, че предстоят положителни неща.
Успех на всички, благодаря ви, че ви има 🍀

# 1 061
Чукче, радвам се, че си добре 🤗

# 1 062
Егати тъпата работа с тези мети, нали е един сантиметър. Все се мислех, че като е хванат рано нещата се оправят.. Моя е два см без лимфни възли хер 3 + и сега яко се спекох. Карам таргетна, само инжекции Херцептин.
Иначе Золадекс ми го почнаха много рано, след втората химия, а Нолвадекс почнах като свърших осемте курса.
Иначе си пуша и пия бира, диети не пазя.
Корема ми много се изнежи от химията и вече не знам какво да ям. Направих страшна криза от едно зеле, та сега и зеленчуци не ми препоръчват. Писна ми!
Отивам седмица след кризата за инжекция, там лефкоцити и неутрофили високи, лимфоцитите ниски. Лекарската нищо не каза. А уж мина страшната химия...
Иначе за краката пия вече месец Веносмин, вече са добре, дори левия дето се подуваше повече вече не боли. Но яхвах степер вечер за по около 20 мин три четири вечери, та май ще го продължа.
И от лекарства ми писна, и от храната ми писна, ма то като гледам е божа работа.
Стискам палци на всички да сте добре.

# 1 063
  • Варна
Тъпо е, ама вече съм много по-спокойна. Сега остава да разбера защо ме боли десния крак - нетърпимо боли, не мога да мигна цяла нощ. Искам да го изтръгна с едно движение, като на кукла Барби.
Проф. Цоневска от Токуда, доц. Бочев(Сити - Младост) и проф. Балев(който бил и национален консултант по костни метастази) казаха, че на първия ПЕТ просто не се виждат. Там са, но трябва лупа, за да се засекат. И някой целенасочено да ги търси именно там. Хубавичката ми химия си е свършила до голяма степен работата.
Утре ще говоря с хирурга ми - да ми обясни като на идиот как с чисти лимфи цъфвам с костно-мозъчни метастази. И след ЯМР ще знам повече за болката в крака. Дано да се окаже тъп нерв.
Най-лошото, което може да се случи, е да имам активна мета и мор с лъчетерапия.

Абе... животът е хубав! People Dancer И красив! Flowers Hibiscus

# 1 064
  • Sofia
Тинтири, нещо банално ще се окаже, пожелавам ти го!
Сподели после как е възможно метите да прехвърчат, освен по лимфен и кръвен път.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 15:37 от Child of June

Общи условия

Активация на акаунт