Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 956
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 105
И аз си плащам ЯМР веднъж годишно. За 3 г.нито веднъж не са ми направили някаква образна диагностика, освен в началото.

Как са ковид-ките ни?
Люба?
Аз съм добре, чистя. Качих 2 кила и гледам да ги сваля сега. Още се уморявам като леко се напъна обаче.
 Другата седмица мисля да отида на един коремен ехограф да се проверя, аз продължавам да се следя сама на три месеца. Изследвания и марщкери обаче няма да пускам сега след короната. Кой знае колко време трябва да мине, за са бъде СЕА примерно неповлиян от изкарания вирус.🤪 Не ми се изкарва акъла сега заради това.

# 106
В болница съм още! Нисък ми е кислорода, но не съм на апарат.

# 107
  • Plovdiv, Bulgaria
Бела, аз първо свалих 2 кг, после като ми се пооправи горе долу вкуса, такъв апетит ми се отвори, че ужас. Но винаги съм казвала, че когато имаш апетит е добре.
Любе, бавно е възстановяването, аз от 23-ти Март контактна,  едва сега полека лека се оправям. И  все още не съм О.К от към сила. Но и това ще мине, мили мои!
Ако си спомняте, трябваше да правя скенер или ПЕТ, и все се чудех кога, пък то сега трябва малко да изчакам да мине време от Ковид-а. Та аз на 11.06 съм на контрола/диспнсерен/ и май тогава ще говоря с Ганчева да ме планува.

# 108
  • Русе
Любе, силно стискам палци да се оправиш. Стискай, душо, и това трябва да пребориш! Hug

# 109
Стискам.И само да кажа, че килата ги няма......всичките, дето ги мислих заминаха, че и отгоре.

# 110
Стискам.И само да кажа, че килата ги няма......всичките, дето ги мислих заминаха, че и отгоре.

Нямаше ги и при мен, Люба. Отслабва се, после като се прояде зверски...
Гуш. Още малко.

# 111
Люба, стискам палци бързо да се оправиш Simple Smile

# 112
  • София
Люба,стискам палци да се оправяш бързо!

Аз съм екстра.Единственото ,което ме мъчи е безсъние.Много трудно заспивам след този Ковид и ми е кофти сутрин да ставам за работа.На работа съм вече,даже и на народни танци ходих веднага щом изтече карантината.Нямах никаква умора или задух от танците.Само главоболието не ми е съвсем минало.Не съм отслабнала,явно става при по-тежките случаи,но по-добре да не съм от тях.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 18:00 от zori_g_n

# 113
Зори, защо не пробваш мелатонин за трудното заспиване?
То малко като на краставичар краставици... Hug

# 114
  • София /Абсурдистан
Аз не съм карала ковид и пак не мога да спя. Проблеми със съня винаги съм имала, но след химията нещо се бъгна съвсем. Докато ходех на вливки имаше нощи, когато изобщо не съм лягала. Чудех се как издържам, даже през деня си бях нормално и не ми се спеше.  Май след терапиите всички се бъгваме.

# 115
  • София
Аз пък нямах никакви проблеми преди това.Аз лягах късно и ставах късно ,явно ще трябва време да се пренастроя.
 Пръсках спрей с мелатонин,купих си на капсули в комбинация с други неща,но няма ефект.Предполагам,че след 1-2 седмици на работа ,пак ще си върна режима.

# 116
Люба, и моята сатурация беше 92 по едно време. После пак се качваше между 92-95. Около седмица спях седнала, т.е. облегната на две големи възглавници. Всичко ще се оправи.
Аз съжалявам, че обърнах темата на ковид, ама, изкаралите го как си чувствате кожата? Като че ли рецепторите ми за усещане са повредени. По повърхността на кожата направо не усещам като се пипам с другата ръка. Също така в момента ми намаля и зрението, терморегулацията ми ужас, като се преуморя - ми става студено, ледени стъпала и длани на моменги. Координация също нарушена, днес шофирах за първи път, сякаш се учех да карам. Водата още ми има гаден вкус. Виж, храната ми е двойно по-вкусна, разбира се. Всичко що води към дебелеене е мойто  И поне още 5 такива

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 22:13 от unabella

# 117
  • В царството на игрите:)
Някой пил ли е добавката НатАспин, на соева основа е, за превенция на тромбози?
На мен ми го предписаха в комбинация с Аспирин протект след края на основното лечение от Ковид. Вече не го пия. А на теб защо ти го препоръчват?

# 118
  • Plovdiv, Bulgaria
Бела, и аз така чувствах кожата, като си слагах например крем на лицето си мислех колко ми е някак странно, но нямах обяснение. Също така и зрението ми се влоши. Абе едно  към едно като твоите усещания..
Люба, стискам палци да минава по-бързо този Ковид.
Между другото момичета, срещнах една статия за човек, диагностициран с рак и предстояща химия в Англия, след прекаран Ковид, всичко е изчезнало. Интересно звучи.

Аз също съм На Натаспин Н още + Клопидогрел, но при мен Д-Димера е двоен и протробминов индекс-завишен .

# 119
  • Sofia
НатАспина ми беше препоръчан като съпътстваща добавка към терапията тамоксифен+золадекс, на която съм вече година време. Знам, че кардиолозите го изписват като част от лечението на Ковид и след  него. Аз имам много неприятна тахикардия и ритъмни нарушения на сърцето, които определено се засилиха за последната година, от както започнах хормоналната терапия. Трябва да сложа холтер, за да се види как работи сърцето, правил съм го и преди години, тогава нямаше отклонения. Но не ми се занимава точно сега с това. Иначе Синтривал пих една опаковка и после не съм взимала. НатАспина било добра алтернатива на аспирин протекта, а и е изцяло на растителна основа уж.
Зори, радвам се, че вече си добре!
На всички болни, скорошно възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт