Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 996
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Бързо възстановяване на всички!
Аз сложих ваксина - Пфайзер, никакви почти оплаквания нямам от нея - малко ме боля ръката на мястото на убоденото и 1-2 дни болки в мускулите на врата - все едно ме е надухало. Вече нищо няма, след 3 седмици съм на втора. При ЛЛ я сложих, той ми се обади, бях се записала при него в някакъв списък. Има ли други ваксинирани тук?

Четох за случаите на Ковид и внезапната ремисия на рак, повече от 1 случай са май - мисля, че се основно при левкемии - нещо се случва тогава, за рак на гърдата едва ли ще се случи.

# 121
Определено може да има ремисии, сега има изпитания как дадени вируси вкарани в организма излекуват даден вид рак.
Явно и коронавирус ще атакува някой вид, но със сигурност не е за всички.

# 122
Олив аз се ваксинирах в четвъртък с модерна при Лл. В петък много ме болеше главата,това беше най-неприятно и ръката също 1ден.
И аз видях статията. И вчера някъде ми попадна, че са направили някаква ваксина срещу рака, но е изпитана едва върху 13 човека. Тепърва ще я проучват и изпитват обаче.Чудя се къде беше.https://www.manager.bg/nauka-i-zdrave/nova-personalizirana-vaksi … vashchi-rezultati
И Люба да излиза от болницата и в темата ще излезем от поредната вълна. Браво на другите,че така бързо влизате в ежедневието.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 16:49 от REN!

# 123
  • София
Има и други ваксинирани тук 😊. Аз съм с две дози на Пфайзер още от януари. Първата мина безпроблемно. Втората ме събори за един ден - болки в тялото, температура, отпадналост. Но 24 часа по-късно бях като новородена. Общо взето младите имунни системи (😂) реагират по този начин.
За ваксините и рака знаете, че се работи от десетилетия. Много е сложно. А ваксината на Пфайзер я получихме толкова скоро благодарение на точно на една от тези разработки.

# 124
  • Бургас
И аз писах преди време, че се ваксинирах с Модерна ... три дни преди втората игла, количествения тест за антитела показа близо 500, което си е май добър резултат. Това е резултат по време на активна терапия и очакванията бяха, че потиснатата имунна система няма да изработи хубав имунитет, но все пак се получи някакъв и съм доволна. На другия полюс е резултата от ПКК ... всичко ми под референтните стойности. Левкоцити 1,5 хемоглобин 90 това е 10 дни след червена вливка ... давайте рецепти за вдигане на тези показатели, че малко се изплаших да не ми отложат следващата химия.

# 125
  • Sofia
Ех, аз отказах Пфайзер, че уж нямало достатъчно клинични изпитания при онкоболни. Сега като чета, май не съм постъпила добре.
За вдигане на показателите при червената химия ми помагаше само инжекцията за растежен фактор, която ми слагаха след всяка вливка. Иначе орехи, червено цвекло, червено месо, дроб, аз си правех фрешове с конопено семе и рожков.

# 126
  • на20 километра от Бургас
Момичета,хайде  да се възстановявате  бързо,че хубави празници идват,трябва да сте във форма,няма да се давате я!  Flowers Hibiscus                                                                                                                                                                                                                                Сума ти народ сте се ваксинирали вече.Кой трябва да питам дали мога да се ваксинирам-Л.Л или химиотерапевта.   На мен днес половината конци махнаха и ми източиха две големи инджекции с течност,в други ден останалите.И ще ми определят и терапията. Да ви кажа,че хирурга ми се накара,за дето съм правила упражненията.Аз взех,че му съобщих как редовно си правя упражненията за раздвижване,очаквайки одобрението му....а то:confused:.Така не можело да се слепи кожата с мускула(абе нищо не разбрах пак),образувал се джоб между тях,в който се събира много лимфна течност,рано било за вдигане на ръката..Ми, обещах засега да не ги правя,че да видим:thinking:.                      Solace,валяка взе да те гази мила,иначе браво за антителата. В по-старите теми Хули беше писала за  някаква рецепта със стафиди,които се накисват от вечерта,май с гореще вода,и сутринта се изпива водата и се изяждат стафидите.Отделно вземи да пиеш Герисан и яж ситно настъргана салата със червено цвекло ,моркови и ябълка.Сигурно има и други неща,по-приятни,например червено винце и пържолки,дроб,зеленийки,много орехи.GrinningДано скоро се оправят показателите!

# 127
                                                      Катеринка, мен още на втория ден ме подкараха с упражненията.И след като още имаш течност, как са ти махнали дрена.. Вече 19 ти ден си вървя из нас с тръбичката и си точа дрена. Като ходех на превръзка, де къде ме види доктор ме питаше дали си оправям дрена и дали правя упражнения(майка работи там, та ме познават).Не знам, аз съм в Плд, тук може да имат различен поглед към следоп. А  теб боли ли те под мишницата и плешката, като легнеш? Едвам си намирам удобна поза.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 22:03 от Приветка

# 128
На седмия ден от операцията ми махнаха дреновете и ме изписаха.Док каза,че било добре това,че съм много слаба,по-малко ще ми течало.Аз още отслабнах и съм под 48 кг(бях 52.5).,но пък цял ден меля нещо и все ми се яде,просто незнам къде отива това количество храна,щото не е по мен.                                                                           Приветка,под мишницата и плешката ме боляха в началото доста,сега пак боли ,по-скоро е пареща болката и придърпваща,особено от вътрешната страна на мишницата до лакътя.Вечер спя с една малка възглавничка,с която си подпирам ръката,намествам си я според положението на тялото.Едвам издържам на гръб,мразя да спя така,затова се обръщам  и на една страна,слагам възглавничката отпред и върху нея си нагласям ръката.Скоро удобна поза май няма да си намерим,особено аз,спях от страната на сегашната операция,но ще свикнем.Не знам защо са такива разлики по отношение на упражненията,тук не се препоръчват,и за други неща сигурно има разлики.Как да знам кое е правилно,като самите лекари не са на едно мнение.

# 129
  • София
Приветка, 19 дни с дрен? Лелееее...ужасно ми изгледа това, много неприятно. Има и мнения, че дрена допълнително дразни и съответно тече по-дълго време, ако се остави по-дълго. Къде решиха толкова време да стои?

# 130
Катеринка, верно и размерът има значение:д Аз съм с едни дини...Ама за упражненията... Да не стане така, после да ти доста по трудно... Не знам, другите да споделят опит.
 Ще избутаме зора, тва да е Simple Smile
Олив, в пловдивското онко. И аз четох, че толкова време не е ок, ама как да споря с докторите... Повечето ме знаят от ей толчава, та само слушам и изпълнявам.

# 131
Дамите с ковид как са? Надявам се бързо да се възстановявате, както пише Катеринка, светли и приятни празници нближават, пожелавам ви д ги посрещнете всички с топлина и уют.

Вчера мама имаше консултация с Гаврилов и й е казал, че трябва да направи още две вливки, защото метастаза в ЩЖ е много надълбоко и след това ще й направят операция на гърдата. Днес й е 21 ден от последната вливка, ще ходи в онкологията, но според  вас, колко могат д я забавят и колко дни е максимално допустимо отлагане на химия.

Чета навсякъде, че след операция е добре да се раздвижвате отрано. Пожелавам бързо да преминават не разположенията.

Прегръщам ви

# 132
Катеринче,
Не знам твоят доктор какво е учил, но проф Гаврилов още на 1 ден след операцията ни доведе рехабилитаторката и каза да започваме по малко раздвижване. Всеки ден бяха все по-натоварени упражненията (9 дена в болницата бях). После при лъчето пак се правят преди и след облъчването, за да не се получат сраствания.
Дреновете са явно различни навсякъде. Ние първите дни имахме висящи тръбички, които връзваха към едни кофи и те с лек вакуум изсмукваха събиращата се лимфа. На всеки различно ги махаха и слагаха мини тръбички дренчета - между 4 и 8 ден. Тези малките всяка сутрин се сменяха и промиваха с гентамицин лично от професора. Леле, каква мъка беше!!! Joy То боли, не трябва да трепнеш, и на всеки пак преценява кога се махат. На мен лично махна чак на 15 ден от изписването, някои още на 10 ден. Но заради промиването с гентамицин и превръзките по 20-29 ден от операцията никоя нямаше грам възпаление и раните зарастнаха перфектно. И не сме имали дилема с или без сутиен, превръзките си бяха като плътен корсаж.

# 133
Ох,не знам какво учил ,не учил моя доктор,вече е свършило.Каквото било,било,дано зараства нормално,че и на две нива лимфи са махнати.Аз по малко пак ще си я раздвижвам с намалено темпо,не както почнах всичките сто упражнения накуп,че я вдигах над главата,голямо чекнене беше.Засега е нормална раната,макар и без превръзка,нямам възпаления,аз поне не виждам,има си пак отток,който утре явно пак ще точат. Аз сутиени не нося,много рядко лятото, ако блузата е по-прозрачна,щото имам малки цици,дето казват пъпка на ребро:grinning:           Имах преди години една комична ситуация,когато ходих за сефте на мамограф,още от старите.Влизам и ми казват да застана плътно и да слагам.Викам какво да слагам.Ами гърдите да поставя на плотчето.Ми че то няма какво да поставя,освен зърно. Тогава дойде рентгеноложката и като видя за какво става въпрос ,се посмяхме,че няма какво да пльосна на тезгяха:joy:

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 13:12 от катеринка

# 134
Не мога да си редактирам или изтрия! Нещо се е бъгнало,защо ми изписва ,че форума който указвате не съществува.При мен ли нещо е проблема,на някой случвало ли му се е ?

Общи условия

Активация на акаунт