Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 76 034
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 135
Добре съм, контролните изследвания са ми в норма. 26ти ден от началото на короната. Утре съм на работа.
Как си, Люба? ❤

# 136
  • Русе
От вчера се наблюдават разни бъгове из форума. Дано да се вземат мерки, че тийн темата е налазена от някакви вулгарни постове.

Браво, Унабела! Дано и другите момичета бързо се оправят Hug

# 137
Момичета, които сте на доксетацел и карбоплатина, по колко време ви е зле след химията?
За мен това е някакъв безкраен ад.
Мисля да говоря да спра на 3 та или 4та химия . Реално не виждам какво повече ще убиват след 3 4 химии, вече вс би трябвало е убито, но не мога да си представя да живея така до края на юли. Наречете ме слаба обаче не мога да си ги причинявам повече.

# 138
  • гр.София, далече, далече на Запад
Момичета, оставям линк с упражнения.
Дано да е полезен.
https://youtube.com/watch?v=12aF3RP6k0c&feature=share

# 139
  • София /Абсурдистан
Момичета, които сте на доксетацел и карбоплатина, по колко време ви е зле след химията?
За мен това е някакъв безкраен ад.
Мисля да говоря да спра на 3 та или 4та химия . Реално не виждам какво повече ще убиват след 3 4 химии, вече вс би трябвало е убито, но не мога да си представя да живея така до края на юли. Наречете ме слаба обаче не мога да си ги причинявам повече.
На нен не ми беше зле изобщо, само жажда и умора +алергични реакции.
Стисни зъби и си изкарай до край програмата, не дърпай дявола за опашката зорлем.

# 140
Привет, момичета надявам се всички сте добре! Бих искала да попитам тези, които са правили биопсия с режеща игла (дебелоиглена биопсия) имали ли са някакви хематоми или подобни неща след процедурата?
Бях ви споменавала, че при мама имаше доста поражения - гърдата беше синьо-лилава и е останала някаква бучка до колкото разбрах, на едно от местата, където е минала иглата. Със сигурност ще бъде прегледана допълнително от лекар, но бих искала да разбера дали и при други е ставало така?

# 141
  • София
HriEmS, да, имам опит с това нещо. Още преди процедурата ме предупредиха да не се притеснявам, повече от нормално е да се получат хематоми. Насинена бях яко, и то за дълго време. Но уплътнения не си спомням да съм имала.

# 142
HriEmS, да, имам опит с това нещо. Още преди процедурата ме предупредиха да не се притеснявам, повече от нормално е да се получат хематоми. Насинена бях яко, и то за дълго време. Но уплътнения не си спомням да съм имала.

Благодаря, Фло! Всеки път преди химиотерапия я преглеждат лекари и до сега не са казвали да има някакъв проблем, а тя споделя притесненията си, но според баща ми имало голям хематом. Ще се направят допълнително прегледи със сигурност. 

Момичета, толкова сте силни и толкова ви се възхищавам на всички! Желая всяка от вас да чуе "здрава си" с цялото си сърце, а вие толкова много помагате и със съвети и опит и подкрепа.

# 143
  • Sofia
Имах хематом след такава биопсия, беше голямо синьо-лилаво, болезнено петно. Грозна гледка, хирургът ми каза, че излишно съм се подложила на нея - беше повече от ясно, че е злокачествено и с препоръка за махане на цялата гърда.
Никола, изкарай си цялата програма. Всичко минава. Мен ме дупчиха 16 седмици последователно с бяла химия, после 4 пъти червена химия. Бях на предела на силите, но си повтарях, че всичко минава. Не се отказвай.

# 144
  • София
Никола, много е гадно, но и това ще мине - повтаряй си го непрекъснато! Минава и се забравя, но сега е важно да не се разколебаваш и да изпълниш всичко, което зависи от теб.

# 145
  • Бургас
Николче, съжалявам че толкова тежко понасяш химията Confused Колко вливки имаш назначени? Не мисля, че е добра идея да прекъснеш лечението ... при теб терапията беше предоперативна, нали така? Мисли си, че колкото повече предоперативни направиш, толкова по-малко следоперативни ще се наложат. Стисни зъби ... ти си силно момиче ... можеш да ги издържиш! Искай си лекарства за различните неразположения, през които минаваш, смятам че всяка химия може да се направи поносима при добро желание на лекуващите.

Благодаря за съветите за кръвните показатели Hug Днес цял ден дъвча орехи и накиснати стафиди (бляк такава гадост няма) ... стъргах цвекло, варих джинджифил - каквото прочетох от всичко опитах и се надявам да има поне някакъв минимален ефект. Парадокса е, че се чувствам прекрасно. Гледам си децата, мъкна ги двамата къде ли не и хич не ми е тежко или уморително като за 90 хемоглобин, а като бях бременна със 100 хемоглобин едва ставах от леглото. Онколога ми пък ми писа да не приемам никакви добавки ... да се опитам само с храна да се оправя ... имам 10 дни дано се справя.

# 146
Никола, аз съм на Доцетаксел, Перджета и Херцептин и след първата вливка бях като парцал 16-17 дни и точно като теб бях на ръба на отчаянието. Както са ти казали момичета по- горе има медикаменти, с които успешно  се овалват част от страничните ефекти на химията. На 10 ден от първата вливка влачейки се  отидох за кръвни изследвания и неутрофилите ми бяха нула 🤯 и доктора ми се хвана за главата. От тогава след всяка вливка ми поставят разтежен хормон и ситуация е коректно различна- направо
 " не ги усещам" в сравнение с първата. Пия си хапчетата за стомах и за повръщане, пускам си сериал и чакам да отмине.
Успех и горе главата 🍀

# 147
  • на20 километра от Бургас
Николче,мила,никакво отказване точно сега и да си провалиш зорлем лечението.Не може да няма нещо,което да ти бият за подобряване,ръчкай ги там докторите да действат.Сигурно някой от показателите ти се е сринал,ще се оправи,но изсмучи ощя малко силички и търпение.Казвай си,че си зле,защото и на лошите клетки им е зле,покрай тях и добричките страдат,но ще оцелееш:hugs:.                                                                                                                                     

Solace,браво на теб,хапвай здраво.То да беше бля за цвеклото,пък ти за стафидите се оплакваш.А за добавките, щом онколозите дават Маоло по време на химията,то си е добавка ,аз съм за Герисана,мисля че може да си го пиеш.                                                                                                                                                                                                                     

На мен днес ми махнаха последните конци,пак точиха течност и пак ми забраниха упражнения....че и стажанти се пробваха ,направо съм опитно зайче.Обаче много ми опъва и боли ръката ,особено от лакътя до подмишницата,и отзад към плешката,сякаш ще се скъса нещо .Ако трябваше и дечица да гледам и вдигам,нямаше да е лесно.Може би защото са извадени лимфите на две нива ли,не знам вече,не ми се подобрява това.                                                                                                                                                                                                За хематомите след биопсията,мисля,че има значение мястото на тумора,дали е много навътре или се вижда,както моя си подуваше и виждаше през кожата,а и гърдите ако са по-големи,дупката ще е по-дълбока  съответно.Аз нямах такъв хематом,даже дупката едва се виждаше.За сметка на сега,когато си имам оттоци и болки.

# 148
  • Русе
Кати, и ти стискай зъби. Ще мине и пак ще можеш да спиш на нея страна. Аз също имам много извадени ЛВ и бях подпухнала, но упражненията ми помогнаха + лек масаж. Отделно си купих матрак от мемори пяна нещо си, потъвам в него и не ми подпираше операцията.

Никол, от двама различни доктора съм чувала, че до 4-тата химия все едно нищо не си правила. След тях почвало истинското действие. Единият дето го каза е проф. Дудов, а другия доц. Цонев от Варна. Заслужава ли си да изтърпиш 4 и да се откажеш на средата на пътя, и то без резултат. Стискай зъби, и това ще мине Hug

# 149
  • Бургас
Никол, от двама различни доктора съм чувала, че до 4-тата химия все едно нищо не си правила.
Това и моя доктор го твърди. От определящо значение е дължината на терапията и в равновесието полезност-токсичност се крие разковничето. Назначава се максимума, който няма да ни навреди в дългосрочен план.
Кате, ако трябва да съм честна и мен ме изписаха без предписания за раздвижване на ръката. Хирурга ми каза само “мий си зъбите и си сресвай косата с ръката откъм оперираната страна”, но аз нямам лимфна дисекция. При мен е правена сентинелна биопсия и са махнати само 4 ЛВ. Лимфа пак задържах, но ме точиха само веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт