Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 71

• 75 952
  • 1 199
  •   1
Отговори
# 90
Ами Рос,той видя оттока,явно за тях е нормално това да има такъв ,може би ще се абсорбира по някое време.Оттока е от горната част на шева, предмишницата и малко под мишницата.Раната е суха.Само от дупчицата на едното дренче още сълзи Моя хирург не гледа с ехограф,няма такъв.Обаче,да ви кажа ,от този сутиен,така ме заболя,и сякаш още повече се надуха оттоците,че го свалих ,не става.
И аз съм скорошна, ръката оттича и при мен, въпреки че съм още с дрен. Слагам я на високо и " я гладя" от китката към рамото, ама не много силно, понеже след лакътя вече боли. Вчера махнаха конците и се поду повече, но днес е по добре...щом сготвих Simple Smile

# 91
  • София /Абсурдистан
Милмич, благодаря! Ще се запиша при него.
Някой знае ли дали вече са разрешени плановите операции?

# 92
  • Русе
Лейди, поне при нас да. Ще стискам палци утре за една херния.

# 93
Здравейте, да ви попитам на колко време минавате на Пет скенер. На мен ми правиха преди операцията и след химията и лъчето, и сега се опъват от диспансера не искат да ми дават направление. Не е ли редно всяка година да  минаваме на Пет скенер?

# 94
  • София
Не, не е задължително, индивидуално е. Дори ми се е случвало при съмнение да правят КТ, тъй като мнението беше, че Пет скенера няма да даде повече яснота. За 4 г. имах един пет скенер след първият случай на рак, сега след втория имам още един пет скенер. Една позната пък я следят само с Пет скенер, но тя се води високорискова и явно е имало защо - направи метастази.

# 95
  • Sofia
Олив, след колко време направи метастази? И с какъв рак е била? Питам, понеже и аз съм високорискова, имам един. пет- скенер август миналата година и мисля, сега пак да поставя въпроса за него на диспансерния преглед.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 20:56 от Child of June

# 96
  • София
Аз никога не съм била на ПЕТ скенер.Всяка година правя сцинтиграфия,1 съм била на обикновен скенер, всяка година на ЯМР на гърди.

# 97
  • Sofia
Зори, ЯМР на гърди с контраст ли правиш? Аз направих алергична реакция към него, въпреки стабилната премедикация. Обаче съм с препоръка да правя ЯМР, а не ехо и мамография, заради високата плътност на гърдата. И сега съм в чуденка как да продължи проследяването. За ехото имах доверие само на д-р Иванов.

# 98
  • София
Олив, след колко време направи метастази? И с какъв рак е била? Питам, понеже и аз съм високорисковс, имам един. пет- скенер август миналата година и мисля, сега пак да поставя въпроса за него на диспансерния преглед.
Може би 2 години по-късно. Това обаче нищо не значи, нали знаеш, божа работа. Със сигурност беше естрогено-зависим /беше на Золадекс и Нолвадекс/, но сега е на някакво експериментално лекарство и добре се повлиява от него.

# 99
  • София
Да,с контраст.И аз на него имах доверие, при него съм правила и ЯМР-а,а сега не знам на кой да се доверя.За ехограф си ходя при Василев иначе.

# 100
  • София
Зори, аз последно преди операцията правих ЯМР на гърди при доц. Йорданов в Сити - мисля, че е добър, поне при мен беше описал доста точно нещата - поне при операцията се потвърди написаното от него.

По каса ли минавате ЯМР или го заплащате? Аз сега трябва да правя за първи път - поне си мисля, че трябва, последната операция за смяна на експандерите с импланти беше през септ 2020, кога най-рано трябва да направя ЯМР? Мога ли да говоря в Сити да го минаваме през касата?

# 101
  • София
Олив, на мен ми сложиха имплантите февруари м.г., а ЯМР го правих в началото на ноември, т.е 8-9 месеца след това. Би трябвало да може да ти го пуснат през касата. То на практика това е диагностичният метод при импланти.
И аз да кажа, че съм доволна от д-р Йорданов от Сити. При него ходя на ехо, той ми разчита и ЯМР-те. Много последователен, организиран, много щателно оглежда, води записи и снимки и ги сравнява при следващите прегледи. Препоръчвам го.

# 102
  • Sofia
Много благодаря за споделеното за д-р Йорданов. Той беше повикан от персонала, когато направих реакцията. Не искаха да ме пускат, аз му викам, че сигурно е нормална реакция, той сериозен, но мил, ми обяснява, че си е алергична реакция. Ще направя с него консултация като ида на диспансерен другия месец, да видим как ще процедирам с ЯМР-то.
Някой пил ли е добавката НатАспин, на соева основа е, за превенция на тромбози?

# 103
  • София
Някой пил ли е добавката НатАспин, на соева основа е, за превенция на тромбози?

Аз съм пила Синтривал,със същото действие е ,но е от домат.
  Благодаря за препоръката!
 По каса ми го минават ЯМР-а.

# 104
  • София /Абсурдистан
Аз правя сравнително често ЯМР на гръбнак и си го плащам, 300 и нещо лв струва. И става дума за сериозно увреждане. Не дават направления за това. / принципно трябва да дават, но не го правят/

Общи условия

Активация на акаунт